Bozcaada'nın Birbirinden Güzel Plajları

Bozcaada'nın Birbirinden Güzel Plajları

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 02 Haziran 2017
 • Son Güncellenme: 21 Ağustos 2023
Bozcaada'nın Birbirinden Güzel Plajları

Bol oksijenli havası, balıkları dahi görebileceğiniz kadar berrak olan denizi ve hem yapısı hem de doğal güzellikleri ile görenleri büyüleyen Bozcaada için, gidenlerin dilinden düşmeyen ve herkesin bir gün burada yaşamak istiyorum dediği o yer diyebiliriz.

{ad:0}

Yaz aylarının en gözde tatil destinasyonlarından biri olan Bozcaada; Ankara'ya 720 km, İstanbul'a ise sadece 370 km. mesafede yer alıyor. Ada iskelesine feribotun yaklaşması ile insan, tüm stresini ve hayatın hengamesini bir anda arkasında bırakıveriyor. Feribottan iner inmez ise hayatın sakinleştiği, koşuşturmanın yerini daracık ada sokaklarındaki rahatlığa bıraktığı bir hava esiyor. Adada sezon Mayıs ayında başlar ve Ekim ayında ise sona erer. Ancak hangi mevsim olursa olsun adanın tadı hep bir başka olur. Bunu bilen ve bu deneyime diğer insanların da ortak olmasını isteyen bazı Bozcaada Otelleri dört mevsim misafirlerine kapılarını açarken bazıları sadece sezonluk olarak hizmet verir..

Türkiye’nin üçüncü büyük adası olduğu için oldukça fazla koya sahip olan bu ilçe, Bozcaada plajları ile ünlüdür. Cam gibi berrak denizi ve büyük ya da küçük oldukça fazla plajı ile dikkatleri üzerine çeken Bozcaada’da her mevsim denize girilse de suyu genellikle hep soğuktur. Yine de yıl boyunca birçok turisti ağırlayan bu ilçenin geleni gideni hiç eksik olmaz. Eğer siz de Bozcaada'nın tadını yaz aylarında çıkarmak istiyor ve adanın tertemiz, buz gibi denizinde kulaç atmak istiyorsanız aşağıda sıraladığımız plajlara ve koylara mutlaka uğramanızı tavsiye ederiz. Bozcaada sahilleri ve plajlarına değinmek gerekirse en çok bilinenleri birkaç başlık altında sıralayabiliriz.

1 - Ayazma Plajı

 Ayazma Plajı

Bozcaada Ayazma Plajı adanın en çok bilinen plajı ünvanına sahip. Adalı birine değil de sizin gibi tatile gelmiş turiste bile ''Ayazma Plajı nerede?'' diye yerini sorsanız hemen tarif ederler. Denizi turkuaz renginde ve plajı incecik altın sarısı kumlarla kaplı olan plaj, Bozcaada en iyi plajları listesinde ilk sırada yer alıyor. Ayazma Plajı’nda şemsiye ve şezlong kiralamak mümkün olup plajın üst kısmında yemek yiyebileceğiniz restoranlar ve alışveriş yapabileceğiniz bir büfeler bulunuyor. Ayrıca su sporlarıyla da tatilinize eğlence katmak istiyorsanız; deniz bisikleti, banana, hamburger ve jetski kiralayabileceğiniz bir işletme de Ayazma Plajı'nda hizmet veriyor.

2 - Sulubahçe Koyu


Sulubahçe Plajı

Bozcaada plajları ve koyları sıralamasında ikinci sırada yer alan Bozcaada Sulubahçe Plajı, Ayazma'nın hemen yanı başında yer alan koydur. Ayazma Koyu yolundan Habbele Koyu'na doğru ilerlerken yol üzerinde görebilirsiniz. Sulubahçe Koyu her ne kadar ünlü plajın yanında yer alıyor olsa da koyda hizmet veren herhangi bir tesis yok fakat plajda rahat vakit geçirebilmeniz için ücretli şezlong ve şemsiye hizmeti bulunuyor. Tabi ki, isterseniz kendi sandalyenizi ve şemsiyenizi de getirebilir ve kendinizi serin sulara bırakarak buranın tadını çıkarabilirsiniz. Civardaki yazlıkçılar ve günübirlikçiler de sakin ve temiz olduğu için genellikle bu koyu tercih ediyor. Unutmadan eklemeliyiz ki Sulubahçe Koyu’nda uzun süre vakit geçirmeyi düşünüyorsanız ve sandalye ya da şemsiyeye de para vermek istemiyorsanız yanınıza kesinlikle su gibi sıvı içecekler ve güneşten korunacağınız bir şemsiye alın.

