Kamp Yapmanın Size Kazandıracağı 9 Şey

Kamp Yapmanın Size Kazandıracağı 9 Şey

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 17 Mart 2017
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Kamp Yapmanın Size Kazandıracağı 9 Şey

Bütün bir sezon boyunca yaz tatilinin gelmesiyle çıkacağınız seyahatin hayalini kurduğunuzu biliyoruz. Özellikle de deniz, kum ve güneş üçlüsüyle geçecek günler sonsuza kadar sürmesini isteyeceğiniz bir döngünün başkahramanları ise, planlarınızı henüz son seyahatinizin dönüş yolunda yapmaya başlamış olabilirsiniz. Fakat bildiğiniz gibi yaz tatili yalnızca bunlardan ibaret değildir. Daha önce deneme fırsatınız olduysa hiç şüphesiz ilk fırsatta sizi yeniden yollara düşürecek kamp deneyimi, henüz deneyimlememiş olanların bir kısmına ise hem ilgi çekici hem de zor görünebilir. Kamp yapma konusunda aklınızda soru işaretleri varsa belki de size katacaklarından henüz haberiniz yoktur. Bu sebeple kamp yapmanın sağladığı eşsiz deneyimleri okurken bir kez daha düşünmek isteyebilirsiniz. Seyahat öncesi yapacağınız kamp hazırlıkları, eksik malzemeleri tamamlama hazırlığını tamamlayarak seyahate her anlamda adım adım hazırlanabilirsiniz.Kamp seyahatinize çıkmadan önce Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

{ad:0}

Tüm Stresinizden Uzaklaşırsınız

 

stresten uzak bir gün

Bazı günler yetiştirilmesi gereken işlerden başınızı kaldırıp etrafınıza baktığınızda kendinizi kaybolmuş ya da yalnız hissediyor olabilirsiniz. Günlük yaşam koşuşturmasında durup nefes almak, her şeyi birkaç günlüğüne de olsa bir kenara bırakmak istediğiniz bu dönemler belki de huzura en ihtiyacınızın olduğu günlerdir. Özellikle böyle günler için kamp deneyimi ile birlikte gelen stressiz yaşamın, tüm bu sorunlara çözüm bulacağından emin olabilirsiniz. Stresin sanki hayatınızda hiç olmadığını hissettirecek, gürültünün yerini kuş seslerinin aldığı bir gün hayal edin. Düşüncesi bile iyi hissettiriyor öyle değil mi?

En Kaliteli Uykunuzu Uyursunuz 

kampta kaliteli uyku

Kamp yapmanın faydalarından biri de kesinlikle bambaşka bir uyku düzenine sahip olmaktır. Aktivite dolu bir gün geçirseniz dahi, doğanın getirdiği huzur ve oksijen dolu hava sayesinde uzun zamandır uyumadığınız kadar rahat ve kaliteli bir uyku ile güne başlayabilirsiniz. Üstelik kamp seyahatiniz boyunca bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiye sahip olmanız da güzel bir uykunun ardından gelecek en güzel sonlardan biri olacaktır.

Azla Yetinmeyi Öğrenirsiniz 

kamp yapmanın faydaları

Bildiğiniz üzere kamp yapmak 5 yıldızlı, her şey dahil otellerde seyahat etmeye hiç benzemiyor. Otel konaklamalarında olduğu gibi tüm yemeklerin sizin için hazırlandığı ve sınır koyulmayan öğünlerin aksine kampta, her şeyin bir plan dahilinde tüketilmesi, hazırlanması ve gerektiğinde minimum konforda olunabileceği göz önünde bulundurulması gerekiyor. İstediğiniz her an duşa giremiyor oluşunuz ya da büyük servis tabaklarında yemek yemediğinizde de mutlu olabilmeniz, aslında sizi günlük hayatınızda çok daha azıyla yetinebileceğiniz gerçeğiyle baş başa bırakıyor.

Doğanın Dinginleştirici Gücünü Keşfedersiniz 

kampta huzur

Şehirde yaşamanın getirdiği yorucu düzen bir müddet sonra kendinizi bitkin hissetmenize neden olabilmektedir. Güzel anlar ve anılar yaratmaya ihtiyaç duyduğunuz böyle zamanlarda, doğanın size seve seve kucak açacağını unutmayın. Tüm olumsuzluklara bir anda iyi gelebilecek bir kamp seyahati ile doğayla buluşarak kendinizi çok daha sakin ve arınmış hissederken, ne kadar uzun bir süredir aslında bu buluşmaya ihtiyaç duyduğunuzu fark edeceksiniz.

