İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Maşukiye

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Maşukiye

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 18 Şubat 2022
 • Son Güncellenme: 01 Şubat 2024
İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Maşukiye

Kocaeli’nin doğusunda, Kartepe eteklerinde bulunan Maşukiye, İstanbul’a yakın konumu sebebiyle İstanbulluların gözdesi olan rotalardan biri. Doğası, alabalık restoranları, ATV ve zipline gibi aktiviteler sunan tesisleri ile Maşukiye, her yaşa herkese hitap eden bir doğa harikası.

{ad:0}

Çocuklu ve kalabalık ailelerin de tercih ettiği bu güzel belde de sizi kuş sesleri, yemyeşil ağaçlarla kaplı yollar ve lezzetli yemekler bekliyor. İstanbul’dan günübirlik olarak gidebileceğiniz Maşukiye’de bir günlük de olsa huzur dolu bir tatil geçirmeniz mümkün. Gelin, bir güne sığabilen Maşukiye keşiflerine yakından bir göz atalım. Ne dersiniz? 

Maşukiye Gezilecek Yerler

Aygır Deresi ve Maşukiye Şelalesi

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Maşukiye

Kartepe’nin zirvesinden akmaya başlayan Aygır Deresi, Maşukiye’de ziyaretçilerine doğa içinde eşsiz bir atmosfer sunuyor. Derenin ilerisinde yer alan Maşukiye Şelalesi ise kuş sesleri eşliğinde huzur dolu anlar vaat ediyor. Aygır Deresi civarında sıralanan mekanlarda güzel bir kahvaltı yaparak Maşukiye seyahatiniz güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.Suyun verdiği dinginlik ve doğada kahvaltı yapma keyfi daha ilk andan sizi mutlu etmeye yetecek.

Sapanca Gölü

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Maşukiye

Kahvaltıdan sonra biraz yürüyüş yapmak ve gününüze enerji katmak isterseniz hemen yakındaki Sapanca Gölü harika bir seçenek. Göl kenarında yürüyüş yapabileceğiniz gibi Sapanca Gölü’nde kano turu da yapabilir, deniz bisikletine binebilir ya da bisiklet veya ATV kiralayarak Sapanca Gölü’nü ve çevresini keşfedebilirsiniz. Gölün kenarında ilerlerken karşınıza çıkan manzaralar ve doğanın sunduğu sakinlik tüm stresinizi alıp götürecek, sizi anda kalmaya sürükleyecek.

Kuzu Yaylası ve Kirazlı Yaylası

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Maşukiye

Maşukiye’nin en güzel manzaralarından birini gözler önüne seren ve sahip olduğu doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine eşsiz anlar yaşatan Kuzu Yaylası, Maşukiye gezinizde olmazsa olmaz noktalardan biri. Sapanca Gölü’nü arkanıza alarak Kartepe’ye doğru çıktığınızda Kuzu Yaylası sizi karşılıyor olacak. Muhteşem bir göl manzarası sunan yaylada, çayınızı ya da kahvenizi yudumlayabilir, yürüyüş yapabilir ya da sadece ağaçlar altında oturarak dinlenebilirsiniz. {product:26403}

Kuzu Yaylası yerine Kirazlı Yaylası’nı da tercih edebilirsiniz. Burası daha çok piknik alanı olarak kullanılsa da, doğası ve Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasıyla herkesin favorileri arasında yer alıyor. Bu yaylalarda piknik yapıp, manzaraya karşı midenize şölen yaşatabilirsiniz. Ancak piknik yapmak istemezseniz, Aygır Deresi civarındaki ünlü alabalık restoranlarında alabalık lezzetlerini deneyebilirsiniz.

Masalköy Macera Park

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Maşukiye

Yavaş yavaş günün sonuna doğru yaklaşırken, Maşukiye seyahatinize biraz adrenalin ve heyecan katmak isterseniz, sizi Masalköy Macera Park’a alalım. Maşukiye’nin bu macera parkında zipline yapabilir, havada uçan bisiklete ya da ata binebilirsiniz. Maşukiye’nin huzur dolu ve yemyeşil doğasında gökyüzünde süzülmek, eve dönüş yoluna geçmeden günü maceralarla tamamlamak isterseniz Masalköy güzel bir seçenek olabilir.

