Datça Badem Çiçeği Festivali Ne Zaman ve Nerede Yapılır?

Datça Badem Çiçeği Festivali Ne Zaman ve Nerede Yapılır?

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 08 Ocak 2020
 • Son Güncellenme: 12 Şubat 2024
Datça Badem Çiçeği Festivali Ne Zaman ve Nerede Yapılır?

Ege, dört mevsim güzelliklerle dolu bir coğrafya. Üstelik sadece gezilip görülecek tarihi ve doğal mekânlarıyla değil; Hayatın 7/24 akıp gittiğinin kanıtı olan festivalleriyle de tercih sebebi. O festivallerden birisi de her yıl şubat ayında düzenlenen Datça Badem Çiçeği Festivali!

{ad:0}

Tarım turizmini önemseyenler için ilgi çekici yarışmaların da olduğu bu festivale katılmak üzere bölgeye hareket edecek olan kişilere öncelikli tavsiyemiz, Datça otelleri listemizi incelemeleri. Bu listede yer alan tesisler arasından Datça’da konaklayacağınız adresi kolayca bulabilirsiniz. Şimdi gelin, Datça Badem Çiçeği Festivali’ne bir bakış atalım…

Datça Badem Çiçeği Festivali Nerede Düzenleniyor?

Datça Badem Çiçeği Festivali

Datça’nın merkezinin yanı sıra Palamutbükü ile Hızırşah panayır alanlarında açılan el emeği ürün ve hediyelik eşya stantları, yöresel yemek satışları, badem ürünleri, çocuklar ile yetişkinlere dönük yaratıcı atölyeler ile şekillenen Datça Badem Çiçeği Festivali’nde Datça’ya özgü dans gösterisi ve sahne performansları da gerçekleştiriliyor.

{search:mugla-otelleri,Muğla Otelleri}

Festival kapsamında ağırlıklı olarak bölge ve aktivite dağılımı ise şu şekilde yapılıyor;

Datça Merkez

Festival alanı burada kuruluyor. Stantların bir bölümü de merkezde yer alıyor. Aynı zamanda atölyeler, yarışmalar ve konserler de burada veriliyor.

Eski Datça

Stantların bir kısmı için Eski Datça kullanılıyor. Farklı yerel ürünleri görmek için burayı ziyaret etmenizi öneririz.

Hızırşah

Hem stantların bir bölümüne ev sahipliği yapıyor hem de doğa sporlarına dair aktiviteler burada düzenleniyor.

Reşadiye

Datça’nın bütününde olduğu gibi, festivale dair stantların bir bölümü burada bulunuyor. Aynı zamanda etnografya temalı aktiviteler ve çeşitli konserler de burada düzenleniyor.

Palamutbükü

Stantlar, konserler ve yarışmaların bir bölümüne ev sahipliği yapan Palamutbükü’nde yoga faaliyetleri de gerçekleştiriliyor. 

Dolayısıyla, Datça’da A’dan Z’ye her yerde festival havası yaşanıyor!

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri}

2024 Datça Badem Çiçeği Festivali Ne Zaman?

Datça Badem Çiçeği Festivali

Doğa,  sanat ve eğlencenin doyasıya yaşanacağı Badem Çiçeği Festivali’nde bahara en erke merhaba diyenlerden olmak isteyenler için 15-16-17-18 Şubat 2024 arasında gerçekleşecek, 4 gün boyunca sürecek olan festival; imza günleri, Datça mutfağına özgü lezzetler, yarışmalar, halk oyunları ve konserler gibi sayısız etkinliğe ev sahipliği yapacak.

2024 Badem Çiçeği Festival Takvimi

Datça Badem Çiçeği Festivali

Datça Badem Çiçeği Festivali takvimi Datça Merkez, Eski, Datça, Hızırşah, Reşadiye, Palamutbükü ve Emercik'e göre farklılaşıyor.Tüm bu bölgelerdeki kapsamlı etkinlik programı hakkında detaylı bilgi almak için Datça Badem Çiçeği Festivali resmi internet sitesi ve Instagram hesabını takipte kalın!

Sizler için 2024 Dağça Badem Çiçeği Festivali kapsamında Datça Merkez'de sahne alacak öne çıkan isimleri listeledik:

  • 15 Şubat: Elif Çağlar
  • 16 Şubat: Necati ve Saykolar
  • 17 Şubat:  Manuş Baba
  • 18 Şubat Rampapa, DJ. Burak Çalışkantürk

Datça Badem Çiçeği Festivali’nde Neler Yer Alır?

Datça Badem Çiçeği Festivali

Datça Badem Çiçeği Festivali, her yıl daha da zenginleştirilen festival takvimiyle ziyaretçileri karşılıyor. Ağırlıklı olarak;

  • Doğa turları ve yürüyüşler
  • Badem ve yerel ürün satış / tadım stantları
  • Çiftçi etkinlikleri ve yarışmaları
  • Konserler
  • Yerel müzik dinletileri
  • Halk oyunları
  • Datça mutfağı, keşkek ve ot yemekleri satış / tadım stantları
  • Atölye çalışmaları
  • Çocuklara yönelik etkinlikler
  • Yerel yazarların imza günleri
  • Yerel sanatçıların sergileri
  • Söyleşi ve paneller
  • Fotoğraf turları
  • El işi stantları

yer alan etkinlikler arasındadır. Festival süresi boyunca dolu dolu birbirinden farklı gerçekleşecek etkinliklerle yerel halkının ve misafirlerinin göz bebeği konumundadır. 

