Doğanın İçinde Lüks Kamp Alanları: Türkiye'deki En İyi Glamping Tesisler

Doğanın İçinde Lüks Kamp Alanları: Türkiye'deki En İyi Glamping Tesisler

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 15 Mart 2018
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Doğanın İçinde Lüks Kamp Alanları: Türkiye'deki En İyi Glamping Tesisler
Doğayla baş başa kalmayı çok seviyorsunuz ama çadırda kalma gibi kamp hayatının bazı zorlukları sizi korkutuyor ve konforunuzdan vazgeçmek istemiyor musunuz? O zaman gelin sizi tam da hayalini kurduğunuz harika bir tatil anlayışıyla tanıştıralım: 'Glamping'. 20. yüzyılın başlarından beri kullanılan bu kavram, 2000’li yılların ortalarında yeniden popüler oldu. İlk başlarda Batılı turistlerin Afrika seyahatlerinde kaldıkları konforlu yatakları, halıları ve hatta koltukları içeren çadırlarına ve yaşadıkları deneyime verilen bu isim, günümüzde de sadece çadırları değil, bungalov ve karavan gibi konaklama alanlarını da kapsıyor.

Glamping Nedir?

Peki glamping nedir, glamping ne demek? Beş yıldızlı ve büyük otel konseptlerinden bunalan Avrupalı gezginlerin ortaya çıkardıkları 'Glamping', kelime anlamı olarak 'glamorous - büyüleyici ve camping - kamp yapmak' kelimelerinin birleştirilmesinden oluşmaktadır. Glamping, tatil anlayışı olarak tarzı ve lüksü, doğal ve sade olanla birleştirmek anlamına geliyor.

Doğanın huzur veren ortamından ve sakinliğinden kopmak istemiyor, aynı zamanda da konforunuzun tüm tatil boyunca da devam etmesini istiyorsanız kampçılığın lüks ve rahat versiyonu sayılabilecek glamping çadırlar tam size göre demektir. Son yıllarda popülerleşen ve lüks kamp anlayışı olan glamping, büyük tatil köyleri ve beş yıldızlı otellerden sıkılan tatilciler için harika bir alternatif.

Glamping Alanlarında Ne Tür Etkinlikler Yapılır?

Herkesin tatil ve konfor anlayışı birbirinden farklı. Bazıları sadece dinlenmek ve sakin, keyifli bir tatil geçirmek ister, bazıları da tatile gitmişken olabildiğince fazla şeyi deneyimlemek ister. Eğer siz de tatile gitmişken farklı şeyler yapayım, aynı zamanda eğlenmeme de bakayım diyenlerdenseniz glamping tam size göre diyebiliriz. Bulundukları konuma göre her glamping alanı aynı imkanları sunamıyor, baştan belirtelim. Ama neredeyse hepsinde birbirinden güzel outdoor aktiviteleri mevcut. Bunlardan bazıları kano turları, ATV, kaya tırmanışı, bisiklet turları, yoga, yaban hayat ve kuş gözlemciliği, moto cross ve yürüyüş turları. Anlayacağınız hem doğanın içinde konforlu ve lüks bir şekilde kalıyorsunuz, hem de 5 yıldızlı bir otelde yapma fırsatı bulamayacağınız heyecanlı aktivitelere de katılabiliyorsunuz. Şimdiye kadar glamping ile tanışmadıysanız, her zaman gittiğiniz rotasyonların dışına çıkıp değişiklik yapmanın tam zamanı!

Türkiye'nin En İyi Glamping Alanları

Tüm dünyada ve ülkemizde sayıları gitgide artan en lüks kamp yerleri, doğaseverleri tatilin standart konfor ögelerinden vazgeçmek zorunda bırakmadan vahşi doğayla buluşturuyor. Glamping tesisleri gün içinde kamp hayatının birbirinden keyifli doğa aktivitelerini beraberinde sunarken, geceyi de içinde rahat bir yatağı, banyosu olan özel olarak tasarlanmış çadırda ya da ağaç evde geçirmenizi sağlıyor. işte Türkiye'den sizler için seçtiğimiz en lüks kamp yerleri yani glampingler listemize bir göz atmaya ne dersiniz?.