Farklı Aktivitelere Yönelmek İsteyenler İçin Öneriler

  • Maşukiye gezisine çıkmadan önce fotoğraf makinenizi yanınıza aldığınızdan mutlaka emin olun. Bölge, bu konuda her mevsim ziyaretçilerine paha biçilemez fırsatlar sunuyor.
  • Tüm zamanınızı açık havada geçirmek istiyorsanız, piknik alanlarına yönelebilirsiniz.
  • Maşukiye çevresini daha hızlı bir biçimde tanımak adına bölgede düzenlenen günübirlik ATV turlarına katılabilirsiniz.
  • Bölgeye yönelik konaklamalı tatil planlarınız varsa, seçenekleriniz arasına Sapanca’daki otelleri de ekleyebilirsiniz. Böylece birçok hastalığın tedavisini destekleyici nitelikteki Sapanca termal otellerinden de yararlanabilirsiniz.
  • Çerkez kültürüne ilgi duyuyorsanız, zamanınızın bir kısmını Maşukiye’nin yanı başındaki Kırkpınar’da geçirmeyi düşünebilirsiniz.

Maşukiye’ye Nasıl Gidilir?

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Maşukiye

Maşukiye'ye gitmek için karayollarını ya da demiryollarını kullanabilirsiniz. Ankara, İstanbul, Bolu gibi şehirlerden bölgeye kendi aracanızla rahatlıkla TEM otoyolu üzerinden Kocaeli tabelaları takip edilerek gidilebilirsiniz. Sonrasında Sapanca sapağına girerek 10-15 dakikalık bir yolculukla Maşukiye'ye ulaşacaksınız. {product:18616}

İstanbul, Kocaeli ve Adapazarı'ndan otobüsler ile de bölgeye gitmek mümkün. Özel İstanbul ile Maşukiye arası yaklaşık 125 km kadardır. Gebze ile Maşukiye arası yaklaşık 68 km kadardır. Bursa ile Maşukiye arası ise yaklaşık 156 km kadardır. Tren ile Maşukiye’ye gitmek isterseniz, Gebze’den her gün kalkan Adapazarı Ekspresi seferleriyle Sapanca durağında inerek, Maşukiye'ye yürüyüş ile ulaşabilirsiniz.

Maşukiye'den Ne Alınır?

Dilerseniz Maşukiye hediyelik eşya dükkanlarına girip tatil anılarınızı üzerinden yıllar geçse bile, anılarınızı canlı tutacak objelerden satın alabilirsiniz. Bu dükkanlara ek olarak yerel halkın yol kenarlarında açtıkları tezgahlarda, ilgi çekici ve ekonomik fiyatlı ve yöreye özgü organik ürünler satın alabilirsiniz.Mevsiminde tarladan toplanmış fındığın, kirazın tadı bambaşka oluyor. Maşukiye gezinizde ayrıca aracınızın bagajını taze süt ürünleri, mevsim çiçekleri ve fidanlarla doldurma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Maşukiye’de Ne Yenir?

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Maşukiye

Maşukiye özellikle açık havada, şelaleler başında yapacağınız Kahvaltı mekanları ile meşhur bir yer. Serpme kahvaltıları ile öne çıkan tesislerde kahvaltı yapabileceğiniz gibi, ücretsiz olan mesire alanlarında, sular içerisinde konulan piknik masalarında kendi getirdiğiniz yiyeceklerle de piknik yapabilirsiniz. Maşukiye bir de güveçte tereyağı ile pişen ve bölgede yetiştirilen Alabalığı ile meşhur. Maşukiye’ye ya kahvaltıya ya da Alabalık yemeye gitmelisiniz.

Maşukiye’de Nerede Kalınır?

İstanbul'a Yakın Günübirlik Rotalar: Maşukiye

Bir güne sığabilen Maşukiye rotası hem şehirden kaçmak, hem de doğada sakin bir gün geçirmek isteyenler için vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Sadece birkaç saat de olsa gürültü ve kaostan uzakta, sevdikleriniz ve bakir doğanın kucağında olmak size çok iyi gelecek. Maşukiye’de Nerede Kalınır diye merak ediyorsanız sizin için listelediğimiz Maşukiye Butik Otelleri listemize göz atabilirsiniz. {product:30308}{search:masukiye-otelleri,Maşukiye Otelleri}