İstanbul’un En İyi Hamburgercileri Listesi

İstanbul’un En İyi Hamburgercileri Listesi

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 24 Mayıs 2023
 • Son Güncellenme: 08 Ağustos 2023
İstanbul’un En İyi Hamburgercileri Listesi

Tam olarak nasıl ortaya çıktığına dair net bir teori olmasa da 19. yüzyıla kadar uzanan tarihiyle, fast food kavramının temelini oluşturan hamburgerin bir de günü var! Her yıl 28 Mayıs günü kutlanan Hamburger Günü için siz de yeni lezzet durakları keşfetmek istiyorsanız, bu rehber tam size göre!

{ad:0}

İstanbul’un En İyi Hamburgercileri

Zula 

1.jpg

Harbiye, Kanyon, Emaar Square Mall, Vadi İstanbul ve Zorlu’da şubeleri olan “Zula”, 2017’den bu yana sadeliğin ve zarafetin de temsilcisi adeta. Gerek mekânların iç dekorasyonuyla gerekse menüsünün sade ama tam isabet sonuçlara sahip oluşuyla hamburger sevenlerin öncelikli tercihlerinden birisi.

Esteban

2.jpg

Yolunuz Beşiktaş’a düştüyse, “Nerede yemek yenir?” derdine gerek yok. Menüsünde, acı sevenlerin bile beğenerek tercih edebileceği geniş skalada çeşitliliğe sahip olan Esteban’ın bilhassa patates kızartmalarının baharat oranı gurmelerin damak tadına hitap ediyor.

Dobby’s Burger Place

3.jpg

2014 yılında “Merhaba” dediği fast food dünyasında günümüzde Maslak, Halkalı ve Kozyatağı şubeleriyle lezzete devam eden Dobby’s Burger Place; özellikle Tandır Burger, Tekirdağ Köfteli Burger gibi yerel lezzetleri dünya mutfağına taşıyan detaylarıyla seviliyor. 

Baltazar

4.jpg

En sevilen adreslerden Baltazar’ın bu ‘popi’liği boşa değil. Hamburgerle sınırlı kalmayan menüzünün steakten salataya varan farklı lezzetlerle çeşitlendirilmiş olması veya etlerini özel olarak Trakya’dan getirtmesi gördüğü ilginin tek sebepleri değil. Zira Baltazar, çevre dostu bir işletme. Sıfır plastik kullanımını destekliyor. Karaköy ve Beşiktaş’ta yer alan şubelerine ek olarak Dubai ve Londra’da da şubeler açmaları onların lezzetinin global alandaki tescili.

Bronco

5.jpg

Televizyonda, sinemada izlediğiniz film veya dizilerde American dinner konseptini gördüğünüzde gülümsüyorsanız; Sarıyer’de bulunan Bronco tam size göre! Çalışanların üniformalarından mekânın tasarımına kadar her şey bu konsepti destekliyor. Üstelik mekân, hamburger çeşitlerinin yanı sıra falafel ve taco gibi lezzetlerde de iddialı.

Grillin Guys

6.jpg

Öğlen 12’de açılır, akşam 10’a kadar durmaksızın lezzet üretir. Şaşkınbakkal’daki Grillin Guys’ı tanımlayan en iyi cümle bu olabilir. Kendisine has (nispeten) küçük boy hamburgerleriyle, lezzetli et tercihleri sayesinde Anadolu Yakası’nın en çok tercih edilen adreslerinden birisi.

Zapata Burger

7.jpg

Klasikleşmiş hamburger menülerinin ötesine geçerek Beğendili Burger ve Mushroom Burger gibi kendisine has lezzet bileşenleri oluşturmayı başaran Zapata Burger; Kadıköy’ün uğrak noktalarından biri. Siz de köz patlıcanın burger köftesiyle en lezzetli buluşmasına tanıklık etmek isterseniz, artık adresi biliyorsunuz.