Datça Badem Çiçeği Festivali Çiftçi Yarışmaları Neler?

Datça Badem Çiçeği Festivali

Yerel tarımcılığa önem veren, dokusunu ve ruhunu da yerel tarımdan alan Datça Badem Çiçeği Festivali, pek çok çiftçi yarışmasına sahne oluyor. Bu yarışmalardan bazıları şu şekilde:

En İri Badem Yarışması

Tüm yarışmacılar, 50’şer gram iç badem ile yarışmaya başvuruyor. En az sayıda bademle, 50’şer gram iç ağırlığı yakalayan kişiler kazanıyor. En az sayıdaki bademle kazanan üç kişiye çeşitli ödüller takdim ediliyor.

En Hızlı Badem Kırma Yarışması

Her katılımcıya aynı cinsten kabuklu badem veriliyor ve bütün katılımcılar aynı anda bademleri kırmaya başlıyor. Ardından kabuklarından ayırdıkları bademleri önlerindeki kaselere koyuyorlar. 2 dakika süre içinde en fazla sayıda parçalanmamış / fire vermemiş badem kıran ilk üç kişiye ödüller veriliyor. Doğrusu hem izlemesi hem de katılması oldukça eğlenceli bir yarışma!

En Bakımlı Bahçe Yarışması

Konusunda uzman jüri tarafından katılımcıların tarlaları ziyaret ediliyor. Ağaç sağlığı, budama ve tarla sürümü gibi kriterler doğrultusunda not veriliyor. En bakımlı üç bahçeye çeşitli ödüller veriliyor.

Datça Badem Çiçeği Festivali Yemek Yarışmaları Neler?

Datça Badem Çiçeği Festivali

Datça Badem Çiçeği Festivali, sadece çiftçiler için değil gastro kültürü yüksek Datçalılar için de yarışmalar içeriyor!

Ağırlıklı olarak üç ayrı kategoride düzenlenen yemek yarışmasında katılımcılardan;

  • Yerel otlarla yapılan soğuk yemekler
  • Bademli tatlılar
  • Bademli soğuk yemekler

alanlarında başarılı sunumlar yapmaları bekleniyor. Bu konuda uzman üç kişiden oluşan jüri tarafından tadılan yemeklerin ardından belirlenen en iyi üç yemeğe farklı ödüller veriliyor.

{search:milas-otelleri, Milas Otelleri}

Datça’ya Nasıl Gidilir?

Datça Badem Çiçeği Festivali

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan Milas - Bodrum Havalimanı’na ulaştıktan sonra araç kiralayarak Bodrum Marina’dan Datça’ya feribotla geçebilirsiniz. Havalimanından kalkan otobüslerle de Datça’ya ulaşabileceğiniz gibi, Marmaris’e gidip buradan minibüslerle Datça’ya geçebilirsiniz.

Pek çok farklı şehirden Datça’ya günlük otobüs seferleri düzenlenmektedir. Aynı zamanda özel aracınızla da Marmaris’e gelip, buradan yönlendirmeleri takip ederek Datça yoluna girebilirsiniz. 

İstanbul’dan Datça’ya Ulaşım

Havayolu ile Muğla’ya gelip, buradan farklı araçlarla Datça’ya ulaşabileceğiniz gibi, şahsi aracınızla İstanbul – İzmir yolunu kullanarak önce İzmir’e ardından da Aydın – Muğla yoluna saparak Marmaris’e ulaşabilirsiniz. Marmaris’ten itibaren 70 kilometre daha ilerleyerek Datça’ya varabilirsiniz.

Ankara’dan Datça’ya Ulaşım

Havayolu ile Muğla’ya gelerek, buradan Datça’ya farklı araçlar ile ulaşabilirsiniz. Karayolu ile kendi aracınızı kullanarak Datça’ya gelmek istiyorsanız Polatlı’dan itibaren Afyon, Denizli ve Muğla’dan geçerek Muğla merkezine ulaşmanız gerekir. Buradan da Marmaris’e sapıp, Marmaris’ten Datça tabelalarını takip ederek ilçeye varabilirsiniz.

{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}

İzmir’den Datça’ya Ulaşım

Havayolu ile Milas – Bodrum Havalimanı’na ulaşıp servis, otobüs veya taksi gibi yollarla Datça’ya ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda kendi aracınızla İzmir Çevre Yolu’nu takip ederek sırasıyla Aydın, Söke, Milas, Muğla, Marmaris ve Datça tabelalarını izleyerek bu nefis ilçeye ulaşabilirsiniz.

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

Peki Datça’da, festivale katılmanın yanı sıra neler yapabilirsiniz?

Bu sorunun cevabı da Datça Gezi Rehberi yazımızda!

{search:datca-otelleri, Datça Otelleri}

Benzer Yazılar