Hangi Burç Hangi Tatil Tarzını Tercih Etmeli?

Hangi Burç Hangi Tatil Tarzını Tercih Etmeli?

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 14 Kasım 2018
 • Son Güncellenme: 06 Şubat 2024
Hangi Burç Hangi Tatil Tarzını Tercih Etmeli?

Biriyle tanıştığımızda ilk olarak burcunu soruyor hatta burç yorumunuzu okumadan haftaya başlamıyor olabilirsiniz. Bunun yanı sıra burçlarla hiçbir ilginiz olmayabilir de; fakat ilginiz olmasa dahi burçların karakterimiz ve duygu durumumuz üzerindeki etkisini az çok biliyor olmalısınız. Hatta şunu belirtelim ki burçların tatil planlarımıza ve nasıl bir tatilden hoşlandığımıza kadar etkisi vardır. Peki hangi burç nasıl tatil sever? Önümüzdeki aylarda çıkabileceğiniz tatil öncesi sevdiklerinizin burçlarına göre nasıl bir seyahatten hoşlanabileceğini öğrenmek istemez misiniz? “Hangi burç nereye gitmeli?” diye soranlardansanız burçlara göre tatil önerileri geliyor… Listemiz özellikle güzel bir tatil sürprizi yapmak isteyen romantiklere oldukça faydalı olacak, şimdiden söyleyelim.

{ad:0}
  • Koç: Ballıkayalar Tabiat Parkı
  • Boğa:Türkiye’nin Doğal Yaşam Köyleri
  • İkizler: Turla Gezmek Mi Yoksa Bireysel Gezmek Mi?
  • Yengeç: Bursa
  • Aslan: Lüks Villa Tatili
  • Başak: Doğa ile Başbaşa
  • Terazi: Antalya
  • Akrep: Türkiye’nin En İyi Kamp Alanları
  • Yay: Egzotik Şehirler
  • Oğlak: Yalova
  • Kova: Karavanla Tatil
  • Balık: Akdeniz Sahil Kasabaları

Koç / Farklı Deneyimler

koç burcu ve tatil

Hareketli yapılarıyla girdikleri ortamın enerjisini yükseltmeleriyle bilenen Koçlar, tabiri caizse yerinde duramayan burçlardan. Hal böyle olunca onların tatil planları da kesinlikle günlük yaşamlarından çok farklı olmalıdır. Yani Koçlar daha önce gitmedikleri yeni yerlere gitmekten ve içerisinde hareketli aktiviteler barındıran tatillerden çok hoşlanırlar. Onlarla örneğin rafting, kayak, dağcılık, yamaç paraşütü yapabileceğiniz yerlere gidebilir hatta birkaç gün kamp yaparak yaşamları boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşatabilirsiniz.

{search:gebze-otelleri,Gebze Otelleri}

Boğa / Doğa Tatili

boğa burcu ve tatil

Çevrenizde bir Boğa burcu varsa onu kesinlikle tanırsınız. Çünkü aslında Boğalar yemek kadar rahatına da düşkünlükleriyle bilinirler. Tatile çıkarken de bu iki özelliği göz önünde bulundurarak seçim yaparlar. Gidecekleri yerde yemekler güzelse ya da öyle kampla falan uğraşmadan, doğa içinde yürüyüş yapma olanağı bulacakları manzaralı bir yerde, tam da hayalini kurdukları gibi bir tatil geçirebilirler. Keyfine düşkün Boğa’lar için Doğayla İç İçe: Türkiye’nin Doğal Yaşam Köyleri yazımıza göz atabilirsiniz.

İkizler / Çok Yönlü Bir Seyahat

ikizler burcu ve tatil

İkizlerin en belirgin özelliğine gelecek olursak değişken yapılarına değinmemiz gerekir. Yani onlar bir duygu durumunu yaşarken aynı anda içlerinde farklı bir duyguyu da yaşıyor olabilirler. İşte bu nedenle İkizler burcuyla tatile giderken birkaç farklı plan yapmanız gerekiyor. Çünkü onlar tıpkı kendileri gibi çok yönlü bir seyahat arayışındadırlar. Yani sessiz, sakin bir yere gitmektense onların hem alışveriş yapabilecekleri hem bol bol eğlenecekleri hem de yepyeni yerler keşfedebilecekleri farklı rotalardan oluşun bir plan yaparak İkizleri mutlu edebilirsiniz. Biz İkizler’e turla gezmenin oldukça uygun olacağını düşünüyoruz fakat seçimi İkizler burçlarına bırakıyoruz.

