2024 Kış Festivalleri Rehberi

2024 Kış Festivalleri Rehberi

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 16 Ocak 2019
 • Son Güncellenme: 12 Şubat 2024
2024 Kış Festivalleri Rehberi

Kendisini kış insanı olarak tanımlayanların bu mevsim için heyecanla beklediği aktivitelerin başında hiç şüphesiz kış festivalleri geliyor. Özellikle ülkemizde her yıl soğuk havayı iliklerimize kadar hissettiğimiz aylardan olan ocak ve şubatta düzenlenen bu festivaller, pek çoğumuz için adeta bir motivasyon kaynağı oluyor. Çalışmaya minik bir ara vereceğimiz ve bol bol eğlenip, stres atabileceğimiz kış festivallerinde bizi bekleyen sürprizler ise her yıl farklılık gösteriyor. İşte ülkemizde düzenlenen ve bu yıl mutlaka katılmanız gereken kış festivalleri hakkında merak ettiğiniz her şey bu yazımızda.

{ad:0}

Bitexen Winterfest / Uludağ

Kış Festivalleri Rehberi 2024

Geçmiş sene de Bitexen sponsorluğunda gerçekleşmiş olan Winterfest etkinliği Bitexen sponsorluğunda devam etmekte. Her ne kadar genellikle üniversite öğrencileri tarafından tercih edilen bir festival olsa da Bitexen Winterfest'in kapıları yaş aralığı fark etmeden herkese açık. Her yıl Uludağ'da düzenlenen festivalde konuklar, sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar kayak merkezinde kayak yapabiliyor ve burada gerçekleştirilen etkinliklere katılabiliyor. Bitexen Winterfest'in 2024 yılı takvimi ise 3 bölüm olacak şekilde 4 – 8 Şubat, 8 – 11 Şubat ve 11 – 15 Şubat olarak belirlenmiş.

Her yıl olduğu gibi Bitexen Winterfest'te bu yıl da gençleri dopdolu bir program bekliyor. 3 bölümden oluşan ve neredeyse tüm şubat ayı boyunca sürecek olan festivalde gündüzleri snowboard ve kayak yapan konuklar, saat 17:00 itibarıyla After-Ski Parti, DJ performansları ve konserler ile sabaha kadar eğlenmeye devam edecek. Konaklama alternatiflerine gelecek olursak anlaşmalı olan bazı oteller festival süresince indirimli olarak hizmet verecek. Uludağ’da konaklama alternatiflerine ve gecelik otel fiyatları hakkındaki tüm detaylara etkinliğin web sitesinden ulaşabilirsiniz.

2014 – 2018 yılları arasında üst üste en iyi gençlik festivali seçilen, Bitexen Winterfest'in bu seneki programlarının detaylarına ve fiyatların tamamına yine web sitesinden bakabilirsiniz. Fakat kısaca bahsetmek gerekirse, 4 – 8 Şubat programında Simge Sağın, Madrigal, Taykunku ve Ciello 8 – 11 Şubat programında Arem&Arman, Yosy Gabay, Köfn ve Birand 11 – 15 Şubat tarihleri arasında da Sefo festivalde göze çarpıyor. Eğer bir festivale katılmayı düşünüyorsanız ve bu isimlerden biri ilginizi çekiyorsa, tüm gün kayak zevkini yaşadıktan sonra saat 17.00 itibariyle de partilere katılabilirsiniz.

Program detayları:

4 - 15 Şubat 2024 tarihleri boyunca aşağıdaki sanatçılar her gün sahne alacak:

  • Süleyman Odabaşı
  • Kubilay Caner

4 Şubat 2024 tarihi özel sahne alacak sanatçılar:

  • Alya Balyemez
  • Davut Şimşek

5 Şubat 2024 tarihi özel sahne alacak sanatçılar:

  •  Simge Sağın

6 Şubat 2024 tarihi özel sahne alacak sanatçılar: 

  • Simge Eğrilmez
  • Cielo 

7 Şubat 2024 tarihi özel sahne alacak sanatçılar:

  • Madrigal
  • Taykunku 

8 Şubat 2024 tarihi özel sahne alacak sanatçılar:

  • Arem & Arman
  • Güven & Yeet

9 Şubat 2024 tarihi özel sahne alacak sanatçılar:

  • Retro “Vibes” Hera
  • Yosy Gabay 

10 Şubat 2024 tarihi özel sahne alacak sanatçılar:

  • Köfn
  • Birand

11 Şubat 2024 tarihi özel sahne alacak sanatçılar:

