Kış Tatilinin de Keyifli Olabileceğini Kanıtlayan Şubat Rotaları

Kış Tatilinin de Keyifli Olabileceğini Kanıtlayan Şubat Rotaları

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 01 Şubat 2019
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Kış Tatilinin de Keyifli Olabileceğini Kanıtlayan Şubat Rotaları
Şubat ayının özellikle kış sevenler için farklı bir büyüsü var. Çünkü bu ay hem kış aylarının en keyifli dönemleri hem de baharı karşılamaya hazırlandığımız, kış mevsiminin son demleri. Hal böyle olunca herkesin içinde bu ayı dolu dolu yaşama isteği oluyor. Siz de yazdan beri şöyle bir türlü kendine vakit ayıramadığını düşünenlerdenseniz, çok değil belki 2 günün bile yeteceği bir şubat kaçamağına ne dersiniz? Nereye gideceğinize karar veremiyorsanız sizin için hazırladığımız şubata özel birbirinden eşsiz bu rotalara göz atmanız yeterli.
1 – Ulubat Gölü ulubat gölü gölyazı

{ad:0} Seyahatlerinizde yüzünüzü mutlaka doğaya dönmelisiniz ki hem mevsimlerin güzelliğine hem de doğanın değişimine tanık olabilesiniz. İşte Bursa’nın Gölyazı Köyü kıyısında yer alan Ulubat Gölü de her mevsimin bir başka güzel olduğunun kanıtı olan ender güzelliklerden biri. Şubat ayı rotanızda mutlaka yer vermeniz gereken gölün, kışın muhteşem bir gün batımı manzarasına sahip olduğu biliniyor. Üstelik göl kıyısı yerleşimlerinden biri olan Gölyazı da en az Ulubat kadar eşsiz. Minik bir hafta sonu kaçamağı yapabileceğiniz bu sevimli köyde göl manzarasına karşı gözlemeli güzel bir serpme kahvaltı yapabilir, köy sokaklarını arşınlayabilir ve Ulubat Gölü’nde sandal keyfi yapabilirsiniz.
2 – Kartepe kartepe otel

Şubat rotalarından bahsederken kar görmek isteyenleri es geçmek olmaz tabi ki. İstanbul’da yaşayanlar için ideal bir konumda yer alan Kocaeli-Kartepe, sezon boyunca kar topu oynamak, bol bol kayak yapmak yani kışın tadını doyasıya çıkarmak için tercih edilebilecek yerlerin başında geliyor. Farklı zorluk derecelerin sahip pistleriyle acemilerden profesyoneller kayakçılara kadar herkes için uygun olan Kartepe Kayak Merkezi, tüm bunların yanı sıra orman yürüyüşleri yapmak için de tercih edilebiliyor. Buraya kadar gelirseniz dönüş yolunda Maşukiye’nin meşhur kiremitte balığını denemeden dönmemenizi tavsiye ederiz. Kartepe otel fiyatları arasında karşılaştırma yaparak seyahatinizi ekonomik bir hale getirebilirsiniz.
3 – Eskişehir eskişehir

Her daim güzel kalabilen şehirlerden biri olan Eskişehir, ziyaretçilerine keyifli bir seyahatin kapılarını açıyor. Şehrin bünyesinde keşfedilmeyi bekleyen onlarca durak buluyor ve daha önce her yerini karış karış gezmiş olsanız bile şubat ayı anılarınızı yad etmek için reddedilmeyecek bir fırsat sunuyor. Unutmayın, burada Tarihi Odunpazarı’nın havasını soluyabilir, Porsuk Çayı’nda gezintiye çıkabilir, Sazova Parkı’nın altını üstüne getirebilir, meşhur lezzetlerini tadabilir ve tabi ki kaplıcalarında şifa bulabilirsiniz.
4 – Yedigöller Milli Parkı yedigöller kamp

