Konya Gezi Rotasına Uygun Lezzet Garantili Kahvaltı Mekanları

Konya Gezi Rotasına Uygun Lezzet Garantili Kahvaltı Mekanları

Paylaş
Arzu Aksaya  
Eklenme: 18 Aralık 2023
 • Son Güncellenme: 14 Nisan 2024
Konya Gezi Rotasına Uygun Lezzet Garantili Kahvaltı Mekanları

Mutfak kültürünü Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerinden almış, geleneksel lezzet reçetelerini de hiç bozmadan günümüze kadar taşımış olan Konya’da kahvaltı da tıpkı yemek kadar önemli. Sunumlarında bol çeşit ve her çeşitte de doğallık – yöresellik gözeten Konya kahvaltı sofralarında tavşan kanı demli çayın eşlikçisi oldukça fazla. Konya’nın doğal ve tarihi güzellikleriyle haşır neşir bir tatilde, güne keyifli bir mekanda şahane bir kahvaltıyla başlamak istiyorsanız buyurun Konya kahvaltı mekanları rotalarına. Hem biliyor musunuz kahvaltının mutlulukla ilgisi de oldukça fazla! 

{ad:0}

{search:konya-otelleri,Konya Otelleri} 

Lokmahane

Konya’nın yöresel lezzetler konusunda en bilinen mekanlarından olan Lokmahane’de bol çeşitli, keyifli bir kahvaltıya buyurun. Ardından isterseniz Selçuklu – Osmanlı yemekleriyle öğle ve akşam öğünlerine de devam edebilirsiniz. Lokmahane’nin tarihi mekan havası taşıyan eski konağı ve otantik dekorasyonu kahvaltıyı zaten baştan farklı kılıyor. Küflü peynir dahil bol çeşitli sunumunda sıcakları da size danışarak getiriyorlar, siz nasıl isterseniz öyle yapıyorlar. Kavurmalı yumurta, peynirli pide, menemen, süzme koyun yoğurdu, kaymak, kızarmış patates, kabak reçeli ve nice tattan oluşan kalabalık sunumu, ziyadesiyle doyurucu. Haşhaş ezmesi ise eminiz ki başka kahvaltı mekanlarında pek de görmediğiniz bir sunum ki, yedikten sonra farklı lezzetiyle kendini özletiyor. Önünüze konan lezzetlerin büyük bir bölümünün marketten hazır paketlerde alınmadığını da tadınca anlıyorsunuz. Bu nostaljik mekan çocuklarınızla, dostlarınızla gittiğinizde sunduğu huzurlu ortamıyla da kahvaltı için tercih edilebilir. Kahvaltıdan sonra bir acı kahve de mutlaka içilir. 

Lokmahane Adres: Aziziye Mahallesi, Mengüc Cad. No:49, Karatay / Konya

Telefon numarası: 0 (332) 322 16 16

Çalışma Saatleri: 09:00 – 23:00 arası her gün

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Kule Sini Restaurant

Konya’da 163 metre yükseklikte ve 360 derece sürekli dönen bir salonda şehir manzarası eşliğinde kahvaltıya ne dersiniz? Kule Site AVM’de 42. katta bulunan Kule Sini Restaurant özellikle de hafta sonu kahvaltıları ve brunchlar için tercih ediliyor. Fonda hafiften klasik bir müzik çalıyor ve Konya’nın sabah koşturmacası başlarken masanıza biraz Osmanlı mutfağından biraz da günümüz alışkanlıklarından nefis sunumlar yerleşiyor. Restoranda isterseniz özel gün kutlamaları ve izole bir yemek için normal oturma düzenine ek localar da var. Çalışanlar ise serviste hızlı ve güler yüzlü. Hem manzaranın hem de lezzetlerin keyfini çıkarın. 

