Marmaris Kamp Alanları: Marmaris'te Kamp Yapılacak Yerler

Marmaris Kamp Alanları: Marmaris'te Kamp Yapılacak Yerler

Paylaş
Sinan Sofuoğlu  
Eklenme: 10 Ağustos 2023
 • Son Güncellenme: 14 Kasım 2023
Marmaris Kamp Alanları: Marmaris'te Kamp Yapılacak Yerler

Marmaris'te kamp yapılacak yerler oldukça zengin. Muğla'nın en güzel ilçelerinden biri olan Marmaris, doğanın içerisinde ve daha sakin bir tatil & kamp yapmak isteyenler için popüler bir destinasyon.

{ad:0}

Ülkemizin turizm açısından dünya genelinde bu kadar popüler olmasında hiç şüphesiz Marmaris’in yeri büyüktür. Antik çağlara kadar uzanan tarihi dokusunun hala hissedildiği birbirinden güzel plajlar, koylar ve tarihi alanlar Marmaris için oldukça önemli.

Bu şekilde düşününce bile ülkemizin ne kadar harika bir coğrafyaya sahip olduğunu anlayabiliyoruz. Eğer yaz ayları için Marmaris’i ziyaret etmeye karar verirseniz güneşin tadını çıkarmaktan ve berrak sularda yüzmekten başka yapabileceğiniz harika bir aktivite daha var; kamp! 

{search:marmaris-otelleri,Marmaris Otelleri}

Marmaris’in kamp alanları genellikle denize karşı harika manzaralara bakan yerlerden oluşuyor, bu yüzden tatilinizin hakkını verecek bir tecrübe yaşayabilirsiniz.

Sabah uyandığınızda lezzetli bir kahvaltı yapıp doğruca denize girebilirsiniz. Kamp alanından çıkar çıkmaz denize ulaşabilmek Marmaris için oldukça önemli bir kriter çünkü yaz aylarında sıcaklıklar 45 dereceye kadar, hatta bezen daha fazlasına ulaşabiliyor.

Bunun üzerine bir de ilçenin ünlü nem oranlarını eklerseniz denizde bile terleme ihtimaliniz var. Bu yüzden sıcağa karşı güneş gözlüğü, güneş kremi ve şapkayla önlem almanızı altını çizerek hatırlatmak isteriz.

Çubucak Orman Kampı

Marmaris’e yaklaşık yarım saat uzaklıkta hizmet veren Çubucak Orman Kampı, Marmaris’in yeşil doğasını ve masmavi denizini ziyaretçileriyle buluşturuyor. Çam ağaçlarının gölgeleri altında doyasıya eğlenebilirsiniz. Çadırla kamp yapabileceğiniz gibi karavanla da gidebilirsiniz. Eğer aracınız yoksa da Çubucak’a 1 saat arayla giden minibüsleri kullanabilirsiniz.

Bu işletmeden yemek yiyebilir, içecek bir şeyler alabilirsiniz fakat seçeneklerin pek de fazla olmadığını belirtmekte fayda var. Bu yüzden kamp alanına giderken kalacağınız gün kadar yetecek alışveriş yapmayı da düşünebilirsiniz, mangal yapabileceğiniz alanlar da mevcut. Bazı zamanlar kalabalık olsa da geceleri çok ses olmuyor, yani rahat bir uyku uyuyabilirsiniz. Çubucak Orman Kampı giriş ücretleri araba, bisiklet, karavan ve yaya olarak değişiklik gösterebiliyor. Çubucak Orman Kampı'nda öne çıkan hizmetler şu şekilde:

  • Çadır ve karavan ile konaklama yapabilirsiniz.
  • Çubucak orman kampında, su, elektrik, telefon, internet ve kanalizasyon alt yapısı var.
  • Kamp alanında küçük bir işletme mevcut. Bu işletmeden yemek yiyebilir, içecek bir şeyler alabilirsiniz.
  • Tesiste restoran, kafeterya, oyun alanı, basketbol-voleybol sahası, market ve çocuk parkı bulunmaktadır.
  • Tesisin hemen karşısında her sabah köylüler tarafından küçük bir pazar yeri kurulur. Taze sebze ve meyveleri buradan edinebilirsiniz.
  • Tesisin marketinde mangaldan, deterjana yoğurttan piknik tüpüne bir çok malzeme mevcut.
  • Tesiste kamp sakinlerinin kullanımına açık temizlik ve bakımları rutin olarak yapılan WC, duş, bulaşıkhane gibi alanların bulunmaktadır. Kafeterya bölümünde kablosuz internet mevcuttur.

