Hızır Bey Camii şehrin merkez rotasının en eski eserlerinden biri. Çarşı içindeki camiyi diğer camilerden ayrı kılan özelliği Avrupa'daki en eski cami olarak tanınıp bilinmesi. Öyle ki tarihi 14. yüzyıla (1383), Erken Osmanlı Dönemi'ne kadar uzanıyor. 1000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği kadar geniş olması sebebiyle Büyük Camii olarak da biliniyor. 19. yüzyılda onarımdan geçirilen bu kalender yapı hala ibadete açık ve Cumhuriyet Meydanı yönüne bakan tarihi çeşmesiyle de (bu çeşmeye Alman Çeşmesi de deniyor) şehir rotasının gezilip görülesi yerlerinden.
Kadı Camii yine şehrin merkezinde konumlanan ve 1577 yılına tarihlenen bir Osmanlı eseri. Adını ise çok ilginçtir ki yapıldığı dönemde çok yakın konumunda inşa edilen ve kadıların yargıç olduğu bir mahkeme salonundan alıyor. 200 kişi kapasiteli bu küçük cami de Hızır Bey Camii gibi ibadete açık.
İstasyon Caddesi sessiz sakin Kırklareli'nin en hareketli yeri. Adını şimdilerde kullanılmayan tren istasyonundan alan ve gençlerin, genç kalanların enerjileriyle renklenen cadde, boylu boyunca uzanan kafeleriyle de şehir sakinlerinin buluşma noktası. 400 metrelik trafiğe kapalı yolda yürürken kendinizi bir öğrenci şehrinde ya da küçük bir Avrupa kasabasında hissedebiliyorsunuz. Girişinde ise kocaman harflerle şehrin sloganı yazıyor "Mutlu İnsanlar Kenti Kırklareli!"
Küçük Ayasofya Kilisesi, ilçenin merkezinde yer alıyor. Bu küçük kilise dile kolay VI. yüzyılda İmparator Jüstinyen döneminde inşa edilmiş. Osmanlılara gelindiğinde ise Gazi Süleyman Paşa kiliseyi camiye çevirmiş. Yakın zamanda restore edildiği için sağlam bir görünüme sahip yapı halen de cami. Eskiye dokunmak ya da tarihe ışınlanmak için es geçmeyin diyoruz.
Aya Nikola Manastırı Kıyıköy tarafına yakın bir konumda bulunuyor. Manastır, Küçük Ayasofya'yla aynı yaşta, M.S. VI. yüzyılda kayalara oyularak yapılmış. Şapeli, keşiş odası gibi bölümleri görünce sizi çok şaşırtmasa da mimarisindeki fark görülmeye değer. Madem geldiniz şöyle tarihi bir fotoğraf çektirmek de yakışır!
İlçede ayrıca Roma döneminden kalmış ve sur kalıntılarıyla yaşayan bir kale ile restorasyona ihtiyaç duyan bir antik tiyatro da var. Mavinin ve yeşilin her tonuyla bezeli Vize'nin doğasında ise kıyıların ayrı bir yeri var.
Kıyıköy, tarihi Ceneviz surlarıyla çevrili bir ilçe. Yaz günlerinin en popüler noktalarından biri ve sadece deniziyle güneşiyle değil, Papuçdere'nin siluetine kattığı manzarasıyla da ünlü.
Kıyıköy'e çok yakın konumdaki Selvez ve Panayır İskelesi koylarında ise karavan ya da çadır kampı yapabiliyorsunuz.
Gezi planınıza başlamadan önce Kırklareli otel seçeneklerini incelemek isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz. Kırklareli'nin mutluluğuna bulanmış bol keşifli günlere…
İzmir'in güzel havası ve güzel restoranları ramazan ayında da yüzleri güldürmeye devam ediyor. Sadece iftar...
Antalya'daki antik şehirler arasında belki de en az bilineni ancak doğanın tarihle en fazla bütünleştiği...
Tarihi ve estetik değerleriyle masalsı bir şehir deneyimi sunan Mardin, ziyaretçilerini görsel bir şölenle karşılıyor....
İzmir Milli Kütüphane'nin kuruluşu ve günümüzdeki binasına kavuşma hikayesini buradan okuduysanız, bu hikayede önemli...
Dini anlayışlara göre muhafazakar olarak adlandırılan aileler, kendi inanç ve özgürlükleri için islami otel veya...
Antalya'nın doğa içinde huzur veren, masmavi denizi ve begonvilli sokaklarıyla büyüleyen beldesi Kaş, bahar ve...
Baharın gelişinin kutlandığı, dileklerin tutulduğu ve eğlenceli anların yaşandığı Hıdırellez, pek çok kişi tarafından dünyanın...
Yaza bir adım daha yaklaştığımız Mayıs ayında hem farklı bir şehri keşfetmek, hem de o...
Karadeniz'in incisi olarak anılan Samsun, tarihi değeri ve doğal güzellikleri ile bölgenin görülesi şehirleri arasında...
İzmir'in ilk anıtsal yapısı olarak kabul edilen ve Molla Yakup ya da Yakub Bey isimleriyle...
Yaylalar doğal güzellikleri ile turistlerin son yıllarda odak noktası konumunda ve biyoçeşitliliği yanında bol su...
Evlilik tarihiniz gelip çattıysa ve henüz balayı tatili için seçiminizi yapmadıysanız; yazıyla kışıyla ayrı güzel...