{product:11961}

3 - Habbele Plajı

 habbele Plajı

Bozcaada gidilecek plajlar arasında yer alan Bozcaada Habbele Plajı, iki kısımdan oluşuyor. Birinci kısım . yoldan sonra girişteki ilk yer olmakla birlikte burada ücretli şemsiye ve şezlonglar bulabiliyorsunuz. İkinci kısım ise şemsiyelerin hemen yanında yer alıyor ve koyun sağ tarafına düşen bölümü oluşturuyor. Bu bölümde de şemsiye ve şezlonga para vermek istemeyenler kendi malzemelerini getirerek istedikleri gibi plajdan ve denizden yararlanabiliyorlar. Plaj tamamen kumluk olsa da denizi ara ara küçük ve az sayıdaki taşlıklardan oluşuyor. Habbele Plajı’nın en güzel tarafı ise burada bir karavanı işletmeye dönüştüren Mitos Beach’in hizmet veriyor olması.

4 - Beylik Koyu

 habbele Plajı

Beylik Koyu, adanın gizli saklı kalmış Bozcaada koyları arasından sadece biri. Ayazma Plajı'ndan manastır yönünde merkeze doğru giderken sağdan ayrılan ilk yola saptığınızda bu koya ulaşabilirsiniz.Beylik Koyu’nun çok ilginç de bir hikayesi var. 2015 yılında soğan yüklü olan bir gemi bu koyda karaya oturmuş ve hala da bu koyda saplanmış bir şekilde yer alıyor. Hikayeyi ilgin kılan ise üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen hala geminin içinde kalan soğanların kokusunun alındığı rivayet ediliyor. Gemiden sarkıtılan halatlarla yapılan büyük salıncaklar da koyun eğlencesi olmuş durumda. Beylik Koyu’nda herhangi bir işletme bulunmuyor. Dolayısı ile de şezlong ve şemsiye de bulamıyorsunuz. Bu sebeple buraya giderken yanınıza hiç bir şey almasanız da mutlaka şemsiyenizi ve suyunuzu almanızı öneririz.

{product:1680}

5 - Akvaryum Koyu - Mermer Burnu

 Akvaryum Plajı

Küçük bir koy olsa da Bozcaada ünlü plajı listesinde yer alan Akvaryum Koyu, denizaltının canlılığı canlı oluşu ve cam gibi gözüküyor olması ile dikkat çekiyor. Minibüsle ulaşımın mümkün olduğu bu koya gitmeyi planlıyorsanız yanınıza mutlaka bir şnorkel ve deniz gözlüğü almanızı tavsiye ederiz. Suyun derinliklerini keşfetmek isteyenlerin uğrak yeri olan Akvaryum Koyu’nda sualtı dünyasını keşfe çıkabilirsiniz. Ayrıca mermer kayaların bulunması nedeniyle Mermer Burnu’da denilen bu koyda, bu kayaların üzerinden yürüyerek en uç noktaya kadar yürüyebilirsiniz.

6 - Mitos Beach

 Mitos Plajı

Mitos Beach; adada yaşayanların, yazlıkçıların ve günübirlikçilerin sıklıkla tercih ettiği bir plaj. Burası da tıpkı Ayazma gibi bir tesise sahip ve plaja gelenler gün boyunca buradaki büfeden atıştırmalıklar, içecekler satın alabiliyor. Ulaşım konusunda da çok rahat bir nokta. Ayazma minibüslerine bindiğiniz zaman bu plajın hemen önünde inebiliyorsunuz. Plajda şezlong ve şemsiye de kiralayabilirsiniz.