Kule Sini Restaurant Adres: Musalla Bağları Mah. Kule Cad. Kule Plaza, Kat:42, Selçuklu / Konya

Telefon numarası: 0 (332) 237 58 53

Çalışma Saatleri: 10:30 – 22:30 arası her gün

Fiyat Bilgisi: ₺₺₺

Hazbahçe Botanik Aile Dinlenme Bahçesi

Açık hava kahvaltısı yapmak isteyenler için yemyeşil bir bahçesi olan Hazbahçe’nin ilham kaynağı Osmanlıların güllerle bezeli ‘hasbahçe’si. Yani Hazbahçe’nin bahçesi de öylesine huzurlu, öylesine renkli. Çocuklarınız için de ideal bir mekan olan Hazbahçe, Konya’nın Meram ilçesinde Lalebahçe mevkiinde konumlanıyor. Yazın püfür püfür esen bir doğada ağaçlar arasında serpme kahvaltı sunan mekan, kışın da misafirlerini şömine karşısında ve şark sobalı odalarında ağırlıyor. Tercihinize göre restoran masalarında veya yer sinilerinde oturabiliyorsunuz. Çayınız soba üzerinde demleniyor, ekmeğiniz taş fırında yapılıyor, kahvaltı sonrasında da isterseniz kestane közleyebiliyorsunuz. Kahvaltı sunumlarında Türk mutfağının en sevilenlerinden sebze köz, menemen, börek gibi sıcaklar da var. Ardından elbette közde bir kahve iyi gidiyor. 

Hazbahçe Botanik Aile Dinlenme Bahçesi Adres: Karahöyük Mah. Hatip Cad. Konya Çevreyolu Meram / Konya

Telefon numarası: (0332) 327 34 34

Çalışma Saatleri: 08:00 – 00:00 arası her gün

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

{search:meram-otelleri,Meram Otelleri} 

Japon Kyoto Parkı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Japonya’nın Kyoto şehri arasında kardeş şehir anlaşması imzalanmış. Japon Kyoto Parkı da iki şehrin kardeşliğini simgelemek için kurulmuş. Renkli bahçeleri, ağaçlara tünemiş kuşları ve Japon balıklarıyla dolu göletiyle burası mutlulukla ilintili bir kahvaltı için iyi bir mekan. Hafta sonu kahvaltıları için tercih edilen parkın restoranından bu keyifli manzarayı izleyebiliyor, klasik kahvaltı ve sıcaklardan oluşan serpme sunumları tadabiliyorsunuz. Burasını şehrin ata yadigarı mutfağından kesitler sunan bir kahvaltı için değil, manzaralı bir kahvaltı için düşünebilirsiniz. İsterseniz kahvaltı sonrası parkta yürüyebilir, öğle ve akşam yemekleri için de burayı tercih edebilirsiniz. 

Japon Kyoto Parkı Adres: Kosova Mahallesi, Veysel Karani Cad. 131/A, Merkez Selçuklu / Konya

Telefon numarası: 0 (332) 261 23 03

Çalışma Saatleri: Hafta içi 08:30–12:00, hafta sonu 08:30 – 13:30

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

{search:selcuklu-otelleri,Selçuklu Otelleri} 

Kemeraltı Kafe

Konya’nın tarihi köyü Sille’de konumlanan Kemeraltı Kafe yazın açık, kışın kapalı kahvaltı alanlarıyla her mevsim keyifli bir yer. Konya gezilecek yerler rotasında bir Sille Köyü sabahındaysanız buranın neredeyse 50 çeşidi bulan zengin kahvaltısıyla gün boyu yetecek enerji biriktirebilirsiniz. Serpme ve açık büfe sunumlu kafede açık alan manzarası cezbedici. Sunulan çeşitlerin büyük çoğunluğu ise hazır alınmayıp elde yapılmış lezzetlerden oluşuyor. Örneğin reçeller; tarımın can damarı olan Konya’nın bahçelerinden meyveler taze toplanmış ve anne tarifleriyle nefis kahvaltılık  tatlara dönüştürülmüş. Kızartılarak sofranıza gelen biberler ve patlıcanlar da öyle. Konya’ya gezmek için geldiniz ise Sille zaten görülmeli, Sille’de kahvaltı denildiğinde de Kemeraltı Kafe mutlaka denenmeli. 