  • Retro “Vibes” Sude
  • Alper Levi 

12 Şubat 2024 tarihi özel sahne alacak sanatçılar:

  • Sefo

13 Şubat 2024 tarihi özel sahne alacak sanatçılar:

  • Motive
  • Lapstekin

14 Şubat 2024 tarihi özel sahne alacak sanatçılar:

  • Mert Demir 
  • Samih 

Fiyatları ise farklı oda gruplarına göre değişiyor. 5 farklı otelde 2 kişiden 6 kişiye kadar tercih edilebilecek oda seçenekleriyle fiyat skalasını da geniş tutmuşlar. 2 kişilik oda fiyatlarında Grand Yazıcı Uludağ 16.500 TL ile en yüksek fiyata sahipken, en uygun olarak da 14.000 TL ile Er-Ta Soyak Otel, Ergün Otel ve Genç Yazıcı diyebiliriz. Tabii ki bu minimum ve maksimum fiyatlar nakit fiyatları. Kredi kartı ve 6 taksiti fiyatları ise biraz daha farklı.

Birinci ve ikinci bölge diye ayrılan festivalin konaklama otel listesi ise şöyle:

Frozen Festival / Palandöken

Kış Festivalleri Rehberi 2024

Anadolu'da Avrupa standartlarında kayak keyfini yaşayabileceğiniz tüm özelliklere sahip bir bölge Palandöken ve çeşitli kategorilerde kayak ve snowboard yarışmaları ile kar festivallerine ev sahipliği yapıyor.  Burada bulunan dağlar 3185 metre zirveye sahip ve yılın 150 günü bembeyaz karlarla örtülü. Aralık – Mayıs arasındaki dönem kayak etkinlikleri için en uygun zaman olarak kabul ediliyor. 

Şubat ayında Bursa Uludağ’da değil de Palandöken’de takılmak ve partilemek isterseniz 22 – 25 Şubat tarihlerinde 25 – 40 yaş katılımcılara açık olan özel bir etkinlik var. 2020 yılında bu yıla 4 yıl üst üste düzenlenen etkinlik, bu sene beşinci kez yapılacak. Kayak ve snowboard dışında kendini “müzik ve sanat” festivali olarak da tanımlayan festivale katılım, referansla gerçekleştiriliyor. Festival boyunca yabancı ve yerli isimler Teleski Lounge'da 18:00’e kadar DJ kabininde çalışacak ve gece boyunca da müzik devam edecek. Apres Ski ve gece etkinlikleri, gece kaymaları, gösteriler de cabası. Etkinlik Dedeman Palandöken’de yapılacak. Dört gün boyunca ödüllü kayak ve snowboard yarışmaları olan BtcTürk sponsorluğunda Frozen Cup düzenlenecek.

Ayrıca kendilerini sanat etiketiyle de tanımladıkları için hem buz heykeli sergileri hem de yapım atölyeleri de mevcut. Programın tam kapsamlı yayını ise henüz gerçeklememiş, fakat referans ile katılım gerçekleştirildiği için de saat ve gün programı sadece katılımcılar ile paylaşılıyor. Şu an için sadece Line-up açıklandı. Hidden Empire, Frankey&Sandrino, Alex Stein, Fabian Krooss, Sound of Ladies, Mathilda, Can Erhan, Zafer Sernikli, Erentuğ, Murathan Özbek, Can Balta gibi müzisyenler ve sürpriz DJ’ler etkinlikte yer alacak.

Teleski Lounge’da kullanılan DJ kabini de tamamı buzdan olacak şekilde üretiliyor. Ejder Tepesi’nde de 3200 metre yükseklikte bulutların bile üzerine çıkma ihtimaliniz olacak etkinlikte ikinci gün FROZEN Above the Clouds sahnesinde gerçekleşecek. Odaların fiyatları ise 17.500 TL ve 37.500 TL arasında değişiyor. Fiyatlara tam pansiyon ve konaklama ile 4 gün ve gece geçerli olan kayak kartı Ski pass de dahil. Bu festivalde tek kişilik odalar da mevcut. Etkinlik hakkında yine tüm detaylara sitesinden ulaşabilirsiniz.