7 - Çayır Koyu

Çayır Plajı

Çayır Koyuadanın kuzeyinde yer almakla birlikte merkeze 45 dakikalık yürüme mesafesindedir. Bu koy, yönü kuzeye baktığı için Bozcaada’da plajlar içerisinde genelde rüzgar sörfü yapanların tercih ettiği bir plaj olma özelliği taşıyor. Rüzgar sörfüne elverişli olmasından dolayı koyda bir de kitesurf okulu var. Kitesurf yapıyorsanız ya da öğrenmek istiyorsanız buradaki okuldan saatlik dersler alabilirsiniz. Okul bünyesinde ayrıca temin ettiği şemsiye ve yastıklarla beach hizmeti veren ve aynı zamanda yemek yiyebileceğiniz ya da serin bir şeyler atıştırabileceğiniz bir mekan da bulunuyor. Bu koyun aynı zamanda 2015 yılında Avrupa Şampiyonası'na da ev sahipliği yaptığını belirtmeden geçemeyiz. Eğer rüzgar sörfü ile ilgileniyorsanız Çayır plajı tam sizlik.

{product:2826}

8 - Tuzburnu Koyu

 Tuzburnu Plajı

Ada merkezine en uzak noktada olan bu koy (yürüyerek yaklaşık 1 saat), anakaradan bakıldığında adanın en sol ucundaki Tuzburnu Feneri'nin bitişiğinde yer alıyor. Hatta tam lokasyonunu vermek gerekirse; adanın günbatımı noktasında bulunan rüzgar güllerinin olduğu noktada bulunan deniz fenerinin tam aşağısında kalıyor. Tuzburnu Koyu taşlık bir alan olsa da denizinin temiz ve berraklığı burayı özel kılıyor. Özellikle akşam üstleri koyun yanındaki Polente Feneri'ne çıkıp oradan gün batımını izlemeye gelen kişilere siz de katılabilir, güneşi burada sevdiklerinizle birlikte batırabilirsiniz.

9 - Poyraz Limanı Koyu 

Poyraz limanı Plajı

Poyraz Limanı Koyu, Tuzburnu'nun aksine ada merkezine en yakın koylardan biri olup merkezden yürüyerek 15 dakikalık uzaklıkta yer alıyor. Koy, çanak şeklinde olmasından dolayı Poyraz rüzgarlarının etkili olduğu günlerde bile fazla rüzgar almıyor bu da suyun sakin ve dalgasız olmasını sağlıyor. Poyraz Limanı Koyu, incecik kumlara sahip, denizi genel olarak sığ ve suyu da adanın diğer sahillerine göre bir tık daha sıcak. Bu plajın tek dezavantajı deniz kestanelerinin burada biraz fazla olması. Bu yüzden denize girerken biraz dikkatli olmalısınız. Deniz kestanelerinin ayağınıza batmaması için deniz ayakkabısı kullanmanız sizi olası yaralanmalardan koruyabilir.

10 - Tekirbahçe Koyu

Tekirbahçe Plajı

Tekirbahçe, Bozcaada’nın turizm bölgesi ilan edilen noktası ve bu durum da buraya ayrı bir hava katıyor. Tekirbahçe Koyu, hatırı sayılır uzunlukta bir kumsala sahip fakat küçük bir alan olmasından dolayı burada birkaç adet otel ve bir de tatil köyü bulunuyor.Plaj, konaklama tesislerinde kalanlara açık olmakla birlikte şezlong ve şemsiye hizmeti veriliyor. Fakat bazı plajlar dışardan misafir de kabul edebiliyor. Tatil köyü bünyesinde hizmet veren havuzu ve aqua parkı belirli bir ücret karşılığında rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Tekirbahçe Koyu’na anayoldan sapılan toprak yollardan gitmek dışında Poyraz Limanı'ndan kıyı boyunca yürüyerek de varabilirsiniz. Böylece Poyraz Limanı Koyu ve Tekirbahçe Koyu arasındaki minik bir koyu da keşfetmiş olursunuz.