Kemeraltı Kafe Adres: Sille Mahallesi, Hacı Aliağa Sokak No:39, Selçuklu / Konya

Telefon Numarası: 0 (530) 937 51 44 – 0 (507) 304 33 60

Çalışma Saatleri: 08:00 – 24:00 arası her gün

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Nevizade Cafe & Restaurant

1.200 kişilik kapasitesiyle adeta dev bir restoran olan Nevizade Cafe & Restaurant Konya Meram’da konumlanıyor. Bol çeşitli ve günlük taze sunumlu kahvaltısı ise mistik ruhlu bu huzurlu şehrimizde sabahlarınızı mutlu kılıyor. Soğuk – yağmurlu havalarda üzeri kapatılan açık alanları ve küçük havuz kanallarının üzerinden geçen ahşap köprüleriyle Nevizade’ye her mevsim gidebiliyorsunuz. Nevizade’nin serpme kahvaltısının serpme lezzet olarak da tanımlayabilirsiniz. Masanıza sıcacık gelen ekmeğin en güzel kombinini de yaz domateslerinden yapılan menemenle yakalayabilirsiniz. Tabii ekmeğin üzerine sürebileceğiniz çeşit çeşit reçeli de es geçmeyelim. Nevizade kahvaltının yanında Konya’nın geleneksel yemek sunumlarında da iyi, bizce siz de test edin. 

Nevizade Cafe & Restaurant Adres: Ayanbey, Yeni Meram Cd. No:247 D:1, Meram / Konya

Telefon numarası: 0 (332) 352 45 45

Çalışma Saatleri: 08:00 – 01:00 arası her gün

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Sille Konak Restaurant

Tarihi nostaljik mekanların havasını solumayı seviyorsanız, 1653 yılında yapılmış eski bir Papaz Evi’nin restore edilerek restorana dönüştürülmüş hali çok hoşunuza gidecek. Üstelik sadece mekan olarak değil, lezzet olarak da hatırlayacaksınız Sille Konak Restaurant’ı! Sille Konak Restaurant kahvaltı ve Türk yemekleri alanında yıllardır hizmet veriyor ve yıllardır da kalitesini sürdürüyor. Mekanda cumartesi – pazar günleri açık büfe kahvaltı, hafta içi günlerde de serpme kahvaltı yapabiliyorsunuz. İki alternatif de zengin ama hafta sonu daha bol bir menüyle karşılaşıyorsunuz. Kahvaltı çeşitleri arasında mevsiminde yetişmiş ürünlerden yapılan reçeller (mesela nane reçeli farklı bir lezzet), kızartmalar ve nefis bir menemen sunumu da var. Yok ‘yok’ dedirten bu zengin sofradan hem karnınız hem de ruhunuz doymuş bir şekilde kalkıyorsunuz. 200 kişilik büyük bir oturma alanına sahip mekanda siz oturup sohbet ederken çocuklarınız da güvenli park alanında oynayabiliyor. Üstelik Konya merkeze de çok uzak değil, sadece 15 dakika sürüş mesafesinde. 

Sille Konak Restaurant Adres: Sille Subaşı, Hükümet Caddesi No:50, Selçuklu / Konya 

Telefon numarası: 0 (332) 244 92 60

Çalışma Saatleri: 08:00 – 22:00 arası her gün

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Frida Love

Frida Konya’da böylesine yaşatıldığını bilse eminiz ki mutluluğun resmini de çizerdi. Apartmanlar arasında bir lezzet durağı olan bu şirin kafede yemyeşil bir bahçe, bahçede de gözünüzü gönlünüzü açacak kahvaltı sunumları yapılıyor. Ekmeğinize süreceğiniz çeşit çeşit reçel, mandıralardan alınmış peynirler, sucuklu yumurta, menemen ve el emeğiyle çeşnilenmiş hamur işleriyle Frida Love’ın menülerine de aşk karışmış. Ben bu kadar büyük bir kahvaltıyı bitiremem diyorsanız neredeyse yarı fiyatına daha küçük porsiyonlu çocuk kahvaltı menüsünü de tercih edebilirsiniz. Mekan açık havanın keyfini çıkarmak ve sevdiklerinizle sohbet etmek için de oldukça iyi planlanmış. Burada dünya mutfaklarından tatlı – makarnalar, burgerler, pizzalar, pideler ve wraplar da denenebiliyor. Çocukluysanız çocuk parkı olanağı, araçlıysanız otoparkı da var. 

