Bir Yaz Rotası: Yuvarlakçay, Köyceğiz

Bir Yaz Rotası: Yuvarlakçay, Köyceğiz

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 24 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Bir Yaz Rotası: Yuvarlakçay, Köyceğiz
Alışageldik rotalardan ve klasik adreslerden sıkılıp yepyeni yerler keşfetmeyi sevenlerin tatilleri ve seyahatleri bir başka güzel olur. Hele ki gezginleri, keşfedilmeye çalıştıkları güzergahta bu keşfe değecek eşsiz bir sonuç bekliyorsa! Üstelik dilerseniz tek başınıza, dilerseniz arkadaşlarınız ve ailenizle gidebileceğiniz; her alternatifte de müthiş keyif sunan bazı yerleri keşfetmek inanılmaz bir lütuf. İşte Muğla’da yer alan Köyceğiz’de karşımıza çıkan Yuvarlakçay da tam olarak o eşsiz sonuçlardan birisi. ''Yuvarlakçay’a nasıl ulaşılır?'' ve ''Yuvarlakçay’da neler yapılabilir?'' gibi soruların cevaplarını da bu yazıda bulabilirsiniz.

Yuvarlakçay’da Neler Yapılır?

Bir Yaz Rotası: Yuvarlakçay, Köyceğiz

{ad:0} Gitmeseniz de görmeseniz de aslında en az bir kez Yuvarlakçay’a denk gelmişsinizdir. Evet, bir dönem Instagram’da çok meşhur olan su yüzeyine doğru eğilen ve adrenalin hissini telefonun bir ucundayken bile hissettiren o salıncaklar Yuvarlakçay’da! Pek çok farklı işletmenin astığı farklı salıncaklardan birisine kendinizi kaptırıp bu heyecanı doğrudan yaşamamanız için hiçbir engel yok. Tabii, bu kadar heyecandan ziyade farklı ve daha ‘sakin’ alternatifler arayanlar için de Yuvarlakçay’ın ideal bir adres olduğunu söyleyebiliriz. Ağaç gölgelerindeki kamelyalarda, suya kurulmuş masalarda ve bölgedeki restoranlarda salıncaklara nispeten daha sakin ve sessiz bir atmosferi yakalamanız mümkün. {product:45497} Serinliğin Şaşırtıcı Büyüsü Bir Yaz Rotası: Yuvarlakçay, Köyceğiz

Sandras Dağı’nın karlarını bünyesine kattığı ve bunu dört mevsim sürdürdüğü için her daim soğuk olan ve etrafına serinlik sunan Yuvarlakçay’ın etrafına konumlanan her şey de bu serinlikten nasibini fazlasıyla alıyor. Örneğin ağaçların altına yerleştirilen kamelyalara oturduğunuzda iliklerinize kadar hissedeceğiniz o tatlı serinlik; çay boyunca gelişen küçük şelalelerin sesleriyle bir araya geldiğinde en yakınınızdaki çay bardağına sığınmaktan başka çareniz kalmıyor. Tabii bu durum, boğucu büyükşehirlerden kaçıp birkaç günlüğüne kafa dinlemek isteyenler arasındaysanız sizin için büyüleyici anlara ev sahipliği yapan bir hissiyatın tohumlarını ekiyor.

Muğla Gezilecek Yerler

Bir Yaz Rotası: Yuvarlakçay, Köyceğiz

Yuvarlakçay’ın tadını yeterince çıkardığınıza inandığınız an kendinize yeni bir rota çizmek isteyebilirsiniz. Yuvarlakçay yakınlarında bulunan, gidilip görülmeye değecek bazı noktaları da sizinle paylaşıyoruz:

Günübirlik bir seyahat söz konusuyla, Yuvarlakçay’a 45 dakika uzaklıktaki Akyaka gezilebilir. Koylar ve antik kentleri gezecek vaktiniz varsa 1 saatlik mesafedeki Dalyan dolaşılabilir. Dalyan koylarından bilhassa İztuzu Plajı vakit geçirilmeyi fazlasıyla hak ediyor. Köyceğiz Gezilecek Yerler yazımızı okuyarak bölge hakkında daha fazla detaya ulaşabilirsiniz.

{product:32194}

Yuvarlakçay’da Ne Yenir?

Bir Yaz Rotası: Yuvarlakçay, Köyceğiz

Bu sorunun çok net ve tereddütsüz bir cevabı var: Alabalık! Suyun soğukluğundan dolayı bölgedeki alabalıklar daha diri ve dolayısıyla daha da lezzetli oluyor. Yuvarlakçay restaurant seçenekleri oldukça fazla ve alabalık hazırlama yönteleri ise çoğunlukla kiremitten oluşan fırınlara dayanıyor. Odun ateşinde, halis muhlis köy tereyağı ile pişirilen alabalıkların yanı sıra aynı fırınlarda pişirilen patlıcan közleri ve tandır yemeği de tercih edilebilirliği yüksek gıdalar arasında. Ayrıca Yuvarlakçay kahvaltı mekanları ile de popüler olan bir bölge.

Yuvarlakçay Nerede?

Bir Yaz Rotası: Yuvarlakçay, Köyceğiz

Yuvarlakçay yol tarifi yapmamız gerekirse; Muğla’daki en yüksek dağın, Sandras Dağı’nın, eteklerinde bulunuyor. Yuvarlakçay Köyceğiz arası yaklaşık olarak 15 km. Havayolu ile önce Dalaman, sonrasında Köyceğiz-Ortaca ilçesine gelmeniz gerekiyor.

Köyceğiz’de Nerede Kalınır?

Bir Yaz Rotası: Yuvarlakçay, Köyceğiz

Yuvarlakçay Köyceğiz sınırlarında olduğu için konaklama seçenekleri açısından Köyceğiz Otelleri’ne göz atabilir, her bütçeye ve zevke uygun otelleri Neredekal.com üzerinden inceleyebilirsiniz. {product:6457} {search:koycegiz-otelleri,Köyceğiz Otelleri}