Arkadaşlık İlişkileriniz Pekişir 

kamp ve arkadaşlık

Kamp sırasında fark edeceğiniz şeylerden biri de arkadaşlarınızın yardımına, desteğine ve varlığına ne kadar ihtiyacınız olduğudur. Birlikte bir şeylerin üstesinden gelirken ya da başaramam dediğiniz şeyleri başardığınızda aslında birbirinize nasıl da kenetlendiğinizi görebileceksiniz. Teknoloji çağıyla birlikte gelen akıllı telefonlardan uzaklaşacağınız bu seyahatte, saatlerce sohbet ettiğiniz gecelerin olmazsa olmazı, ateş başında anlatılan korkunç hikayeler ise, her arkadaş grubunun bir kez dahi olsa yaşaması gereken eşsiz anlardan biridir.

Monoton Düzenden Kurtulursunuz

kampta bir gün

Pek çoğumuz özellikle kış aylarında, hava şartlarının da etkisiyle iş ve ev yaşamı arasında süregelen bir döngüde hayatlarımızı sürdürüyoruz. Neyse ki içimizi ısıtacak sıcak günlerin gelmesine sayılı haftalar kaldı. Son günlerde bir değişikliğe ihtiyacınız olduğunu düşünüyor ve ne yapacağınıza karar veremiyorsanız kamp fikrini bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederiz. Çünkü kamp yapmak özellikle daha önce hiç denememiş olanlar için yepyeni bir deneyim yaşatırken, monoton düzenden de bir hayli uzaklaştırıyor.  

Doğayı Yakından Tanıma Şansı Bulursunuz 

kamp yapmanın kazandırdıkları

Eğer pek çoğumuz gibi sizin de bugüne kadar doğayla temasınız kısa doğa yürüyüşlerine çıkmaktan öteye gidemediyse, kamp yapmanın size bambaşka bir bakış açısı getireceğinden hiç şüpheniz olmasın. Kampta daha önce hiç fark etmediğiniz bitkilerin nasıl bir ortamda büyüdüğüne tanık oldukça, önceleri sizi korkutan şeylerin artık asla korkutmadığını gördükçe, hatta hiç görmediğiniz böcek ve hayvan türlerine rastladıkça, aslında doğaya ve kendinize olan saygınızın da ne kadar arttığını keşfedeceksiniz.

 Kendinizle Baş Başa Kalma Fırsatı Bulursunuz

 

kamping

Kamp yapmanın size katacağı şeylerden biri de hiç şüphesiz kendinize vakit ayırma fırsatı olacaktır. En son ne zaman kitap okuduğunuzu ya da her şeyi ve tüm sıkıntıları bir kenara bırakıp yalnızca hayal kurduğunuzu hatırlamıyorsanız, tüm bunlar için en uygun ortamın yine doğanın iyileştirici gücünde gizli olduğunu söyleyebiliriz. Kamp sırasında okuduğunuz romanın en güzel roman, dinlediğiniz müziğin en güzel müzik olduğunu gördükçe kendinizle daha çok baş başa kalmak isteyeceğinize eminiz.

Çocuklar Bambaşka Bir Deneyim Yaşar

çocuklarla kamp

Yalnızca sizin için değil çocuklar için de muhteşem bir deneyim olan bu seyahat, tıpkı sizin gibi onların da doğayı daha yakından tanımasına, farklı bir bakış açısına sahip olmasına ve en önemlisi kendilerine olan güvenin atmasına büyük katkı sağlayacaktır. Özellikle çağımız çocuklarının pek çoğunun internet ve akıllı cihazlara olan düşkünlüğünü bir hayli azaltacak olan bu seyahat türü aslında, gelecekte onlara sandığınızdan çok daha fazlasını katacak.

Yorumlar

ulvi ertürk 
10.11.2018
Ben pek çok kampa gitmiş biri olarak demek isterim ki ufak kızımın biraz büyümesi gerekti. Üç yıldır kamp yapmadım. Hem kış hem yaz giderdim. Özlemle baharı bekliyorum, beni kimse tutamaz. Ancak yeni gidecek kişilerin her şeyi düşünüp çantalarını öyle hazırlamalarını tavsiye ederim.
mustafa ertugrul koçağra 
22.03.2017
Kamp konusunu gündeme taşıyan turizm şirketlerinin kiralık kamp oto ve imkanlarını da tanıtması faydalı olabilir.