Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
Eğlenceye Yelken Açın: Marmaris Burunucu Macera Parkı

Eğlenceye Yelken Açın: Marmaris Burunucu Macera Parkı

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 29 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Eğlenceye Yelken Açın: Marmaris Burunucu Macera Parkı
Marmaris, ülkemizin en fazla ziyaret edilen tatil bölgelerinden biri olmayı hala sürdürüyor. Türkiye’nin İncisi olarak da adlandırılan bölgede özellikle yaz turizmi aktif olsa da ilkbahar aylarını da atlamamak gerek. Deniz kokulu havası, başından sonuna kadar uzanan Uzunyalı Sahili, güneşin sıcaklığıyla ve doğa kokusuyla birleşince Marmaris’i cennetten ayırt etmek oldukça zorlaşabiliyor.

Hem yerli hem yabancı turistlerin eğlenceli vakitler geçirmesine imkan sunan Marmaris, hali hazırda fazlasıyla yeşil alana sahip fakat yine de 2018 yılında hizmete açılan Burunucu Macera Parkı, Marmaris’in uzun zamandır ihtiyacı olan bir yenilikti. Açıldığı günden beri her yaştan kesimin oldukça makul fiyatlar karşılığında doğayla iç içe ve aktivite dolu keyifli vakitler geçirmesini sağlıyor. Marmaris Gezilecek Yerler içerisinde özellikle çocukların doya doya oynayabileceği yeşil alanlar ve eğlence araçları da park içinde yer alıyor. Mütevazi bir lunaparka sahip olduğunu da belirtelim. Gelin Burunucu Macera Parkı’nda yapabileceğiniz aktivitelere bu yazımızda göz gezdirelim.

Burunucu Aktivite Rehberi

Marmaris Burunucu Macera Parkı’nda yapılabilecek çeşitli aktiviteler bulunuyor. Bu aktiviteleri sunmadan önce şunu belirtmek isteriz; geniş bir alana yayılan park, canlı olarak takip edilen kamera güvenlik sistemleriyle donatılmış. Yani sizlerin ve çocuklarınızın güvenliği yetkililer tarafından koruma altında tutuluyor. Bu nedenle rahatça park içerisinde güzel vakitler geçirebilirsiniz.

Koşu ve Yürüyüş Parkuru

Eğlenceye Yelken Açın: Marmaris Burunucu Macera Parkı

{ad:0} Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki kiremit tozuyla kaplı parkur, hem ayaklarınızı rahat ettirecek hem de sağlıklı ve hijyenik maddelerden yapıldığı için doğallık sağlayacak şekilde tasarlanmış. Uzun mesafe parkurlarında da kullanılan bu malzemeler aynı zamanda vücutta bulunan elektriği topraklama özelliğine de sahip. Eğer koşunuzdan veya yürüyüşünüzden önce doğru bir ısınma yaparsanız sakatlanma riski kesinlikle bulunmuyor. Ayrıca belirtmek isteriz ki park içerisinde yürüyüş yapabileceğiniz tek yer parkur değil. Sahil kenarında veya yeşil alanlarda da aktivitenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bisiklet Parkuru

Parkta yeşillerin arasında uzanan, güvenli sürüş şartları sunan bir bisiklet parkuru da yer almakta. Parkurun girişinde bulunan alandan dağ bisikletleri ve dirseklik, kask gibi ekipmanları kiralayabilirsiniz. Güvenliğinizi sağladıktan sonra hafif yokuşlu ve güzel manzaralara sahip yollar sizi bekliyor. {product:1382}

Çocuk Oyun Alanı

Çocuklar için ayrılmış bu özel alan, 0-12 yaş arası kullanımla sınırlandırılmış. Dahilinde güvenli oyuncaklar, hamak, çocuk trambolini, tahterevalli ve dönme dolap yer alıyor. Ayrıca çocukların meşhur Marmaris güneşinden korunmaları için tenteler de inşa edilmiş. Çocuğunuzun yaşıtlarıyla güvenle sosyalleşebileceği ve eğlenebileceği bu alan, macera parkının en fazla ziyaret edilen yerlerinden.