1- Club Amazon Bördübet, Datça

Club Amazon Bördübet

{ad:0} Datça'nın adeta cennetten bir köşesi gibi uzanan Bördübet'te misafirlerini ağırlayan Club Amazon, doğal hayatın kalbinde yer alıyor. Kamp anlayışını konforlu hale getiren tesis, Gökova'nın muazzam güzelliğini de gözler önüne seriyor. Tesis 35 yıldır glamping konseptiyle hizmet vermekte olup ülkemizde glamping anlayışının öncüsü olarak da kabul görülüyor. Misafirlerine aslında butik bir tatil sunan Club Amazon Bördübet'te rahatınızdan ödün vermeden Butik Van, Çingene Arabası, Taş Oda, Mini Bungalov, Teras Oda ya da Küp Oda'da konaklamanızı yapabilirsiniz. Tesisin kanolarından kiralayarak ve kürek çekerek de plaja ve denize ulaşabilirsiniz. Türkiye'nin en lüks kamp yerleri arasıdna ilk sıralarda yer alan bir tesis, Club Amazon Bördübet. {product:694}

2- Kocabahçe Glamping, Bozburun

Kocabahçe Glamping

Kocabahçe Glamping, son zamanların en popüler konseptlerinden biri olan glamping deneyimini Bozburun’da doğayla iç içe yaşamak isteyenler için çok iyi bir tercih. Trafiğin, teknolojinin, koşuşturmanın bizleri ele geçirdiği günümüzde, özlediğiniz sakinlik ve doğayı, lüks ve konfor içerisinde size sunacak Kocabahçe Glamping, hem doğal hem taptaze yemekleriyle de ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Balık tutma, trekking, kano, yoga, masaj, dingi ve masa tenisi gibi aktivitelere imkan sunan glamping alanında hem Bozburun Koyu’nun yunusların eşlik ettiği masmavi denizinde yüzme fırsatı bulacaksınız, hem de doğanın içinde olağanüstü aktiviteler yapacaksınız. Ege kıyılarında tatil yapmak istiyorsanız ama konfor alanınızın dışında bir yer arıyorsanız Kocabahçe Glamping sizin için biçilmiş kaftan!

3- Campo Portakal Eco Glamping, Çıralı

Campo Portakal Eco Glamping

Şehirden kaçma zamanınız mı geldi? Hazırlanın tam da aradığınız yeri biz bulduk; Campo Portakal. Narenciye ağaçlarının arasında, Çıralı'nın gözlerden uzak, sakin bir köşesi burası. Doğanın kucağında dağ ve ormanla çevrili konforlu bir kamp deneyimi sunan Campo Portakal; mobilyaları özenle seçilmiş, büyük ölçüde doğal malzemelerden yapılmış donanımlı geniş çadırlara sahip.

4- Avalon Steppes Glamping Holidays, Kayaköy

Avalon Steppes Glamping Holidays

Türkiye'de en lüks kamp yerleri arasında bölge olarak birinci sırada yer alan Fethiye'de bulunan tesis, bir yanda Fethiye'nin eşsiz manzarası diğer yanda da Kayaköy'ün tarihi dokusu. Yemyeşil bir doğanın ortasında misafirlerine bir tutam macera bir tutam romantizm ve eğlenceli dolu bir deneyim sunuyor. Doğanın tam ortasında yer alan havuzunda serinleyin ve güneşin iliklerinize kadar temas etmesine izin verin. Avalon Steppes'in; Yıldız Sarayı, Buckingham Sarayı, Kensington Sarayı ve Topkapı Sarayı adı verilen orijinal odalarında konaklayın, tadı damağınızda kalacak Akdeniz ve Ege'nin harika lezzetlerini tadın.

