En Güzel İlkbahar Rotaları: Tekirdağ

En Güzel İlkbahar Rotaları: Tekirdağ

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 17 Mart 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
En Güzel İlkbahar Rotaları: Tekirdağ
Marmara Bölgesi’nin Trakya yakasında yer alan Tekirdağ, küçük ama zengin güzellikleri ile genel olarak bilinmektedir. Türkiye’nin en kalabalık yirmi üçüncü şehri olan Tekirdağ, köklü geçmişi ve kültürel mirası ile adından sıkça söz ettiriyor. Tarihi yerleri, yemyeşil doğası, tertemiz ve masmavi deniziyle Tekirdağ’da keyifli anlardan geçmeniz mümkün. Turistlerin uğrak noktalarından biri olan Tekirdağ’ı, ilkbahar rotaları arasında değerlendirebilirsiniz. Özellikle Tekirdağ merkezde gezilecek yerleri merak edenler için bu listemiz.

Tarihi Bir Dokunuşla Başlamak İsteyenler İçin: Tekirdağ Müzeleri

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Mimar Kazım Tahsin tarafından 1927 yılında yaptırılan müze binası, 1976 yılına kadar Vali Konağı olarak kullanılmış. 1992 yılından itibaren ise Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi olarak faaliyet göstermeye başlamış. Müzede taş eserler salonu, arkeolojik küçük eserler salonu, etnografya bölümü ve açık teşhir bölümü olmak üzere 4 ayrı salon yer alıyor. Bu salonda yer alan eşyalar arasında Bizans Dönemi’ne kadar kullanılmış olan süs eşyaları, mutfak eşyaları, madeni paralar, ok ve mızrak uçları gibi eserler sergileniyor. {product:5090}

Rakoczi Müzesi

En Güzel İlkbahar Rotaları: Tekirdağ

{ad:0} Tekirdağ’da yer alan bir diğer müze de Rakoczi Müzesi. Barbaros Caddesi üzerinde yer alan bu müze, eski bir Osmanlı konağı olarak sizi karşılıyor. 1720-1735 yılları arasında yaşayan Macar Prensi II. Frenc Rakoczi’nin evi olduğu için müze bu şekilde anılıyor. Hem mülkiyeti hem de içindeki eşyaları ile birlikte Rakoczi Müzesi, Macar Hükümeti’ne ait. Rakoczi’ye ait kişisel eşyaları, yağlı boya resimleri, ailesine ait eşyaları ve Türk-Macar ilişkilerini burada görebilirsiniz.

Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi

En Güzel İlkbahar Rotaları: Tekirdağ

Dimitrios Mavridis’in mübadele öncesi ailesi ile birlikte yaşadığı köşk, günümüzde Tekirdağ Fotoğraf Müzesi olarak kullanılıyor. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından müzeye dönüştürülen bu köşk, 150 yıllık bir geçmişe sahip. 1500’den fazla Tekirdağ fotoğrafından oluşan bir koleksiyona sahip olan Dimitrios’un burada yaşaması köşkün müze olarak faaliyet göstermesinin başlıca nedeni. Tarihte kısa bir yolculuğa çıkmak için Tekirdağ’ın eski halini yansıtan fotoğraflara göz atabilirsiniz.

Doğayla Bütünleşmek İsteyenlere: Tekirdağ’ın Doğal Güzellikleri

Tekirdağ’da doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz pek çok alan mevcut. Yeşille mavinin buluştuğu bu kentte ziyaret edebileceğiniz doğal güzellikleri sizler için listeledik.

Çorlu Atatürk Orman Korusu

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yer alan Çorlu Atatürk Orman Korusu, yemyeşil doğası ile görenleri kendine hayran bırakıyor. İlçenin en çok ziyaretçi alan doğal alanlarından biri olan bu koru, neredeyse ilkbaharın gelişiyle birlikte yeşeriyor ve sonbahara kadar binbir türlü renkle sizi baş başa bırakıyor. Ayrıca burada piknik ve doğa yürüyüşleri için özel alanlar da sunuluyor.

Gölbaşı Gençlik Parkı

Çorlu’da yer alan Gölbaşı Gençlik Parkı doğayla bütünleşmek isteyenlerin en çok tercih ettiği alanlardan biri. Gölbaşı Gençlik Parkı’nın tek olumsuz yanı merkeze biraz uzak olması. Uzaklığı sorun etmiyorsanız toplu taşımalarla buraya kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Yemyeşil bir alanda kurulu olan gençlik parkının içerisinde büyük bir göl, geniş yeşillik alan, yeme ve içme mekanları yer alıyor. {product:37231}

Kazak Gölü Piknik Alanı

En Güzel İlkbahar Rotaları: Tekirdağ

Kazak Gölü Piknik Alanı’nın içerisinde yürüyüş parkurları, piknik alanları, yağmur barınakları, kır gazinosu, kamelyalar, futbol, voleybol ve basketbol sahaları, çocuk oyun alanları, çeşmeler, büfeler, piknik yapmak için ocak yerleri gibi pek çok imkan yer alıyor. Muazzam bir yeşillik sunan Kazak Gölü’nde sevdiklerinizle birlikte piknik yapabilir ve sunulan imkanların tadını çıkarabilirsiniz.

Eriklice Köyü

En Güzel İlkbahar Rotaları: Tekirdağ

Sıcacık atmosferiyle içinizi ısıtan Eriklice Köyü, sakin bir doğa tatili için harika alternatifler sunuyor. Kendine has bir yaşam tarzına sahip olan bu köy doğallığı ile dikkat çekiyor. Eriklice’de tatil yaparken aynı zamanda bölgeye özgü farklı lezzetlere ve geleneklere de hayran kalabilirsiniz. Harika bir denize sahip olan bu köyden tertemiz suların ve güneşin tadını doyasıya çıkarmanız mümkün.

Tekirdağ'da Nerede Kalınır?

En Güzel İlkbahar Rotaları: Tekirdağ

Tekirdağ’a yakın ve uzak konumda yer alan pek çok tatil köyü mevcut. Şehirden uzakta sakin bir yaz tatili geçirmek istiyorsanız Tekirdağ’ın tatil köylerini Tekirdağ Gezi Rehberi adlı yazımızdan inceleyebilir, tatil planlarınızı şimdiden Tekirdağ erken rezervasyon fırsatları nedeniyle kolaylıkla yapabilirsiniz. Tekirdağ'da Nerede kalınır diye merak ediyorsanız Tekirdağ Otelleri listemizi Neredekal.com üzerinden inceleyebilirsiniz. {product:43327}{search:tekirdag-otelleri,Tekirdağ Otelleri}