{product:530}

11 - Ada Merkezi

Bozcaada kalesi

Bozcaada merkezinde denize girebileceğiniz iki adet plaj bulunuyor. Bunlardan biri yerli halkın çok iyi bildiği ve gelen misafirlerin de mutlaka ziyaret ettiği Bozcaada Yat Limanı. . “Yat limanında denize mi girilir?” diye düşünebilirsiniz. Fakat burası Türkiye’nin en temiz yat limanları arasında yer alıyor ve oldukça güvenli bir şekilde burada vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca Bozcaada Kalesi önündeki çay bahçeleri de yazın 'beach' havasına giriyor. Buralara kurulmuş merdivenlerden deniz kestanelerine ve kayalara dikkat ederek denize girip serinleyebilirsiniz. Bozcaada merkezinde denize girebileceğiniz bir diğer yer ise, kale arkası denilen bölgede bulunan ufak beton iskeleden denize girebileceğiniz bölüm oluyor. Buranın belirli bir adı yok fakat ada sakinlerinden kime sorsanız size gösterecektir. Bozcaada merkezinde konaklıyor ve ada çevresindeki diğer plajlara ulaşım sağlama konusunda imkanlarınız kısıtlı ise bu iki plajda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Bozcaada’da Nerede Kalınır?

Bozcaada'nın Birbirinden Güzel Plajları

Türkiye’nin en güzel adalarından biri olan Bozcaada, dönerken kalbinizi orada bırakacağınız kendine özgü sokakları ve insanları olan minik bir yer. Doğallığı ile kendine hayran bırakan ada, doğal ve sit alanı olduğu için büyük ve ultra lüks otellerde konaklama fikrini aklınızdan çıkarmalısınız. Aksine Bozcaada, dükkanlardan, restoranlara, pazarlardan konaklamaya kadar her anda size tamamen doğallık sunan bir kasaba. Bu nedenle de yerli halkın işlettiği küçük butik otellerin tarzlarına bayılacağınıza eminiz.

Bozcaada’da en çok tercih edilen konaklama seçenekleri butik oteller oluyor. Bozcaada halkının eskiden kullandığı bu en fazla 2 ya da 3 katlı evler zaman içerisinde butik otellere dönüştürülerek adayı ziyarete gelen misafirler için konaklama imkanı yaratılmış. Her biri kendine hayran bırakacak Bozcaada butik otellerini incelemek için sizin için hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

En çok tercih edilen konaklama türlerinden bir diğeri ise Bozcaada pansiyonları oluyor. Tüm günü plajda geçireceğinizi göz önünde bulundurursak pansiyonlar uygun fiyatlı konaklama için oldukça makul bir seçenek oluyor. Bozcaada tatiliniz için pansiyon arayışında iseniz Bozcaada pansiyonları listemizi inceleyebilir ve neredekal.com güvencesi ile erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

{search:bozcaada-otelleri,Bozcaada Otelleri}

Yorumlar

Seyhan Ahen 
10.09.2021
Maalesef artık çok kalabalık olduğu için herkes tek işletme olan Ayazma'ya akın ediyor. Bu sene Bayram kalabalığında fenaydı. En azından yoğun aylarda bir kaç plaja da belediye işletme açabilir. Yoksa bu kalabalığı artık tek bir plaj kaldırmaz.
Nahide Balkis 
21.08.2021
Bir Bizcada hayranı idim. Maalesef 2029-21 yıllarından sonra bu huzur beldesini de bırakıyorum. Fiyatlar uçuk, betonlasma başladı ve adanın içine doğru genişliyor. Şemsiye şezlong fiyatları feci, ada bakımsız, çöp sorunu korkunç boyutta. Sadece Rum mahallesinin bir kısmı bakımlı ve temiz. Bu ada bir cevh
Aytaç D 
18.08.2021
Ayazma plajı çooooook kalabalık. Gidilmez. Şezlong bulamazsınız. Bulsanız da 70 - 80 TL. Ayıp. Denize girilecek en iyi yer iskele. Bir işletmeye oturun. İki biraya 50 TL verin. Sakin, sessiz, efendice yüzün. Deniz mis. Fiyatlar ada genelinde hunharca. Bütün yılın karını sizden çıkartmaya çalışıyor gibiler.
Sinan 
26.07.2020
Bozcaada ya 23.03.2020 tarihinde gittim ada doğal guzelliğini guzel ama bakımsız ve bence burası gerçekten çok guzel ve betonlaşmadan doğal guzelliğiyle çok güzel yapılabilir ama görülmesini tavsiye ediyorum
Sevil bulut 
19.08.2018
2012 senesinde ilk defa Bozcaada’ya gitmiştik... Çok küçük bir pansiyonda kalmıştık... Bozcaada’nın her yerine hayranız... Eşimle birlikte Eylül ayında yine oradayız... Herkese tavsiye ederiz.
Daha fazla yorum gör
Benzer Yazılar