5- Saklı Göl Evleri Glamping, Burdur

Saklı Göl Evleri Glamping

Konforun en doğal halini sunan Saklı Göl Evleri, Karacaören Barajı'nın hemen yanı başında. Doğayla iç içe bir noktada yer alan tesiste bir taraftan konforlu bir konaklamanın tadını çıkarırken bir taraftan da gölde balık tutabilir, yemyeşil çam ormanlarında gezintiye çıkabilir, Yazılı Kanyon'u, Kremna, Sagalassos, Milyos antik kentlerini keşfedebilirsiniz. {product:18575}

6- Chakra Beach, Kabak

Chakra Beach Kabak Koyu

Burası öyle bir yer ki kuşlar, ağustos böcekleri ve ağaçların yaprakları insanlardan daha fazla ses çıkarıyor, deniz hiç utanmadan mavinin her tonu gözler önüne seriyor. Geceleriyse gökyüzündeki ay, yıldızlar ve ateş böcekleri, lambalardan fazla ışık saçarak etrafı aydınlatıyor. İşte Chakra Beach öyle doğadan ve öyle doğanın içinden ki burada yalnız kalmayı her istediğinizde carette carettalar ve Kaplan Kelebekleri size izin vermiyor desek yeridir. {product:7104}

7- Aylak Yaşam Kampı, Çıralı

Aylak Yaşam Kampı

Antalya'nın doğal yaşam alanı Çıralı'da tıpkı adı gibi aylak bir yaşam sizi bekliyor. Bu büyüleyici yere ulaşmak için Çıralı Kavşağından denize doğru inen yolu takip ediyorsunuz. Yol yemyeşil bir ormanın içinden geçiyor. İnce kıvrımlı bu yoldan ilerlerken yolun sağında sizi selamlayan kocaman bir kaplumbağa gördüğünüzde orada durun. İşte aylaklığa ve doğanın içindeki yaşama geldiniz. Orman içindeki yürüyüşlerde kaybolup, tekne turlarında balıklara yakın olmaya, güneşin doğuşuna ve batışına, dolunayın deniz üzerinden doğuşuna tanık olmaya yani kısacası denizin, güneşin, yeşilin ve ayın hakkını vermeye hazırsanız burası tam da size göre. {product:32720}

8- Longosphere Glamping, İğneada

Doğanın İçinde Lüks Kamp Alanları: Türkiye'deki En İyi Glamping Tesisler

İçerisinde Mert Gölü, Saka Gölü, Hamam Gölü, Pedina Gölü ve Erikli Gölü bulunan Longosphere Glamping, hem nefes kesici bir doğa manzarası sunarken hem de göl sporlarını içeren aktivitelere imkan sağlıyor. Özellikle İğneada Merkez’e kıyısı bulunan Mert Gölü’nde kano turları bulunuyor. Bunun haricinde Longoz Ormanları içerisinde trekking, bisiklet turu, oryantiring gibi doğa sporları, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığı, yaban hayat gözlemciliği ve ATV safari gibi aktiviteleri de barındırıyor. Yürüyüş ve hareketi seviyorsanız, temiz havanın iliklerinize kadar işleyeceği bir tatil arıyorsanız, biraz da farklılık istiyorsanız Longosphere Glamping tam size göre!

9- Cunda Fora Glamping, Ayvalık

Doğanın İçinde Lüks Kamp Alanları: Türkiye'deki En İyi Glamping Tesisler

İçerisinde karavan ve prefabrik konaklama yerleri, yüzme havuzu, restoran, bar ve plaj bulunan Cunda Fora Glamping; Cunda Adası’ndaki betonlaşmış yapıdan uzak, doğayla iç içe, şehrin gürültüsünden kopabileceğiniz bir konaklama imkanı sağlıyor. Doğa otelinin içerisinde çok sayıda bulunan çardaklar ve çocuk parkları da glamping deneyimini daha keyifli ve dinlendirici geçirmeniz için konumlandırılmış. Günübirlik yat turları ve açık alanda fitness dersleri ile size lüks ve huzurlu bir deneyim sunacak Cunda Fora Glamping, yaz tatilinizi planlarken değerlendirmeniz gereken bir lokasyon diyebiliriz.

