Muğla Çınar Plajı’nı Görmeniz İçin 8 Sebep

Muğla Çınar Plajı’nı Görmeniz İçin 8 Sebep

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 09 Haziran 2021
 • Son Güncellenme: 13 Nisan 2024
Muğla Çınar Plajı’nı Görmeniz İçin 8 Sebep

Yolunuz önce Muğla'ya, ardından da Akyaka'ya ve en nihayetinde Gökova'ya düşmüşse; Çınar Plajı'nın neredeyse dibindesiniz demektir. Peki bu kadar yol gelmişken, neden Çınar Plajı'nı görmelisiniz? Bu sorunuzu cevaplayabilecek sekiz sebebimiz var!

{ad:0}

Çınar Plajı Nerede?

Muğla’nın en güzel plajlarıyla ünlü ilçesi Akyaka’ya yalnızca 3 km uzaklıkta yer alan Çınar Plajı, Gökova Körfezi’nin doğu ucunda ziyaretçilerini karşılıyor. İlçe merkezindeki halk plajından sonra en çok tercih edilen plajlar arasındadır. Ayrıca beldeden araçla plaja kolayca gidebilirsiniz.

Çınar Plajı Nasıl Bir Yer?

Çınar Plajı’nın nefes kesen güzelliğini görmeden önce su ve bölge hakkında daha detaylı bilgi almak isteyebilirsiniz. Buna bağlı olarak Çınar Plajı’nın güvenli bir derinliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Yani deniz, kıyıdan birkaç metre sonra derinleşmeye başlıyor. Suları dalgasız ve havası da rüzgarlı olduğundan yüzmesi bir hayli güvenli ve zevkli. Özellikle çocuklu ailelerin tercih etmesi için hiçbir sakınca bulunmuyor.

Ancak minik çakıl taşlarından oluşan plaj bu özelliği ile genellikle kumsal tercih etmeyenlerin de bölgede sıklıkla gittiği plajlar arasındadır. Çakıl taşlı özelliği gereği çocuklu aileler farklı plajları da tercih edebiliyor. Denize karışan Azmak Nehri ise su sıcaklığını düşürüyor ve plaja gelenler yaz sıcağında serinlemek için burada keyifle denize girebiliyor. Plajda piknik alanları, şezlong, şemsiye ve yiyecek-içecek servislerinin yapıldığı işletmeler bulunuyor.

Çınar Plajı Giriş Ücreti

Çınar Plajı’nın giriş ücretleri 2023 yaz sezonu itibarıyla hafta içi 500 TL, hafta sonu 700 TL'dir. Bunun yanı sıra aracınızı park etmek için 100 TL'ye vale hizmetinden yararlanabiliyorsunuz. Ancak vale hizmetinden yararlanmanız şart değil. 2024 güncel fiyat bilgileri için işletme ile iletişime geçmeyi unutmayın.

{search:akyaka-gokova-otelleri,Akyaka Gökova Otelleri}

Çınar Plajı’nı Görmek İçin Nedenler

gökova

Akyaka'ya Gelmişken Neden Olmasın?

İlk sebep, aslında en basiti: Neden olmasın? Akyaka'ya kadar gelinmiş ve gidilebilecek daha nice güzergâh varken, yol üzerinde bu saklı cenneti de keşfetmek oldukça cazip. Özellikle deniz kalitesi ve atmosfer bakımından kalitesi de düşünülünce keşfetmeye değer bir yer. Hem yaz tatilinizde yüzdüğünüz pek çok güzel yerin yanına neden bir yenisini daha eklemeyesiniz ki? Çınar Plajı'nı görüp, burada da denize girdikten sonra yola devam etmek daha ferah olabilir.

Kum Sıcağını Sevmeyenlere İdeal Adres

Denize girene kadar ayağınızı hissedemeyecek duruma geldiğiniz kumsallardan sıkıldıysanız, minik çakıl taşlarıyla dolu kumsalıyla Çınar Plajı size hitap eden bir plaj.