Bolu il sınırında yer alan Yedigöller Milli Parkı, harika manzaraları nedeniyle vazgeçilmez bir kış ve sonbahar rotasıdır. Milli parka sonbaharda Bolu yolu üzerinden kolay ulaşım sağlansa da kışın bu yolun karlarla kaplı olması nedeniyle genellikle ulaşım Mengen üzerinden sağlanabiliyor. Anlayacağınız kış aylarında ulaşım biraz meşakkatli; fakat burada sizi bekleyen muhteşem doğa tüm zorluklara değecek türden. Burada bol bol manzara fotoğrafı çekmek, kar yürüyüşü yapmak ve çevre otellerde sıcacık bir konaklama gerçekleştirmek mümkün.
5 – Ilgaz Dağı ılgaz kayak merkezi

Çankırı ve Kastamonu arasında yer alan, tıpkı şarkıdaki gibi Anadolu’nun yüce bir dağı Ilgaz. Bu dağı kış aylarında özel kılan sebeplerden biri ise hiç şüphesiz bünyesindeki kayak merkezi. Aralık ayından nisan ayına kadar kayak yapma imkanı sunan merkez, aynı zamanda kolay pistleri ile kayağı yeni öğrenecekler için oldukça uygun. Ilgaz’ın tertemiz havasını solumak ve bembeyaz pistlerinde bol bol kara doymak isterseniz şubat rotanıza mutlaka dahil etmelisiniz.
6 – Birgi şubat rotaları

Gidenlerin mimari dokusuna hayran kaldığı, İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı sevimli mi sevimli bir köy Birgi. Tıpkı bir açık hava müzesini andıran köy, ahşap pencereli kiremit çatılı evleri ve daracık sokakları ile uzun süredir aradığınız huzuru bulacağınız özel yerlerden biri. Ziyaretiniz sırasında Birgi’nin sokaklarında gezinirken bol bol fotoğraf çekebilir, ahşap işçiliği bakımından önemli bir örnek olan Çakırağa Konağı’nı ziyaret edebilirsiniz. Hatta yolunuz buraya düşmüşken Ödemiş’in kış aylarında donan ve ortaya muhteşem bir manzara çıkaran gölü Gölcük’ü seyahat planınıza dahil etmenizi ısrarla tavsiye ettiğimizi belirtmeden geçmeyelim.
7 –Safranbolu safranbolu gezilecek yerler

İdeal hafta sonu kaçamaklarından olan Safranbolu, şubat ayının da gözde destinasyonlarından. Karabük iline bağlı olan ilçe, eski ve yeni olarak iki bölüme ayrılmış ve geleneksel Türk toplum yaşantısını gözler önüne seren Eski Çarşı bölümü özenle korunmayı başarmış. Bugün restore edilmiş tarihi konaklarında konaklama imkanı bulabileceğiniz Safranbolu, gerek mutfağı gerek doğal güzellikleri gerekse o meşhur evleriyle görülmeye değer. Safranbolu’da neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız Safranbolu Tatilinde Mutlaka Yapılması Gereken 8 Şey yazımızda tüm detayları bulabilirsiniz.
8 – Çamlıhemşin çamlıhemşin bungalov

Rotanızı doğanın oldukça cömert davrandığı yerlerden Karadeniz’e çevirdiğinizde Rize-Çamlıhemşin’de sizi hayallerinizin ötesinde bir seyahat bekliyor. Özellikle doğa aşıkları için eşsiz bir destinasyon olan ilçenin görülesi manzarasına karşı yapılan yayla konaklamaları son dönemlerde bir hayli popüler hale geldi. Yöresel yemekleri, sıcacık insanları ve bungalov tesisleriyle gönlünüzde taht kuracak Çamlıhemşin’i ziyaret ettiğinizde niçin yıllardır Karadeniz seyahatini ertelediğinizi sorgular hale gelebilirsiniz. Siz pişman olmayın diye biz de ilçeye şubat rotamızda yer vermek istedik.

Yorumlar

Levent Hırdavatçıoğlu 
04.02.2019
Daha önceden olduğu gibi İzmir Bozdağ Kayak Bölgesi'ni gene unutmuşsunuz...