10- Mona Glamping, Seferihisar

Doğanın İçinde Lüks Kamp Alanları: Türkiye'deki En İyi Glamping Tesisler

Mandalina ve çam ağaçlarının arasında; Akarca plajına 3 km, Kaleiçi’ne 4 km, Akkum ve Girlen plajlarına 5 km, Seferihisar Merkez’e ise 7 dk mesafede olan Mona Glamping mükemmel konumu ile doğa ve konforu bir arada sunuyor. 3 dönümlük bir arazi üzerinde olan Glamping alanı 6 sabit özel tasarım karavan ve 1 tiny house'dan oluşuyor. Dışarıdan yemek getirmenin serbest olduğu Mona Glamping; kendi yemeğinizi pişirmek isterseniz ortak kullanıma açık bir mutfak ve mangal hizmeti sunmasının yanı sıra, içerisinde bulunan Cafe Mona’dan sipariş vermenize de imkan sağlıyor. Yürüyüş turları, bisiklet turları, şarap tadım turları ve kamp ateşi etrafında açık hava sineması gibi etkinlikleri bulunan Mona Glamping, ışıl ışıl ve sıcak bir ortamda doğa tatili yapmak istiyorsanız kesinlikle uğramanız gereken bir yer!

11- Kozluyalı Glamping, Assos

Doğanın İçinde Lüks Kamp Alanları: Türkiye'deki En İyi Glamping Tesisler

Midilli’nin tam karşısındaki Kozlu köyünün eteklerinde bulunan, zeytin ağaçları ile çevrelenmiş 5 dönümlük bir araziye sahip Kozluyalı Glamping, Ege mutfağının yöresel dokunuşlarına sahip restoranıyla sizi adeta bir lezzet yolculuğuna çıkaracak. Doğayla bir olmak isteyenler ama konfor da arayanlar için özel olarak tasarlanan çadır odaları, kanvas kumaştan olmasının yanı sıra klima da barındırmasıyla yaz aylarında lüks kamp tatili yapmak isteyenler için bulunmaz bir nimet diyebiliriz. Uyandığınız zaman Assos denizinin serin suyuyla ayılmak istiyorsanız, hem temiz havaya doymak hem de konforlu bir tatil deneyimi istiyorsanız rezervasyonunuzu şimdiden yaptırın deriz!

12- Hypnos Sapanca Glamping & Spa, Sapanca

Doğanın İçinde Lüks Kamp Alanları: Türkiye'deki En İyi Glamping Tesisler

10.000 m2 arazisi bulunan ve içerisinde birbirinden çeşitli meyve ağaçları olan Hypnos Sapanca Glamping izole bir tatil konsepti sunuyor. Benzersiz konumu sayesinde; Sapanca Gölü çevresinde yürüyüş yapabilir, Kartepe yamaçlarını tercih ederseniz dağ yolunda trekking yapabilir ve Maşukiye’nin eşsiz mimarisini ve bozulmamış köy sokaklarını keşfe çıkabilirsiniz. Manzarası karşısında büyüleneceğiniz, yolculuğunuzda hiç görmediğiniz gibi bir gün batımının size eşlik edeceği bu lokasyonda konaklamak isterseniz, son yılların trendi olan glamping alanına bir şans vermenizi öneririz. Dom ve suit odalardan oluşan Hypnos Sapanca, glamping alanının yanı sıra spa hizmeti de sunmasıyla ön plana çıkıyor.

Yorumlar

Kadir Cengiz Çilen 
28.05.2018
Kocabahçe Glamping'i nasıl anlatsam, nereden başlasam... Bir şifa merkezi, yoga kampı, etkinlikler, aktiviteler ve kaliteli insanlar. Hem doğada hem imkan dolu. Karadan ulaşımın olmadığı bir inziva merkezi. Leziz yemekler ve sunumlar. Anlatılmaz yaşanır. :)
Editor 
15.03.2018
Ben Club Amazon Bördübet'te kaldım, hatta glamping kavramı ile orada tanıştım. Gerçekten doğayı yaşayarak lüks içinde konaklamak acayip keyifli. Karavanınızın üstü tamamen cam, ağaçlar size gölge yapmış, karavan içinde IKEA eşyaları ile rahatça dinleniyorsunuz, aynı zamanda karavan kapınızın önündeki ağaçta da sincaplar geziyor. Muhteşem bir deneyimdi, diğer glamping tesislerine de en kısa zamanda gitmek hedefindeyim. :)