Ege’nin Karakteristik Güzeli ‘Kos’

Ege’nin Karakteristik Güzeli ‘Kos’

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 09 Ağustos 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Ege’nin Karakteristik Güzeli ‘Kos’

Bodrum’un yanı başında bulunan Yunan adası Kos, büyüleyici atmosferiyle her yıl 1 milyon turisti çekim alanına alıyor. Osmanlı ve İtalyan izleri taşıyan mimarisi, renkli sosyal yaşamı ile Kos rüya gibi…

Bu yaz tatilinizi fazla uzağa gitmeden ama egzotik bir adada geçirmeyi düşünüyorsanız, Ege kıyılarımıza en yakın mesafede bulunan Yunan adası Kos iyi bir tercih olabilir. Bodrum’a sadece 8 mil mesafede bulunan Kos, en karakteristik Yunan adalarından biri. Her yıl 1 milyon turisti ağırlayan Egeli güzel, Türk turistlerin de favorilerinden.

Yaklaşık 4 yüzyıl boyunca Osmanlı hakimiyetinde kalan Kos, İtalyanlar tarafından 2. Dünya Savaşı tazminatı olarak Yunanlara bırakılan on iki adadan biri. Yaz aylarında turist akınına uğrayan bu sevimli ada, yaz boyunca Türkiye’den de hatırı sayılır miktarda konuk ağırlıyor. Kos’un müdavimleri arasında ise İngiliz, İskandinav ve Hollandalı turistler başı çekiyor.

{ad:0}

Sosyal yaşamın merkezi olan Kos Town, romantik mimarisi ile çok çekici. Adanın güneybatısında bulunan Kefalos Koyu görülmesi gereken yerlerden biri. Kefalos’ta Tarihi Agora Meydanı’ndaki renkli hediyelik eşyalara karşı koymak imkansız. Kos amblemli el örgüsü çantalar ve buzdolabı magnetleri en çok satılan hediyelik eşyalar. Sosyal hayatın da adresi olan meydanın şirin kafelerinde alışverişten sonra bol köpüklü bir kahve ile stres atabilirsiniz.

Haberin tamamı için: Seninle / Ağustos