BOB Best of Burger8.jpg

Moda’nın ve hatta İstanbul’un en sevilen hamburgercilerinden BOB Best Of Burger, peyniri bol seven burger düşkünlerinden çıtır çıtır patates kızartması olmadan hamburger yiyemeyenlere kadar herkese hitap ediyor adeta! Bir de tüyo verelim: Közlenmiş biber, pastırma, patlıcan ve karamelize soğandan oluşan Bob Yerel Burger de menünün gizli gözdelerinden. 

Jumbo Burger

9.jpg

Günümüz hamburger furyasından yaklaşık 30 yıl önce, dönemin gözdelerinden Büyük Kulüp’ün tam karşısına açılan ve günümüze kadar gelmeyi başaran bir efsaneye geldi sıra: 43 yıldır durmaksızın lezzet üreten Jumbo Burger! Patates kızartmasına eşlik eden ve tarifi gizli sosuyla, günlük üretilen hamburger ekmeklerinin tazeliğiyle, hamburgerlerine fark katan domates sosuyla asla tek seferin yeterli olmayacağı adreslerden birisi…

Burger@ Fresh & Fast

10.jpg

Acıbadem, Halkalı, Eyüp Sultan, Ataşehir, Üsküdar, Bakırköy… Hizmet vermeye başladığı 8 yılda toplam 21 şubeye ulaşan; İstanbul’u köşe bucak sarmalayan bir lezzet durağına geldi sıra: Burger@ Fresh & Fast, yoğun şubeleşmesinin yanı sıra ülkemizin ilk hamburger şefi olan Mehmet Sarıkol faktörüyle de İstanbulluların gözdesi durumunda. Pastırma Güzeli, New York Burgeri gibi lezzetlerine ek olarak bütün hamburgerlerine fark katan burger soslarının da gurmelerin damak tadına fazlasıyla hitap ettiğini ifade etmek gerekir.

Siz de Hamburger Günü için veya bugünün öncesinde şehir dışından gelip, İstanbul’un farklı lokasyonlarındaki hamburgercileri ziyaret ettiğiniz bir lezzet turu planlıyorsanız; konaklama konusunda rehberiniz İstanbul Otelleri kategorimiz olabilir!

Hamburger Nasıl Ortaya Çıktı?

Hamburgerin ortaya çıkışı ile ilgili pek çok teori var ama en kabul göreni, bir tüccarın icadına dayanıyor. Almanya’nın Hamburg şehrinde yaşayan bu tüccar, 19. yüzyılın ortalarında ticari amaçla gerçekleştirdiği Orta Asya seyahatinde Tatar Bifteği olarak adlandırılan yiyeceği görüyor. Bunu alarak ülkesine götüren tüccar, Hamburg Bifteği adıyla bu eti satışa çıkarıyor. (Gerçek bir ticari dehaymış cidden) Satış süreci gittikçe kuvvetlenirken bir aşçı, bu eti kızartıp servis ediyor. Çok beğenilen bu lezzete “Hamburg’a ait” anlamına gelecek şekilde “Hamburger” adını veriyor.

Hamburgerin ticareti ise burada bitmiyor. Bir fizikçi ve yemek geliştirme uzmanı olan Dr. J. H. Salisbury’nin hamburgeri İngiltere’ye taşıdığına inanılıyor. Onun sağlıklı yaşam önerilerine göre, sağlıklı bir yaşam için günde üç kez, sıcak su ile yıkanmış biftek yenilmeliydi. (Gerçek bir ticari deha daha) Onun tarifiyle hazırlanan hamburger ise İngiltere’de Salisbury Bifteği ismiyle anılmaya başlanıyor.

Alman göçmenlerle birlikte hamburger Amerika’ya 19. yüzyılın sonlarında ulaşıyor ve tahmin edebileceğiniz üzere olaylar gelişiyor. Günümüz fast food anlayışının temelleri şekilleniyor ve hamburger dünya pazarına açılıyor.