Petran Kayak Şenliği / Rize

Kış Festivalleri Rehberi 2024

2008 yılından beri düzenlenen ve ülkemizin en renkli gösterilere ev sahipliği yapan ve özel şenliklerinden biri olan Petran Kayak Şenliği, 25 Şubat 2024 tarihinde bu yıl 15. kez gerçekleşecek.Rize'nin İkizdere ilçesi Meşe Köyü'nde yapılan şenlik kendine has ve bir o kadar yerel olmasıyla ön plana çıkıyor. Şenlikler genç, yaşlı fark etmeden her yaşa hitap ediyor ve etkinlik boyunca birbirinden renkli, eğlenceli kayak gösterilerine ev sahipliği yapıyor.  Petran Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından İkizdere Kaymakamlığının katkılarıyla düzenlenen organizasyonda her yıl katılımcılar kayaklarla karın keyfini çıkarıyor.

Petran Kayak Şenlikleri esasında hepimizin bildiği snowboard sporundan esinlenerek yapılan bir etkinlik. Buradaki fark ise genç, yaşlı, profesyonel ya da amatör fark etmeden tüm yarışmacılar yerel halk tarafından "Petranboard" veya "Lazboard" ismi verilen tahtalarla yarışıyor.  Şenlik bu yıl da yine bu tahtalarla yapılarak, eğlence dolu bir etkinliğe de ev sahipliği yapacak. Ortaya görülesi bir manzaranın çıkacağı Petran Kayak Şenlikleri'ne siz de katılarak unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Üstelik bölgede konaklama seçenekleri de bir hayli fazla.

Dilerseniz Rize Otelleri sayfamızı ziyaret ederek gecelik Rize otel fiyatları hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sarıkamış Kış Festivali / Kars

Kış Festivalleri Rehberi 2024

2013'ten 2016 yılına kadar yaz aylarında düzenlenen bir festival olan Sarıkamış Kış Festivali, 2016 yılından itibaren kış aylarının eğlenceli etkinliklerinden biri haline geldi. Ülkemizin tek kış oyunları festivali olma özelliğine sahip etkinliğe, profesyonel ya da amatör sporcular katılıyor. Sarıkamış'ta gerçekleştirilen festivalin henüz 2024 tarihleri ise belli değil.

Sarıkamış Kış Festivali'nde ziyaretçileri dolu dolu bir etkinlik programı bekliyor. Her yıl birbirinden keyifli oyunların düzenlendiği festival paintball, uzaktan kumandalı araba yarışı, off-road, cirit ve daha pek çok farklı yarışmaya ev sahipliği yapıyor. Kış aylarını çok daha eğlenceli hale getiren şenliği ziyaret ederek bu yıl siz de bu heyecana ortak olabilirsiniz. Bölgedeki konaklama alternatifleri ise her bütçeye hitap eden geniş bir yelpazeye sahip.

Dilerseniz Sarıkamış Otelleri sayfamızdan gecelik oda fiyatları ve otellerin hangi tarihlerde müsait olduğu bilgisine ulaşabilirsiniz.

Argan Kar Festivali / Ordu

Kış Festivalleri Rehberi 2024

Son beş senedir Orduluların karı kutlamak ve ortaklaşa bir etkinlik yapmak için gerçekleştirdiği bu festivali Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Argan Belediyesi ortaklaşa düzenliyor. Festivale adını veren Argan Yaylasında bu etkinlik gerçekleşiyor. Argan Yaylası Ordu ve buradaki turizm için önemli bir nokta. Buranın rakımı 1650 metre civarında. Günübirlik olacak festival bu sene 15 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Yine bu sene de festivalde kayak temalı yarışmalar olması hedefleniyor.

Çambaşı Kar Festivali / Ordu

Kış Festivalleri Rehberi 2024

Yine Ordu’da başka bir hafta sonu ve başka bir kar tatili kaçamağı etkinliği. 22 – 23 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleşen Çambaşı Kar Festivali ile "3 ay değil 12 ay Ordu" sloganıyla Ordu'yu sadece yaz turizmi için değil, tüm sene boyunca, kış tatillerinde de alternatif bir rota olarak yaratmayı hedefliyor. 2000 rakımı gören Çambaşı Yaylası da iki günlük festival boyunca burada kardan ve buzdan heykeller için atölye ile çalıştaylar, Ordu köylerine özgü yerel köy oyunlarının seyirliği, halk oyunları gösterisi, “off-road, kızak, kayak, snowboard” kategorilerinde amatör yarışlar, tulum - kemençe dinletisi, yerel sanatçıların konserleri gibi birçok etkinlik de bulunuyor. 

Her hafta sonuna farklı bir yaylada farklı bir festival olacak Ordu, Şubat ayı tatil planlarınız için güzel bir alternatif olabilir. Bütçenize en uygun Ordu Otellerini sayfamız üzerinden inceleyebilirsiniz.