Yengeç / Ev Huzuru

yengeç burcu ve tatil

Gelelim duygusal burçlarımızdan Yengece. Hem evlerine düşkünlükleri hem de geçmişine bağlılıklarıyla bilinen Yengeçleri mutlu edebilmek için iki formülü iyi bilmeniz gerekiyor. Bunlardan ilki gideceğiniz yerin mutlaka bir yaşanmışlık, tarihi miras taşıması iken diğeri tıpkı ev huzurunda olmasıdır. Bu nedenle onlarla gündüzleri tarihi yerleri gezip, akşamları da deniz kenarında yemek yiyebileceğiniz bir butik otelde konaklamayı düşünmelisiniz. Özellikle her noktası ayrı tarih kokan sokaklarıyla ünlü Bursa şehrimiz, yengeçler için gezilmeye değer alanlardır. Buraya gitmeden önce Osmangazi’nin İzinden: Bursa’nın Tarihi Geçmişi’ne göz atabilirsiniz.

Aslan / Lüks

aslan burcu ve tatil

Lükse olan düşkünlükleriyle bilenen Aslanlar için seyahate çıkmak oldukça önemlidir. Aslan burçlarına özel tatil yerleri şöyle olmalıdır: Onların bir tatilden beklentisi kesinlikle her ihtiyaçlarının karşılandığı, konforlu bir tatildir. Bu nedenle genellikle lüks yerleri tercih ederler ve tatile çıkarken eğlenceleri için hiçbir harcamadan kaçınmazlar. Çünkü olacaksa en iyisi olmalıdır. Sessizlikten uzak, gecesi-gündüzü eğlence dolu bir seyahat tam da Aslanlara göredir. Tam da Aslan burçlarının tercih edebileceği türden bir villa tatili onları tatmin edecektir. 

Başak / Temiz Hava

başak burcu ve tatil

Bir adım atmadan ya da yola çıkmadan önce her şeyi ölçüp biçmeden hareket etmeyen Başaklar tatil konusunda da aynı tutumlarını sürdürüyor diyebiliriz. Onlara tatillerini uzun uzun her aşamasını planlamayı çok sevdikleri için çoğunlukla son dakika planları onları rahatsız eder. Her detayını önceden araştırdıkları bu tatilin ise doğa içerisinde, bol yürüyüş, spor, bisiklet turu ve temiz hava barındıran sakin yerler olması ilk tercihleridir. 

Terazi / Bol Eğlence

terazi burcu ve tatil

Terazi burçları dışa dönük yapıları ve sosyal olmalarıyla bilinir. İşte bu özelliklerinden dolayı tatil planlarını yaparken her zaman aileleri ya da arkadaş gruplarıyla birlikte olmak isterler. Rahatına düşkünlükleriyle de bilinen Teraziler için kamp yapmak ise eziyettir. Onlar daha çok her şey dahil otellerin, hareketli gece hayatının ve bol bol alışveriş yapabilecekleri dükkanların olduğu bölgelerde mutlu olurlar. Canlılığını asla yitirmeyen Antalya’nın Terazi’lere oldukça uygun olduğunu düşünüyoruz.

Akrep / Sakinlik

akrep burcu ve tatil

Terazilerin aksine Akrepler ise yalnız olmayı daha çok severler. Tutkulu yapısı ile ön planı çıkan bir burç olan Akrepler nerede sakin bir tatil geçirebileceklerse oraya giderler. Kendilerine zaman ayırabilecekleri, kitap okuyup kafa dinleyebilecekleri bir sahil kasabası onların favori tatil mekanlarından olacaktır. Yani çılgın partilerle dolu bir plan yaptıysanız bu konuda size ayak uydurmayacaklarına emin olabilirsiniz. Başına buyruk Akrep’ler için Türkiye’nin En İyi Kamp Alanları onun en uğrak noktası olacaktır. Zira çantasını sırtlanıp bir anda ortadan kaybolabilir. Bir anda fark edersiniz ki o çoktan şehir değişmiştir bile…

