Buralar İyi Ki Türkiye'de Dediğimiz 10 Yer

Buralar İyi Ki Türkiye'de Dediğimiz 10 Yer

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 28 Mayıs 2018
 • Son Güncellenme: 06 Şubat 2024
Buralar İyi Ki Türkiye'de Dediğimiz 10 Yer

Her köşesi tarihi dokuyla örülü Anadolu'nun; adım adım keşfedilmeyi bekleyen yemyeşil ormanlarla kaplı yaylaları, masmavi tertemiz denizi, incecik kumlu sahilleri ve daha nice güzellikleriyle Türkiye'nin her köşesi cennetten bir parça adeta. İşte gidip gördüğümüzde, keşfettiğimizde, hatta sadece fotoğraflarına bile baktığımızda buralar iyi ki Türkiye'de dediğimiz 10 yer.

{ad:0}

#öncetürkiyeyikeşfet

Faralya / Fethiye

 

faralya

Öylesine güzel ki adeta bu dünyadan değilmişçesine buraya ait. Yeryüzündeki cennet olarak da adlandırabileceğimiz Faralya, nam-ı diğer Uzunyurt köyü, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunuyor. Doğal sit alanı özelliğini halen koruyan bu bölge doğanın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Kelebekler Vadisi'ne de ev sahipliği yapıyor. 

Kabak Koyu / Fethiye

Kabak koyu

Kızılçam ormanlarının harika bir denizle buluştuğu eşsiz noktada yer alıyor, Kabak Koyu. Her noktasında tarihten izler taşıyan bu vadi, tarihi Likya Yolu güzergahı üzerinde bulunuyor. Her yıl bu yolu yürümek için onlarca gezgin yurt dışından bu topraklara akın ediyor. O yüzden Kabak Koyu iyi ki Türkiye'de.

Efes Antik Kenti / İzmir


Efes Antik Kenti

Muazzam bir güzelliğe sahip olan Efes, antikçağlardan günümüze gelen bir baş yapıt adeta. Anadolu'nun bu büyüleyici antik kenti, Türkiye'nin en ünlüsü ve en etkileyicisi. Aynı zamanda dünyanın da en bilinen antik kentlerinden olan Efes Antik Kenti'nin tarihi M.Ö. 6000 yıllarına uzanıyor. Romalılar'ın Asya kıtasındaki merkezi olan antik kent Artemis kültürünün en büyük tapınağı olan Artemis Tapınağı'na da ev sahipliği yapıyor.

Cunda / Balıkesir

 
cunda

Bozcaada'nın kalabalığından, Alaçatı'nın kasıntı atmosferinden çok uzaklarda keyif ve dolu bir nokta burası. Eski sokakları, harika mutfağı, taze balıkları, Ege otları ve mezeleriyle Cunda'nın tadını hiçbir yerde bulamazsınız.

Yeşilada / Isparta

 

yeşilada

Yedi renkli göldür, Eğirdir Gölü. Türkiye'nin ikinci en büyük tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü'nün üzerindeki kara parçasının adı, Yeşilada. Eğirdir’in en turistik yeri olan bu yarımadanın karayoluyla ana karaya bağlantısı mevcut. Şehir merkezine yaklaşık 2 km. mesafede olan Yeşilada, çok küçük bir yerleşim yeri olmasına rağmen tarihi zenginliklere ev sahipliği yapıyor. Yeşilada'da turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında da Aya Stefanos Kilisesi geliyor. Ayrıca adada konaklama yapabileceğiniz birkaç tesis de hizmet veriyor. Gün boyunca adayı keşfettikten sonra güneşi batırmak için göl kenarında bulunan balık restoranlarını tercih edebilirsiniz.

Mardin

Mardin

'Gündüzü seyranlık, gecesi gerdanlık' Mardin geçmişin izlerini günümüze taşıyan sokakları, tarihi yapıları, hoşgörülü insanları, kendine özgü mimarisiyle Mezopotamya'da adeta taşın başkenti. Her köşe başını döndüğünüzde tarihte yolculuğa çıktığınız derin bir kültür mirasına sahip olan Mardin, iyi ki bizim ülkemizde.

Pokut Yaylası / Rize

 

pokut

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan Pokut, adeta kartpostallardan fırlamış gibi. Buranın eşsiz atmosferinde zaman geçirmek, tertemiz havayı ciğerlerinize doldurmak ve bir gece de olsa bu topraklarda uyumak isterseniz yaylada konuk evi ve dağ evi tarzında işletmeler hizmet veriyor.

Pamukkale / Denizli

Pamukkale

Doğanın ülkemize bir armağanı olan Pamukkale, ne yazık ki geçmiş yıllarda hor kullanılmasından dolayı biraz travertenlerinde deformelere rastlanmakta. Ancak ne olursa olsun Pamukkale travertenleri ve hemen yanı başındaki devasa büyüklükteki Hierapolis Antik Kenti keşfedilmeye ve görülmeye değer yerlerimizden.

Kapadokya / Nevşehir 


Kapadokya

Güzel atlar ülkesi, masalsı bir diyar Kapadokya. İyi ki bizim ülkemizde dediğimiz eşsiz destinasyonlardan biri olan Kapadokya dört mevsim bir başka güzel. Tüm coğrafyaya yayılmış peri bacalarının geçmişten günümüze süren büyüsünü keşfetmediyseniz hemen harekete geçin ve keşfedilecek yerler listenizin ilk sırasına Kapadokya'yı koyun.

 Vee tabi ki de: İstanbul

 

İstanbul

Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan, tarihin en derin izlerine tanıklık etmiş bir başkent, yüzyıllarca imparatorluklar tarafından paylaşılamayan kadim şehir, İstanbul. Tarif etmeye kelimelerin yetmediği bu kadim şehir, Türkiye'den başka hiçbir ülkeye yakışmazdı. 

Yorumlar

Cafer Uysal 
13.09.2018
Hiçbir yerin reklamını, tanıtımını yapmayın bence. Güzelim Pokut Yaylası bakirliğini yolunun bozuk olması ve uzak olmasına borçlu. Bir de Ayder Yaylası’na bakın, 5-6 katlı yayla evi olur mu hiç, oluyor işte. Ayder Yaylası’nda her yer Arapça tabela, yazık, her şey para demek değil. Gün gelecek nefes alacak yer arayacağız.
ÖMÜR ALTUNÇİZME 
18.06.2018
Doğu Karadeniz'in muhteşem güzelliğinden Artvin yaylaları, Batı Trakya da İğneada, Burdur'da Salda gölü, Muğla Bafa Gölü, Antalya'da Kekova ve Kaş koyları, Eskişehir'de mucizevi değişiklik, Doğu'da Ağrı Dağı seyredilmesine doyulamayacak güzellik.
HÜSEYIN özdemir 
28.05.2018
Tabi ki daha nelerimiz var. Örneğin Sinop, Gerze, Cide gibi daha nice yerler var fakat tanıtım sıfır. Hırvat’ı cennet diye satıyorlar. Bizimkiler de vay be diyerek koşarak gidiyor la. Bizde sadece turizm bölgelerinin dışında tanıtım yok.