Macera Parkı Alanı

Eğlenceye Yelken Açın: Marmaris Burunucu Macera Parkı

Burunucu Macera Parkı çocukların eğlencesine önem verirken genç ve yetişkinleri de unutmuyor; bu alan tamamen sizler için. Burada 13 metrelik serbest atlayışa elverişli platform, tırmanma duvarı, büyük trambolin, dev salıncak, zipline ve üç katlı geniş bir parkur alanı yer almakta. Bu alandan yararlanacak kişilerin emniyet önlemleri yetkililer tarafından sağlanmakta, bu yüzden herhangi bir risk bulunmuyor. Aynı zamanda arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz parkur ve denge oyunları da bu alan içerisinde yer alıyor. Tek başınıza veya arkadaşlarınızla keyifli vakitler geçirmek için tamamen uygun!

Sahil Keyfi

Eğer macera parkını yazın ziyaret ederseniz hiç merak etmeyin, denize de girebilirsiniz. Genele göre daha temiz ve sakin bir alan olduğunu söyleyebiliriz. Soyunma kabinleri, duş ve şezlonglara ek olarak güvenliğiniz için can kurtarma kulübesi de bu alanda yer alıyor. Ayrıca yakında bulunan işletmeler sayesinde şezlongunuza yemek ve içecek de sipariş edebilirsiniz. {product:1369}

Piknik Keyfi

Eğlenceye Yelken Açın: Marmaris Burunucu Macera Parkı

Park içerisinde bulunan 18 adet piknik masası sayesinde bu vazgeçilmez aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz. Park içerisinde ateş yakmak ve mangal yapmak yasak olsa da sohbet edebilir, pratik yemekler hazırlayabilir ve masa oyunları, puzzle gibi aktivitelerle vakit geçirebilirsiniz.

Çocuklar İçin Alternatif Bir Alan

Eğlenceye Yelken Açın: Marmaris Burunucu Macera Parkı

Aslında bu alana daha çok elektronik oyun alanı diyebiliriz, merak etmeyin bilgisayarlardan veya oyun konsollarından bahsetmiyoruz. Bu alanda atlıkarınca, vagonlu tren ve sesli kale oyuncakları gibi araçlar bulunuyor. Eğer çocuğunuz fiziksel aktivitelerden yorulursa ve normal olarak oturmak istemezse, alternatif olarak keyifli vakit geçirebileceği bir alan. Biz henüz mutsuz ayrılan bir çocuğa rastlamadık.

Marmaris Buruncu Macera Parkı Giriş Ücretleri

Eğlenceye Yelken Açın: Marmaris Burunucu Macera Parkı

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi park herkesin yararlanabilmesi için mütevazi fiyatlara sahip. İçerisinde bulunan otopark alanı tamamen ücretsiz. Yalnızca yetişkin veya çocuk fark etmeksizin 2,5 TL ücret talep ediliyor. Gazi, şehit yakınları ve engelliye ek olarak 0-6 yaş aralığınaysa tamamen ücretsiz. İçeride bulunan ana macera parkı alanının giriş ücreti 30 TL, dağ bisikleti parkuruysa 15 TL. Ek olarak park içerisinde ücretsiz olarak yararlanabileceğiniz yoga ve meditasyon alanları ve seyir terası da yer almakta. {product:16832}

Son olarak içerisinde birçok tesis bulunan macera parkında çeşitli büfeler ve çay bahçelerinin fiyatlandırmaları işletmelere göre değişiklik göstermekte. Gününüzü parkta geçireceğinizi varsayarsak yeme&içme anlamında oldukça tatmin edici ve ihtiyacınızı karşılayabilecek tesislere sahip.

Marmaris’te Nerede Kalınır?

Eğlenceye Yelken Açın: Marmaris Burunucu Macera Parkı

Her bütçeye hitap eden konaklama seçenekleriyle Marmaris bu yaz tatil yapmak için ideal yerlerden birisi. Siz de Neredekal.com üzerinden Marmaris Otelleri içerisinden zevkinize ve bütçenize uygun olan tesis seçerek, tatilinizi şimdiden planlayabilirsiniz. {product:5990}{search:marmaris-otelleri,Marmaris Otelleri}