İstanbul'un özellikle kahvaltı ve düğün organizasyonlarında farklı alternatif arayanlar için sunduğu ideal rotalardan birisi olan, hafta sonları ailecek binbir çeşit çiçeğin, bitkinin içerisinde vakit geçirmek, doğayla bütünleşmek isteyenlerin, korusunda mis gibi doğasının taze havasını soluyacağınız Hidiv Kasrı'nın tarihi 1900'lü yıllara dayanıyor. Gelin Hidiv Kasrı'nın tarihini, Hidiv Kasrı'nda Neler Yapılır?'ın cevaplarını bu yazımızda detaylı olarak değinelim.
Hidiv Kasrı'nın Tarihi
Osmanlı İmparatorluğu'nda Mısır valilerine verilen ''Hidiv'' isminden hareketle adı konulan kasır, Osmanlı'nın son hıdivi Abbas Hilmi Paşa tarafından 1907 yılında İtalyan mimar Delfo Seminati'ye yaptırılıyor. Art Nouveau tarzında inşa edilen yapının ziyaretçilerinin dikkatini çekmesi tesadüf değil. Boğaz'a bakan kulesi, daha görür görmez aşık olunacak mimarisi ve doğasıyla 110 yılı aşkın süredir görkemli yapısını muhafaza ediyor
Hıdiv Kasrı’nın Tamamlayıcısı: Hıdiv Korusu
Hıdiv Kasrı bu kadar güzelse, biraz da onun yüzünden… Kasır etrafında yemyeşil ağaçlarla bezeli, uzaktan bakıldığında içinde gizlediği güzelliğin sinyallerini taşıyan Hıdiv Korusu da ziyaretçilerine temiz, huzurlu bir yürüyüş imkânı sunuyor. Yüzlerce bitki ve ağaç türünden oluşan doğası, eşsiz güzellikteki bahçeleri, yemyeşil alanları, yürüyüş ve gezi parkurlarının yanı sıra ansızın karşınıza çıkabilen süs havuzlarıyla birlikte Hıdiv Kasrı’nın güzelliğine güzellik katıyor. Hıdiv Korusu bütün bu güzelliklerinin yanı sıra İstanbul’un en büyük gül bahçelerinden birisine sahip olmasıyla da biliniyor.
Hıdiv Kasrı Kahvaltı ve Düğün Organizasyonları
Tarihi bir atmosferde düğün organizasyonu yapmak veya kahvaltı organize etmek gerçekten de zevk meselesi. Çoğu emsaline kıyasla uygun sayılabilecek bir fiyat sunan Hıdiv Kasrı düğün organizasyonu konusunda kışın kapalı alanda, yaz mevsiminde ise bahçede hizmet sunmaktadır. Kokteyl veya yemekli olarak alternatif seçeneklerle düğün organizasyonu düzenlenebilen Hıdiv Kasrı’nda eşsiz manzara, temiz hava, Hıdiv Korusu ve tarihi atmosfer de bu güzel gününüzü daha da güzelleştirecektir. Hafta içi serpme kahvaltı, hafta sonu ise açık büfe olmak üzere Hıdiv Kasrı kahvaltı için de ziyaretçilerine alternatifler sunmaktadır. Hidiv Kasrı Menü Fiyatları 2022 yılı için tesis ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Hafta sonu açık büfe kahvaltı kişi başı 78 TL, serpme kahvaltı ise kişi başı 60 TL’dir. Güncel Hidiv kasrı menü fiyatları için tesisle iletişime geçmenizi öneririz. Hayatın keşmekeşinden birkaç saatliğine de olsa sıyrılıp, tarihe meydan okuyan dokunun ve yemyeşil bir atmosferin tam ortasında Boğaz’ı seyrederek güne başlamak gibisi olabilir mi?
Hidiv Kasrı Giriş Ücretleri
Hidiv Kasrı giriş ücretsizdir. Otopark ise İspark’a ait olduğu için ücretlidir.
Hıdiv Kasrı’na Nasıl Gidilir?
Hıdiv Kasrı ve Korusu, Beykoz’un Çubuklu semtinde yer alıyor. Sahile yakın bölgede, tepelik bir alanda bulunan Hıdiv Kasrı Üsküdar’dan Beykoz’a doğru ilerlerken, Anadolu Hisarı ve ardından Kanlıca’yı geçer geçmez daha Çubuklu’ya varmadan karşınıza çıkacak.
Hıdiv Kasrı’na deniz yoluyla ulaşmak için Kanlıca’ya giden şehir hatları vapurlarına binebilirsiniz. İskeleden bir kilometre uzakta, Hıdiv Kasrı sizi beklemekte.
Üsküdar ile yaklaşık 15 kilometre mesafede olan Hıdiv Kasrı’na kara yoluyla ulaşmak için Üsküdar’a gidip, Beykoz güzergâhına giden İETT otobüslerine veya minibüslere binebilirsiniz.