Krallar Ülkesi 'Rajasthan'

Krallar Ülkesi 'Rajasthan'

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 01 Kasım 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Krallar Ülkesi 'Rajasthan'

Hindistan’ın kuzeybatısında bulunan ve krallar ülkesi olarak adlandırılan Rajasthan’ın büyük bir bölümü Thar Çölü’nde bulunuyor. Renkli yapılara ve eşi benzeri olmayan şehirlere ev sahipliği yapan bu topraklar keşfedilmeyi bekliyor.

Hindistan Cumhuriyet’nin en büyük eyaleti Rajasthan’ın her köşesinde barındırdığı güzellikler sizi şaşırtacak: Shekhawati bölgesinin eşi benzeri olmayan renkli havelileri (konakları), ‘Kırmızı Şehir’ Bikaner, ‘Altın Şehir’ Jasailmer, ‘Mavi Şehir’ Jodhpur, muazzam tapınakları ile Ranakpur, gölleri ile ‘Romantik Şehir’ Udaipur, ‘Pembe Şehir’ Jaipur, ‘Beyaz Şehir’ Agra, Pushkar Gölü, ayinler, olağanüstü renkli kıyafetler ve nefes kesici manzaralardan etkileneceksiniz.

Mihracelerin seslerinin çınladığı görkemli saraylardan kalelere, şanlı bir geçmişe sahip efsaneyi Rajasthan ve çevresinde görülmeye değer birçok yapı tatilinizi unutulmaz kılacak. District, Rajasthan eyaletinin belki de en çok turist çeken şehri. Gürkanlı İmparatorluğu döneminin en önemli şehirlerinden District’in dağ kesiminde bulunan Taragarh Kalesi, yaklaşık 2000 yıl boyunca, ülkenin en önemli stratejik yerlerinden biri olarak önem kazanmış.

{ad:0}

Burada, Hintli Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen ‘Hoca Muinuddin Çişti Dergahı’ bulunuyor. Özellikle Hoca Çişti’nin ölüm yıl dönümü olan Ekim-Kasım aylarında ziyaretçi sayısı üst sayılara ulaşıyor. Orijinal tuğla mezar, Gürkanlılar tarafından ölümünden 200 yıl sonra beyaz mermerle kaplanmış ve hanedanın himayesine alınmış. Bu avluda, her gün ellerinde altın işlemeli ipek kumaşlar ve sepetler dolusu gül yaprağıyla ziyarete gelen hacıları görmek mümkün.

Rajasthan’da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında; Adhali Din Ka Jhonpra Camisi, Ekber Sarayı, Taragarh Kalesi, Pushkar Gölü, Nasiyan Tapınağı, Mayo College yer alıyor.

Hindistan’a alışveriş seçeneği olarak ilk düşünebileceğiniz, Hindistan’a özgü olan kıyafetler olabilir. İpek dokuma ve keten kumaşlardan yapılan kıyafetlere ‘sari’ adı veriliyor. Sariler; renkleri ve giyiliş tarzları ile insanların sosyal statülerini belli ediyor. Sadece beş metrelik bir kumaştan ibaret bu giysiyi vücudunuza sararak giyiyorsunuz. Ayrıca çevrenizdeki kadınların üzerinde gördüğünüz rengarenk takılardan beğendiklerinizi sevdiklerinize armağan etmek üzere tercih edebilirsiniz. Hindistan’a ilk kez gidecekseniz daha genel bir plan yapın; gün gün detaylara inerek yapılacak bir planlama işinize yaramayabilir.

Haberin tamamı için: Hafta Sonu / 31-6 Kasım

Benzer Yazılar