Frida Love Adres: Alavardı Mahallesi, Ezine Sokak No 43/A, Meram / Konya

Telefon numarası: 0 (534) 245 54 64

Çalışma Saatleri: 09:00 – 24:00 arası her gün

Fiyat Bilgisi: ₺ - ₺₺ - ₺₺₺

Terzioğlu Konağı

Bir aile işletmesi olan Terzioğlu Konağı, Sille Köyü’nün gelenekselliğini sofralarına taşımış sıcacık bir restoran. Konak iki katlı ve Sille Köyü’nün ata yadigarı diğer konakları gibi sonradan restore edilip restorana dönüştürülmüş. Toplamda 150 misafir ağırlayacak kadar geniş bir oturma alanı bulunan restoranda hafta içi – hafta sonu 28 çeşitten oluşan kahvaltı servisi yapılıyor ve çay da sınırsız. Kahvaltılıkları günlük ve taze temin edilen konakta sunumlar da personelin güler yüzü de oldukça tatminkar. Bir de üzerine Sille Köyü’nün nostaljik ambiyansı eklenince kahvaltı günün en güzel öğünü olup çıkıyor. Burada köy manzarasını izleyebileceğiniz açık alanlar da var. 

Terzioğlu Konağı Adres: Sille, Hükümet Caddesi No:30, Selçuklu / Konya

Telefon numarası: 0 (332) 244 93 93

Çalışma Saatleri: 08:00 – 18:00 arası her gün

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Taş Han Cafe & Restaurant

2017 yılında açılan ve o tarihten bu yana da misafirlerini taze ve özenli sunumlarla karşılayan Taş Han Cafe & Restaurant adı gibi bir taş ev ile bahçesinde hizmet veriyor. Taş ev tümüyle otantik dokulu ve nostaljik mekanlardan hoşlananlar için iyi bir tercih. Kahvaltı menüsü ise sıcacık pişilerden, yaprak sarmalarına, su böreğinden yöresel peynir sunumlarına kadar saymaya fırsat bulamadan hemen tatmaya başlayacağınız nefis lezzetlerden oluşuyor. Hiçbir sunumda dondurulmuş veya marketten alınmış paketli ürün kullanmıyorlar. Çayı tavşan kanı, kahvesi ise köz lezzetli. 

Taş Han Cafe & Restaurant Adres: Sille, Mali Sokak No:3, Selçuklu / Konya

Telefon Numarası: 0 (332) 233 65 24 

Çalışma Saatleri: Hafta içi 09:00 – 23:30 / cumartesi - pazar 08:00 – 24:00

Fiyat Bilgisi: ₺₺ - ₺₺₺

Bonus Öneri: Lazoğlu Kahvaltı Salonu

1973 yılından bu yana Konya’da meşhur Kapu Camii altında, Konya Bedesteni içinde hizmet veren Lazoğlu Kahvaltı Salonu 50 yıldır ağlayan menemeniyle tanınıp bilinen bir mekan. Menemeni ağlatacak kadar lezzetli kılan şey ise tarifi gizli özel sosu. Diğer mekanlardan daha ucuz olan fiyatları ve esnaf lokantası havasıyla burayı Konya’da uğranacak en samimi mekanları arasına yazabilirsiniz. Küçük bir aile işletmesi olan Lazoğlu Kahvaltı Salonu’nda hem içeride hem de kapının önündeki alanda oturabiliyorsunuz. Kahvaltı sunumunun vazgeçilmezi ağlayan menemen olsa da bakın Lazoğlu Kahvaltı Salonu’nda başka hangi sunumlar var; tost çeşitleri, tava ürünleri ve reçeller, ballar, zeytinler, yeşillikler… Dilerseniz bu çeşitleri kapsayan kahvaltı tabağı alabiliyor, yanına da tabak tarifesiyle birlikte 2 bardak çay içebiliyorsunuz. Bu arada sunum ürünlerinin hepsinin özenle seçildiğini ve sucuklarını bile kendilerinin yaptığının da altını çizelim. 

Lazoğlu Kahvaltı Salonu Adres: Kapu Camii Altında, Şadırvan Karşısında Esenlerli Sokak No:19 / Konya

Telefon Numarası: 0 (555) 548 64 86

Çalışma Saatleri: Hafta içi ve cumartesi 07:00 – 19:00 / pazar 08:00 – 17:00

Fiyat Bilgisi:

Konya’da nefis bir kahvaltı sonrası nerede ne yenir merak ediyorsanız Konya'da Ne Yenir? Konya'nın Meşhur Yemekleri ve Yöresel Lezzetleri yazımızı da okuyabilirsiniz.

{search:konya-apartlari,Konya Apartları}