Duru Kamping

Marmaris’in en güzel koylarından Hisarönü taraflarında hizmet veren Duru Kamping küçük ama çok mütevazi ve sakin bir alan. Çocukların da rahatlıkla girebileceği yosunsuz ve taşsız bir plaja sahip. Plaj alanı biraz küçük olsa da çok sakin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca kamp alanında konaklarken şezlonglara ayrı para vermenize de gerek yok. Ayrıca elektrik konusunda da sorun yaşamıyorsunuz.

Marmaris-Datça yolunu takip ettikten sonra Hisarönü’ne (Marmaris istikametine göre solunuzda kalıyor) dönmeniz yeterli. Yol boyunca devam ettiğinizde Duru Kamping’in tabelalarını görebilirsiniz. Eğer özel aracınız yoksa da Marmaris’ten kalkan Hisarönü dolmuşlarını tercih edebilirsiniz. Son durakta indikten sonra yaklaşık 10 dakikalık bir yürüyüş ile kamp alanına rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Duru Kamping küçük, sakin bir kamp alanı arayanların ilgisini çekebilecek kaliteli bir yer. Duru Kamping'in öne çıkan hizmetleri şöyle:

  • Kamp alanında temiz duş alanları, tuvalet ve bulaşıkhane hizmeti mevcut.
  • Kamp alanında bir aile işletmesi bulunuyor.
  • Kamp alanına ulaşım için özel aracınızı kullanabilirsiniz, tesiste park açısından bir sorun olmuyor.
  • Bölgedeki beach alanında ise restoran bulunmakta.
  • Restoranda serpma kahvaltı, deniz ürünleri, et ve tavuk ızgara, meze çeşitleri var.
  • Duru Pansiyon ise üç adet biri 4 kişilik, ikisi 3 kişilik yataktan oluşan, içerisinde wc ve banyo bulunan odalar sunuyor.

{search:mugla-otelleri,Muğla Otelleri}

İnbükü Mesire Alanı

Hisarönü’nün eşsiz manzaralarına karşı kamp yapabileceğiniz bir diğer seçenekse İnbükü Mesire Alanı oluyor. Sabahları çam ağaçlarının kokuları içinde uyanıp buz gibi denize girmek burada mümkün. Rüzgarlı havası da Marmaris sıcağında insana resmen iyi geliyor. Mesire alanının içinde bulunan patikalarda yürüyüşler yapmak da bir o kadar zevkli. Kendinize küçük bir trekking rotası belirleyip Hisarönü’nün tüm güzelliklerinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bölgeye ulaşım için Marmaris-Datça karayolunu kullanabilirsiniz. Yalnızca mesire alanına giden yolun biraz bakımsız olduğunu söylemekte fayda var, yani aracınızı dikkatli kullanmanız gerekiyor. Bölgeye ulaştıktan sonra herhangi bir park sıkıntısı çekmeden kampınızı yapabilirsiniz. Ayrıca bölgede bir işletme de yok dolayısıyla girişler ücretsiz. Bu yüzden alışverişinizi kamp alanına gitmeden önce yapmayı unutmayın.

