Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Hem Tarihi Hem Turistik Sahil Beldesi: Mudanya Tatil Rehberi

Hem Tarihi Hem Turistik Sahil Beldesi: Mudanya Tatil Rehberi

Paylaş
Deniz Altungül  
Eklenme: 03 Aralık 2022
 • Son Güncellenme: 22 Ağustos 2023
Hem Tarihi Hem Turistik Sahil Beldesi: Mudanya Tatil Rehberi

Bursa ilinin deniz kıyısında bulunan beldelerinden biri arasında yer alan Mudanya, şehrin gürültüsünü ardında bırakmak ve sevdikleriyle hoş bir haftasonu geçirmek isteyenler için ideal! Peki, Bursa Mudanya nasıl bir yer? Mudanya'da denize girilir mi? Aileniz ve sevdiklerinizle eğlenceli vakitler geçirebileceğiniz Mudanya'ya tatil rehberi blogumuz için okumaya devam edin!

{ad:0}

Mudanya Nasıl Bir Yer?

Hem Tarihi Hem Turistik Sahil Beldesi: Mudanya Tatil Rehberi

Mudanya nasıl bir yer diye soracak olursanız cevap basit, Bursa'nın yeşili ile denizin mavisinin mükemmel birleşimi! Coğrafi konum olarak Marmara denizinin kıyı bölgelerinden birinde yer alan Mudanya, Bursa iline bağlı yerleşkeler arasında yer alır. Geçmişten günümüze ziyaretçisi hep yoğun olsa da, yıllardır o bölgede ikamet eden yerli halka da sahiptir. Bursa şehir merkezinin aksine daha sakin, huzurlu, samimi ve mütevazi bir yaşam tarzına sahip olan Mudanya; hem tarihi yapıları hem de modern görünümü ile dikkatleri üzerine toplar. Yalnızca Bursa şehrinin içinden değil, Türkiye'nin dört bir yanından yıl boyu ziyaretçi alan Mudanya, kalabalık şehir hayatından sıkılanlar ve huzurlu bir haftasonu geçirmek isteyenlerin uğrak lokasyonları arasında yer alır. Şehrin tamamına hakim olan yeşilin en güzel tonlarına sahip olan bu belde, aynı zamanda tertemiz ve çarşaf gibi denizi ile ünlüdür. Şehir merkezine yalnızca 30 kilometre uzaklıkta bulunan Mudanya, çocuklu ailelerden romantik bir akşam geçirmek isteyen çiftlere kadar herkese uygun bir şehir hayatına sahiptir. Kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz ve keyifli vakitler geçirebileceğiniz Mudanya'da gezilecek yerler de mevcuttur elbette! İşte Mudanya gezinizi renklendirecek ve ziyaretçilerde tekrar ziyaret etme isteği uyandıracak gezi ipuçları!

Mudanya Tarihindeki Önemli Olaylar

Hem Tarihi Hem Turistik Sahil Beldesi: Mudanya Tatil Rehberi

İlçenin tarihinin Bursa ilinden bile daha eski olduğu bilinmektedir. Osmanlı döneminde deniz taşımacılığı limanı olarak kullanılmış sahili, yerini zamanla turistik ve tarihi güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakan sahiline bırakmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün de sevdiği beldelerden biri olarak bilinen Mudanya, günümüzde de İstanbul başta olmak üzere şehirler arası deniz taşımacılığında öncü beldeler arasında yer alır. Görkemli geçmişiyle ziyaretçileri büyüleyen Mudanya, aynı zamanda ünlü gezgin Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesine de konu olmuştur. Şehrin tarihsel yapısından bahseden Çelebi, alçak yapıların insana verdiği huzurdan ve Mudanya'da bir Cuma namazı kılmanın ne kadar keyifli olduğundan bahsetmiştir.

Mudanya'da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Hem Tarihi Hem Turistik Sahil Beldesi: Mudanya Tatil Rehberi

Sevdiklerinizle kaliteli vakitler geçirmek için mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olan Mudanya, masmavi denizi ve birbirinden tarihi evleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. İlçenin her bir yeri ayrı büyüleyici olsa da, gitmişken mutlaka görmeniz gereken birkaç yer mevcut. Mudanya’ya kadar gitmişken Tirilye tepesine çıkmak ve etkileyici deniz manzarasını izlemek isteyebilirsiniz. Aynı zamanda Mudanya’nın çıkışında bulunan Güzelyalı beldesinde bulunan kayık ve tekne turlarıyla sevdikleriniz ile yıllar boyu hatırlayacağınız hatıralar oluşturabilirsiniz. Bu güzel beldeye gelmişken Mudanya'dan ne alınır diye düşünmeyin. Sokaklarda ve neredeyse her köşe başında rastlayabileceğiniz şirin hediyelik dükkanları sayesinde siz de tarzınıza uygun küçük hediyelikler bulabilirsiniz. Haftasonu başta olmak üzere haftanın her günü ziyaretçilerin ilgisini çeken Mudanya, yaz aylarında denize girebileceğiniz nadir beldelerden biri!