çınar plajı

Hijyen ve Hizmet

Özel bir işletmeye tabi olan Çınar Plajı, bunun iki avantajını sonuna kadar hissetmenizi sağlayacak: İlki, hijyen. İkincisi ise kaliteli ve nitelikli hizmet. Tüm konuklarının rahat etmesi ve huzurlu bir tatil geçirebilmesi için her geçen gün kendini geliştirmeye devam eden kaliteli işletmesi sayesinde keyifli vakitler sizi bekliyor.

işletme

Dinçlik Kazandıracak Soğuk Deniz

Soğukluğu ile meşhur Azmak Nehri’nin karıştığı bir denize sahip olan Çınar Plajı, bu karışımın bir kazanımı olarak en az Azmak Nehri kadar ferah ve soğuk bir yapıya sahip. Bu da daha suya girer girmez vücudunuza dinçlik kazandırıyor.Ayrıca sıcak yaz aylarının hararetini de almayı başardığını söyleyelim.

su soğuk deniz

Yüzmek İçin İdeal

Pek çok deniz, kumsaldan ilerleyince bile rahatça yüzmek için gerekli derinliğe sahip değil. Bu da ya sığ bir suda yüzüyor gibi yapmaya çalışmakla ya da oldukça efor sarf ettikten sonra varılan derinlikte yüzecek mecalinizin kalmamasıyla sonuçlanıyor. Çınar Plajı'nda ise deniz, yeterli bir mesafenin akabinde ciddi derinleşiyor ve yüzmek isteyenler için tam isabet sonuç veriyor. Ancak çocuklu ailelerin bu konuda dikkatli olmalarını gerektiği de eklemeden geçmemek gerek. Çocukların daha güvenli yüzebileceği bölgeler kumsalın yaklaşık 10 metrelik bölümünü kapsayan giriş kısmı.

çınarlı

Zakkum

Bazıları zakkum sever. Çınar Plajı da onlar için eşsiz bir soluklanma imkânı sunuyor. Çünkü plaj etrafında yer alan zakkum ağaçlarının gölgesinde dinlenebilir, manzarayı seyre dalabilirsiniz. Ancak uyaralım: Fazla dalıp gittiğinizde açık havadan vücudunuza akın edecek oksijenlerle çarpılmamanız elde değil.Bol oksijenli havası ve yaz rüzgarları eşliğinde manzaraların güzelliğine kapılıp gitmemek elde değil.

zakkum sahilde

Aile Boyu Piknik Keyfi

Plaj alanının biraz gerisinde yer alan piknik masaları, bu eşsiz manzaralara karşı sevdiklerinizle doyasıya piknik yapma imkânı da sunuyor. Eğer yolunuzun üzerindeyken Çınar Plajı’na uğradıysanız yüzdükten sonra akşama doğru minik bir piknikle karnınızı doyurup yolunuza devam edebilirsiniz.

bozburun

Akyaka'nın Şirin Otelleri

Çınar Plajı'nın yer aldığı Akyaka bölgesinde her zevkten uygun fiyatlı konaklama seçeneklerine rastlamak mümkün. Tüm bu fırsatları keşfetmek için Akyaka Gökova Otelleri sayfamıza göz atabilir, tatiliniz için en uygun ve kaliteli tesisleri keşfedebilirsiniz. Şimdiden sevdiklerinizle güzel tatiller dileriz.

Dilerseniz, Muğla tatilinizi Bodrum'da yapmak için öncesinde Bodrum plajlarını da keşfedebilirsiniz.

Yorumlar

bora dogan 
10.06.2021
merhaba bahsettiginiz yer ücretli malesef ve fiyatlarda hiç azınsanmayacak şekilde boyle ücretli bir yeri tanıtmanıza şaşırdım sponsorlu içerik aldıysanız bile en azından takipcilerinize 4 5 adet ücretisz giriş verin yazık