Yay / Egzotik Yerler

yay burcu ve tatil

Eğer bir Yay burcu tanıyorsanız onun ağzından defalarca seyahatle ilgili bir şeyler duymuşsunuzdur. Çünkü onlar için seyahat etmek adeta bir yaşam biçimi, bir tutkudur. Özellikle farklı kültürler tanıyacakları, çeşitli bit egzotik yerlere merak duyan Yayları daha önce hiç görmediği, yepyeni şeyler öğreneceği bir yere götürerek dünyanın en mutlu insanı yapabilirsiniz. Özellikle farklı kültürleri görmek Yay için harika bir seçim olacaktır. Yay’ların seveceğini düşündüğümüz Uzak Doğu’nun En Egzotik 12 Şehri ruhlarını doyuracak resmen…

Oğlak / Tarih ve Doğa İç İçe

oğlak burcu ve tatil

İş yaşamına düşkün bir burçtur Oğlaklar. Onları işlerinden uzaklaştıracak şey ise kesinlikle öğrenecekleri yeni şeyler ve keşfedilecek duraklardır. Bu yüzden yerinden kıpırdamadıkları bir tatil asla onlara göre değildir. Gittikleri yerde mutlaka yeni bir şeyler öğrenecekleri tarihi durak ya da bir doğal güzellik arayışı içinde olurlar. Ayrıca dağ evi ya da bir köy evini andıran konaklama birimlerinde daha mutlu olurlar. Termal kaynakları ve yemyeşil doğasıyla ünlü Yalova Oğlak’lar için biçilmiş kaftan olacaktır.

Kova / Plansız Tatiller

kova burcu ve tatil

Özgürlüklerine düşkünlükleriyle tanınan Kovalar için yaşamın her alanında olduğu gibi tatilde de bağımsız olmak çok önemlidir. Bu yüzden eğer bir turla tatile gidecekseniz bir Kovanın size eşlik etmesi pek de mümkün değildir. O daha çok kendi keşfedeceği ve son dakika sırt çantasını alıp çıktığı plansız yolculukların insanıdır. Tatilden beklentisine gelecek olursak da Kova bugün şehirde gezmek istiyorsa yarın bir köye gidebilir ya da bugün çok lüks bir otelde konaklayacaksa ertesi gün bir hostelde kalabilir. Aniden fikri değişip bir karavanla rota belirleyip gezebilir. Spontane gerçekleşen olayların müdavimi Kova için Karavanla Tatile Gideceğiniz Sahil Kamp Alanları yazısına göz atabilir, Kova’nın hızına yetişebilirsiniz.

Balık / Deniz Olmadan Asla

balık burcu ve tatil

Adı üzerinde Balık burcu tam bir su burcudur. O yaz ya da kış fark etmeden her zaman denize yakın olmak ister. Kışın denize giremese bile deniz kenarında yiyeceği bir yemek onu mutlu edecektir. Tüm bunların yanı sıra romantik olma özelliğine de sahip olan Balıklar, tatillerinde mutlaka romantik bir detay ararlar. Gittikleri yerde odalarının manzaralı olması ya da gevşeme olanağı bulabileceği SPA hizmetleri varsa bu burcun favori tatil yeri işte orasıdır. Hem biraz duygusal hem de suyu seven Balık’lar için Akdeniz’in En Şirin 12 Sahil Kasabası biçilmiş kaftan olacaktır.

Ayrıca dilerseniz, burçlara özel yılbaşı rotalarını da keşfedin!

Yorumlar

Gözde yılan 
12.12.2020
Akrep : kamp en güzel tatildir sessiz sakin biryerde sevdiğin kişiyle güzel bir gün
Kayahan Rahimoğlu 
12.12.2020
Kova burcuyum, henüz çok yakın bir tarihte çantamı alıp evden ayrıldım başka bir bölgede başka başka şehirlerde... yeni bir düzen yeni bir hayat kurma amacıyla bir hafta oldu plansız programsız ilerliyorum bu yazı sanki direkt beni anlatıyor gibi ??