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}

Çatlak Beach Camping 

Yine Hisarönü’nün muhteşem güzelliklerini kucaklayan Çatlak Beach Camping, tecrübeli işletmeye sahip köklü bir kamp alanı. Yazın esen serin rüzgarlarıyla, cam gibi berrak deniziyle ve ufuk manzaralarıyla harika bir yerde hizmet veriyor. Kamp alanları fazla iç içe girmeyecek şekilde mesafeli olarak tasarlanmış. Denize sıfır ve daha arka alanlar olmak üzere iki farklı yerde kamp yapabiliyorsunuz. Tesisin ortak kullanım alanları da her gün düzenli olarak personeller tarafından temizleniyor. Yemek için de kamp alanında buzdolabı ve mangal mevcut. Dilerseniz işletmenin büfesinden de harika yemekler yiyebilirsiniz. Büfe kısmının ayrıca canlı müzik hizmeti verdiğini de ekleyelim. Kamp alanının fiyatları çadırınızı kurduğunuz yere göre değişkenlik gösteriyor.

  • Tesiste wc, duş, otopark, şemsiye, şezlong, çamaşırhane, büfe, buzdolabı, restoran, piknik masası, çocuk oyun alanı, elektrik ve internet bağlantısı yer alıyor.
  • Tesisin restoranı ise açık büfe şeklinde hizmet veriyor.
  • Yemeğinizi kendiniz hazırlamak isterseniz tesisin sunduğu kömürleri alarak mangal da yapabilirsiniz.
  • Tesiste belirli aralıklarla izcilik ve yoga çalışmaları da var.
  • Trekking, bisiklet sürme, dalış, olta balıkçılığı gibi aktivitelere de katılabilirsiniz.

Kocabahçe Glamping

Eğer kamp keyfini ve konaklama lüksünü bir arada isterseniz Marmaris’e 45 dakika uzaklıkta yer alan Kocabahçe Glamping, sizin adresiniz olabilir. İşletme “Glamping” yani lüks ve konforlu kampçılık anlamına gelen kelimenin anlamını fazlasıyla veriyor. Bozburun, üzücü olarak Marmaris yangınında zarar görmüş olsa da hala çok güzel. Zaten koylarına ve deniz kalitesine diyecek hiçbir şey yok. Kamp alanından bahsedersek Kocabahçe tam anlamıyla lüks bir yer.  Neredeyse oda konforunu aratmayan çadırların yanında bungalov seçenekleri de mevcut. Tesiste kahvaltı ve yemek hizmetleri de sunuluyor. Harika manzaralara karşı kamp yapıp dertsiz tasasız keyif sürmek isterseniz Kocabahçe Glamping’e bir şans verebilirsiniz.

Ayrıca denizinin çok sakin ve çocuklar için de güvenli olduğunu ekleyelim. Kamp alanına özel aracınızla ulaşım için Bozburun yolunu kullanabilirsiniz. Eğer toplu taşıma tercih etmek isterseniz de Marmaris merkezden kalkan Bozburun dolmuşlarını kullanmanız en pratik yol olacaktır. Konaklama ücretleri ise çadırınızın özelliklerine ve kaç kişi konakladığınıza göre değişkenlik gösteriyor. Tesisin tekne turlarını ve yemekleri kapsayan fiyatları da var. Fakat bunlar haftanın günlerine ve sezonun yoğunluğuna göre değişkenlik gösterebiliyor. Bu yüzden konaklayacağınız tarih için işletmeyle iletişime geçerek fiyatlar hakkında kesin bilgi sahibi olabilirsiniz.

  • Çadırlar konaklama alanında hazır olarak kurulu, siz sadece girip kalıyorsunuz.
  • Tesiste kahvaltı ve yemek hizmetleri de sunuluyor.
  • Tesisin tekne turlarını ve yemekleri kapsayan fiyatları da var.
  • Balık tutma, trekking, yoga, masaj, masa tenisi gibi aktivitlere dâhil olabilirsiniz.

İliman Camping

Hisarönü’nde hizmet veren İliman Camping, adeta otellere rakip olabilecek kaliteli bir tesis. Samimi bir aile işletmesi tarafından idare edilen kamp alanı oldukça temiz ve bakımlı. Deniz manzaralarının ve ağaçların yarattığı benzersiz bir atmosfere de ev sahipliği yapıyor.