Deniz Tatili İçin Gidebileceğiniz Mudanya Plajları

Hem Tarihi Hem Turistik Sahil Beldesi: Mudanya Tatil Rehberi

İlçeye giden herkesin aklına ilk şu soru gelir, Mudanya'da nerede denize girilir? Yalnızca bir haftasonu kaçamağı olarak değil, ailelerin sık sık deniz tatili olarak ziyaret ettiği yerlerden biri olan Mudanya, kendine özgü plajlarıyla ünlüdür. En popüler plajları arasında yer alan Eşkel, Mudanya ilçesinin çıkışında yer alan küçük bir kasabadır. Tertemiz suyu ve huzurlu ambiyansıyla bilinen Eşkel plajı, yaz aylarında güneşin altında rahatlamak isteyenler için ideal lokasyonlardan biri. Bunun yanı sıra, Kumyaka plajı da altın rengi kumu ve yosunsuz deniz suyu ile dikkatleri üzerinde toplar. Yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan bu plajda denize girmek isteyenler bahar aylarından itibaren plajda yerini almaya başlar. Denizin soğuk olmasını sorun etmeyenlerdenseniz, tercihinizi Burgaz plajından yana kullanabilirsiniz. Maceracı ruhunuzu doğanın kollarına bırakabilir, tertemiz denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Mudanya'ya Ne Zaman Gidilir?

Hem Tarihi Hem Turistik Sahil Beldesi: Mudanya Tatil Rehberi

Yılın her zamanı ayrı güzel olsa da Mudanya en çok ziyaretçiyi bahar ve yaz aylarında alır. Özellikle ailelerin çocuklarıyla sıklıkla gittiği bir lokasyon olan bu belde, yazın cıvıl cıvıl olmasıyla ve uzun sahil yolunun popülerliği ile bilinir. Gündüz sahil boyunda kurulan tezgahlarda çeşitli biblo ve aksesuarlar satılırken, akşamları faaliyete geçen lunapark ve fast food tezgahlarında çocuklar bolca eğlenceli vakit geçirir. Mudanya sahil boyunda bulunan balık restoranları da akşam saatlerinde başlayan fasılları ve kalabalık ziyaretçileri ile ünlüdür. Bursa'ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olan Mudanya'ya gezilerinizi havanın nispeten daha sıcak olduğu bahar ve yaz aylarında planlayabilirsiniz!

Mudanya'nın Neyi Meşhur?

Hem Tarihi Hem Turistik Sahil Beldesi: Mudanya Tatil Rehberi

Turistik amaçlı gelen herkesin aklında tek bir soru yer alır, "Mudanya'dan ne alınır?" Haftasonu tatilinizi size hatırlatacak hediyeler ile Mudanya anılarınızı daima taze tutabilirsiniz! Sahilin kıyısında bulunan tezgahlardan buzdolabınız için magnet seçebilir, birbirinden şık biblolar ile Bursa şehrinin geleneksel desenlerine sahip aksesuarlar satın alabilirsiniz. Evinizin her köşesine uygun biblo ve magnet modelleri ile Mudanya anılarınızı dekorasyonunuzda yansıtma fırsatı yakalayabilirsiniz!

Deniz kenarı olması sebebiyle Mudanya'da en çok deniz ürünleri meşhurdur. Çeşitli balık restoranlarında siz de isterseniz uzun uzun yemek keyfi yapabilir, isterseniz de pratik balık ekmek satın alarak sahili gezerken karnınızı doyurabilirsiniz. Her bütçeye uygun restoranların bulunduğu bir belde olan Mudanya, aynı zamanda midyesiyle ünlüdür! Bursa'nın popüler sokak lezzetleri arasında yer alan midyelerin en taze hali şüphesiz ki Mudanya ilçesindedir.

Mudanya'ya Nasıl Gidilir?

Mudanya'nın bu kadar çok ziyaretçi almasının başlıca nedenlerinden biri bölgeye olan ulaşım kolaylığıdır. Bursa şehir merkezinden otobüs ve minibüs taşımacılığı bulunan Mudanya, feribot seferleri ile de ulaşım olanağına sahiptir. Bölgede bulunan İDO ve BUDO Mudanya Yenikapı feribot seferleri, gün içerisinde pek çok kez İstanbul - Bursa arası yolcu taşımacılığı yapar. Yalnızca iki buçuk saatte İstanbul'a varan feribotlar, Mudanya ilçesinin gün boyu hareketli kalmasında büyük rol oynar. Siz de size en uygun ulaşım yöntemi ile Mudanya’ya gidebilir, ilçenin büyüleyici atmosferinde sakin ve huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.

Mudanya'da Nerede Kalınır?

Hem Tarihi Hem Turistik Sahil Beldesi: Mudanya Tatil Rehberi

Her ne kadar Mudanya’ya gittiğinizde günübirlik gezilecek pek çok yer olsa da, haftasonunu ya da ailenizle bir haftayı geçirmek isterseniz kalabileceğiniz pek çok yer mevcut. Mudanya, her bütçeye uygun otel ve pansiyon hizmeti sunan bir ilçe olduğu için özellikle haftasonları ziyaretçi akınına uğrar. Ailenizle bir gece geçirebileceğiniz lüks Mudanya otellerinin yanı sıra, tarihi yansıtan geleneksel Mudanya pansiyonlarında da keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Taş evleri otel hizmetine çeviren pansiyonlarıyla düşük bütçeli fiyatlar ile rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Bunun yanı sıra, gemi otel gibi konsept konaklama hizmetinden faydalanabilir, sevdiklerinizle unutulmaz bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz. Tatiliniz boyunca Mudanya restoranlarında rezervasyon yaptırarak keyifli akşam yemekleri yiyebilir, sokak lezzetleriyle kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz Mudanya ziyaretinizde ilçe ile ilgili tarihsel bilgiler edinebilir, beldenin geleneksel sokaklarında Bursa’nın bambaşka bir yüzünü görebilirsiniz!

{search:mudanya-otelleri,Mudanya Otelleri}