İstanbul Lale Festivali

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 08 Ocak 2020
 • Son Güncellenme: 21 Ağustos 2023
İstanbul Lale Festivali

İlk kez 2005 yılında "İstanbul’da Lale Zamanı" temasıyla kutlanmaya başlayan İstanbul Lale Festivali, her sene bahar aylarında İstanbul’un pek çok noktasında gerçekleşiyor. Milyonlarca lale soğanı şehrin çeşitli park ve bahçelerinde adeta görsel şölen sunuyor. İstanbul Lale Festivali başta Sultanahmet Meydanı, Emirgan Korusu, Gülhane Parkı ve Göztepe 60. Yıl Parkı olmak üzere İstanbul’un dört bir yanında ziyaretçileriyle buluşuyor. Festival boyunca çeşitli konserler, sanat sergileri, spor karşılaşmaları ve yarışmalar gerçekleşiyor. Sultanahmet Meydanı’nda laleden hazırlanan halıyı görmek, parklarda rengarenk laleler arasında dolaşmak, gelmişken İstanbul'da bir de Boğaz havası almak isterseniz bu sene mutlaka İstanbul Lale Festivali’ne uğrayın.

{ad:0}

İstanbul Lale Festivali 2023 Ne Zaman?

İstanbul Lale Festivali, ağırlıklı olarak 1-30 Nisan tarihleri arasında düzenleniyor. İstanbul Lale Festivali 2023 yılında da ilkbahara karşılık gelen Nisan ayı içinde düzenlenecek.

İstanbul Lale Festivali 2023 İçin Hangi Parklara Gidilir?

1. Emirgan Korusu

İstanbul’un en güzel destinasyonlarından birisi olan Emirgan Korusu (veya bir diğer adıyla Emirgan Parkı) İstanbul Lale Festivali’nin de ana adresidir. Parkta aynı zamanda hat, resim, cam üfleme ve ebru gibi geleneksel el sanatı sergilerini de ziyaret edebilirsiniz.

 2. Sultanahmet Meydanı

Turistlerin İstanbul denildiğinde akıllarına gelen ilk noktalar arasında olan Sultanahmet Meydanı da İstanbul Lale Festivali 2023 için ziyaret edilebilecek destinasyonlar arasında başta geliyor.

3. Göztepe 60. Yıl Parkı

Kadıköy’de yer alan Bağdat Caddesi ile sahil yolu arasında konuşlanmış; kara ve deniz yoluyla kolayca ulaşılabilen Göztepe 60. Yıl Parkı da İstanbul Lale Festivali boyunca ücretsiz giriş yapılabilen parklar arasında.

4. Hidiv Kasrı

Çubuklu ve Kanlıca arasında, Boğaz’a nazır yer alan Hidiv Kasrı ile korusu da İstanbul Lale Festivali’ne ev sahipliği yapan yerlerden birisi. Geçen yıl Hidiv Çubuklu Kasrı’na sekiz farklı türden 294 bin 200 lale dikilmişti.

5. Gülhane Parkı

Müthiş bahçeleri, iç aydınlatan gezinti yolları, nefis Boğaz manzarası ile sadece Lale Festivali sırasında değil bütün yıl boyunca ziyaret edilebilecek olan Gülhane Parkı, yılın bu döneminde daha da güzelleşiyor. Nasıl güzelleşmesin ki, her yıl 2.5 milyonu aşkın rengarenk çiçeğe de ev sahipliği yapıyor!

6. Beykoz Korusu

Abraham Paşa Korusu ismiyle de bilinen Beykoz Korusu, Boğaz sırtlarındaki Beykoz ve Paşabahçe semtleri arasında oldukça geniş bir bölgede yer almaktadır. Boğaz’a bakan yamaçlardan ta Riva’ya kadar uzanan nefis doğasını ormanlarla birleşen bir yapıyla pekiştirir. İstanbul Lale Festivali, Beykoz Korusu’nu ziyaret etmek için sadece bir bahane olur…

İstanbul Lale Festivali Etkinlikleri

İstanbul Lale Festivali kapsamında heykel ve ebru gibi farklı disiplinlerden lale temalı ürünlerin satışları gerçekleştirilmektedir. Benzer şekilde resim, fotoğraf sergileri ve müzik dinletileri de ziyaretçileri bekleyecek olan etkinlikler arasında yer almaktadır. Bundan önceki festivallerde “En Güzel 50 Lale Yarışması” kapsamında en güzel lale fotoğrafı çeken 50 kişi ödüllendirilmişti. Benzer şekilde, canlı lale satışları da İstanbul Lale Festivali’nin önemli etkinlikleri arasında gösteriliyor. İstanbul Lale Festivali 2023 etkinlik listesi henüz netleştirilmemiş.

Biz eminiz ki, dünya çapında üne sahip Amsterdam Lale Festivali gibi İstanbul Lale Festivali de bundan yıllar sonra büyük çapta bir erişilebilirliğe ulaşacaktır.

İstanbul Lale Festivali Hakkında

“Lale mevsimi” temasıyla düzenlenen İstanbul Lale Festivali, ilkbahar aylarında İstanbul’un binlerce laleye ev sahipliği yapmasını sağlıyor. 2015 yılında Sultanahmet Meydanı’nda 545 bin lale kullanılarak yapılan halının sergilenmesiyle dünyada bir ilki başaran İstanbul Lale Festivali kapsamında özellikle 2018 yılında park ve korularda yaklaşık 13 milyon lalenin dikildiği ifade edilmişti.

2005 yılından bu yana düzenlenen İstanbul Lale Festivali sadece laleleri kapsamıyor. Rengarenk çiçekler arasında yer alan nergisler, hercai menekşeler ve mor üzüm sümbülleri de dikkat çekici bir şekilde park ve korulara dikiliyor.

İstanbul'da Turist Olmak ve İstanbul Konaklama Önerileri

İster İstanbul'da yaşayın ister İstanbul'a gezmeye gelin, bahar aylarında İstanbul'un en keyifli zamanlarını yaşarsınız. Tarihi yarım adada ağaçlar yeşillenir, boğaz kıyısından iki yakayı da izlemeye doyun olmaz, İstanbul'un kuşları, kedileri, köpekleri, balıkçıları ve esnafı daha bir keyiflenmiş olur! 

İstanbul'da konaklama seçmek için işe tüm İstanbul otellerine göz atarak başlayabilirsiniz. Bu liste size İstanbul konaklama türleri ve fiyat aralıklarıyla ilgili bilgi verecektir. 

İstanbul'da özellikle kültür turu yapmak istiyorsanız biraz daha lokal yerlerde otel aramakta fayda var. Mesela tarihi yarım adaya yakın olmak isterseniz Sultanahmet Otelleri'ne bakabilirsiniz. Yalnız bu bölge turist akınına uğradığı ve bir çok tarihi yapıyı barındırdığı için ekonomik seçenekler az olacaktır. 

Taksim konaklama açısından hem metroya hem tramvaya yakınlığıyla iyi bir lokasyon. Üstelik bu bölgede hem ekonomik hem lüks konaklama seçenekleri bulabilirsiniz. Bir de ipucu verelim; İstanbul'da özel aracınızla seyahat etmeyi düşünmüyorsanız M2 ve T2 hatları üzerinde çok daha ekonomik ve sessiz bölgelerde konaklama bulabilirsiniz. Haritaya tıklayarak büyük halini görebilirsiniz ve İstanbul Otelleri listemizden kendinize uygun lokasyonlarda konaklamalara bakabilirsiniz.

Adsız tasarım.jpg