Tesis genel olarak çok temiz, çöpler belirli aralıklarla çalışanlar tarafından çıkarılıyor ve tuvalet, duş gibi ortak kullanım alanları düzenli olarak temizleniyor. Araç konusunda da bir park sorunu olmuyor ve karavanla da konaklayabiliyorsunuz. İliman Camping’e gitmek için Marmaris-Hisarönü yolunu kullanabilirsiniz. Eğer özel aracınız yoksa Marmaris’ten direkt olarak Hisarönü’ne dolmuş seferleri olduğunu da ekleyelim.

  • Kamp alanında konaklarken elektrik konusunda hiçbir sorun yaşamıyorsunuz.
  • Yemeklerinizi rahatlıkla yapabilmeniz için buzdolapları da düşünülmüş.
  • Kamp alanında deniz ürünlerinin ön planda olduğu kaliteli bir restoran hizmet veriyor.
  • Kendi yemeklerinizi yapmak isterseniz malzemelerinizi almak için yürüme mesafesindeki markete de gidebilirsiniz.
  • Tuvalet, duş gibi ortak kullanım alanları düzenli olarak temizleniyor.
  • Mangal yapmak isterseniz ateş yakmak için ayrılmış özel alanlardan da yararlanabiliyorsunuz.

Dilerseniz, Kamp 101: Ateş Yakma Yöntemleri içeriğimizi de okuyabilirsiniz.

{search:kusadasi-otelleri,Kuşadası Otelleri}

Gizli Cennet Kamping

Denize karşı kurulmuş Gizli Cennet Kamping, tam olarak adının karşılığını veren bir yer. Marmaris’in Turgut Köyü’nde hizmet veren kamp alanı sedir ağaçları altında huzurlu bir konaklama sunuyor.

Kamp alanı Kızkumu’na 10 dakika uzaklıkta yer aldığından burayı da görmek isteyebilirsiniz. Gizli Cennet Kamping’e ulaşım için Marmaris-Hisarönü yolunu kullanabilirsiniz. Hisarönü’nü geçtiğiniz zaman deniz manzaralı harika yollarda yaklaşık 20 dakikalık bir sürüşten sonra Turgut’a ulaşmış oluyorsunuz. Bu noktadan sonra kamp alanının tabelasını takip edebilirsiniz. Eğer şahsi aracınız yoksa Marmaris’ten kalkan Hisarönü dolmuşlarıyla önce Hisarönü’ne gelip yine dolmuşla Turgut’a geçebilirsiniz.

  • İsterseniz kendi çadırınızı getirebilir, isterseniz de işletmeden kiralayabilirsiniz.
  • Elektrik sıkıntısı yok ve tuvaletler oldukça çok temiz.
  • Şahsi aracınızla ya da karavanınızla park sorunu yaşamadan kamp yapabilirsiniz.
  • Yemek ihtiyaçlarınızı direkt olarak işletmenin lokantasından karşılayabilirsiniz. Eğer kendi yemeklerinizi yapmak isterseniz de lokantanın yakınında ateş için ayrılmış alanlar mevcut.
  • Temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilmeniz için işletmenin içinde bir market de mevcut.

Evcan Camping 

Listemizin 8. sırasında Hisarönü’nün Altınkum bölgesinde hizmet veren Evcan Camping bulunuyor. Evcan Camping’i kısaca tanımlamak için lüks ve huzurlu diyebiliriz çünkü hem rahat tesis olanakları var hem de çadır seçenekleriyle kaliteli bir hizmet sunuyor. Kamp alanının bünyesinde çocuklar için oyun alanları mevcut ve denizin sığ bölümleri de güvenli, yani aileler gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Ayrıca kamp alanının kaliteli bir kitlesi olduğunu da söyleyelim. Genellikle sessiz sakin ailelerden ve karavan kampçılarından oluşuyor.

