İstanbul'da Gizli Bir Doğa Harikası: Polonezköy

İstanbul'da Gizli Bir Doğa Harikası: Polonezköy

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 08 Aralık 2011
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
İstanbul'da Gizli Bir Doğa Harikası: Polonezköy

Şehirden uzak nefes almak için, yabani kuş sesleri ve yemyeşil tabiat eşliğinde, doğayı ve kültürü aynı anda yaşayabileceğiniz eşsiz bir cennet köşesi...

Bir taşra atmosferinde uyanmak, leziz bir yemek yemek, trafik karmaşasından uzak bir yürüyüş yapmak istiyorsanız, İstanbul Beykoz ilçesinin bu şirin beldesi Polonezköy'de birkaç gün geçirebilirsiniz.

İstanbul'un arka bahçesinde doğanın yeşilini korumayı başardığı, insanın gerekli saygıyı gördüğü nadir yerlerden biridir Polonezköy.

{ad:0}

Yöreye gelmeden çevreyi çam ağaçları ve yeşilliklerle çevrili yollardan geçerken kendinizi bir anda İstanbul'un kalabalığı, gürültüsü ve stresinden arınmış hissedersiniz.

Polonezköy'ün hemen girişinde sizi kilise ve mezarlık karşılar. Türkiye'de Polonyalıların yaşadığı bu köy, sosyolojik ve coğrafi açıdan, ilk duyuşta insana biraz çarpıcı geliyor. İşte burası İstanbul'un en güzel sürprizlerinden biridir.

Polonezköy'de birçok tesis bulunmaktadır. Polonezköy otelleri daha çok, pansiyon ve butik otel kategorisindedir. Yeşil doğa içerisinde kimi Polonezköy otelleri daha lüks bir konaklama imkanı sunar, sahip olduğu oda sayısı ile kalabalık grupları ağırlayabilir.

Polonezköy otellerinin geneli ise, daha küçük otellerden ve pansiyonlardan oluşur. Ortalama 15 oda ile hizmet veren butik oteller, daha içten ve samimi bir konaklama imkanı sunmaktadır. Doğa içerisinde özel bir tatil istiyorsanız, Polonezköy otellerinde yerinizi ayırtmanızı öneririz.