Okaliptüs Ağaçlarının süslediği Evcan Camping, Marmaris’in tüm doğal güzelliklerinin bir arada toplandığı, 2-3 gece hiç sıkılmadan kamp yapabileceğiniz, ayrıldığınızda da özleyeceğiniz harika bir kamp alanı. Kamp alanına ulaşım için Marmaris-Datça Yolu’nu tercih edebilirsiniz. Hisarönü istikametine saptıktan yaklaşık 10 dakika sonra Evcan Camping’e ulaşmış oluyorsunuz. Özel araç ile gittiğinizde park sorunu yaşamıyorsunuz. Eğer karavanınızla kamp yapmak isterseniz önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

  • Konaklamanız boyunca herhangi bir elektrik veya su sıkıntısı çekmiyorsunuz.
  • Güneş enerjili sistem sayesinde günün her saatinde sıcak su bulabilirsiniz.
  • Erkekler ve kadınlar için ikişerden dört adet duş kabini bulunmaktadır.
  • Özellikle karavanların atık sularının bağladığı pis su gider tesisatı mevcuttur.
  • Evcan Büfe’de; günün her saatinde yiyecek ve içecek bulabilirsiniz. Burada kağıt oyunları, tavla gibi oyunlarla gününüzü geçirebilirsiniz.

Elmas Kamp Alanı

Bördübet yolu üzerinde yer alan Elmas Kamp Alanı, ücretsiz hizmet veren bir bölge. Özel aracınızla veya karavanınızla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ücretsiz bir bölge olduğundan herhangi bir tesis avantajı yok, yani hazırlıklı gitmenizde fayda var. Sadece su ihtiyacınız için sahilde bulunan tulumbayı kullanabiliyorsunuz. Ayrıca yine aynı sebepten ötürü yaz sezonunda kalabalık olduğunu da ekleyelim.

İşletmeye sahip alanlara göre daha avantajsız gözükse de aslında çok özel bir yer. Kampınızı kurduktan sonra Marmaris’in en güzel koylarından birinde denize girebilir, en önemlisiyse harika günbatımı manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Tesis yokluğundan dolayı genellikle kısa süreli kamplar için tercih edildiğini de ekleyelim. Fakat Marmaris gezinizde Elmas Kamp Alanı’na uğrarsanız kesinlikle günbatımı manzarasını beklemenizi tavsiye ederiz.

Dilerseniz, Çanakkale'deki Kamp Alanları içeriğimizi de keşfedebilirsiniz.

Günnücek Orman Kampı

Günncek Orman Kampı, Marmaris’in yemyeşil ağaçlıkları arasına kurulmuş bol oksijenli bir yer. Hem orman atmosferi hem de deniz bir arada olsun diyenler için en doğru seçenek olacaktır. İçindeki yürüyüş yolları, ahşap köprüleri, dereleri ve yürüme mesafesindeki deniziyle insanı adeta huzurla kaplıyor. Kamp alanı içerisinde hizmet veren hiçbir tesis bulunmuyor ve ateş yakmak yasak. Bir kamp alanı için bu büyük bir eksiklik gibi gözükse de doğayı korumak için son derece önemli. Yine de Yanınızda getireceğiniz pratik yemeklerle gününüzü geçirebilirsiniz. Ayrıca Marmaris sıcaklarına da ilaç gibi gelen serin bir havası var.

Çocuklu aileler için son derece uygun, geniş alanlarda futbol veya voleybol oynayabilirsiniz. Eğer kamp alanından denize gitmek isterseniz de kuş sesleri arasında yaklaşık 10 dakika yürümeniz yeterli. Tesis eksikliğinden dolayı uzun süreli konaklamalar için elverişli olmasa da günübirlik olarak bile tercih edilebilir. Günnücek Orman Kampı’na girişler tamamen ücretsiz. Listemizin geri kalanına kıyasla Marmaris’in içinde yer aldığından ulaşımı da çok rahat. Tek yapmanız gereken özel aracınızla yaklaşık 5 dakika boyunca Marmaris Otogarı’nın olduğu yolu takip etmek. Nestel Marina kavşağını döndüğünüzde hemen ahşaptan tabelalarını görebilirsiniz. Ulaşım için dilerseniz bisiklet bile kullanabilir, ağaçlık yolların ve deniz manzarasının tadını daha çok çıkarabilirsiniz.

{search:datca-otelleri,Datça Otelleri}