İstanbul Kelebek Çiftliği Hakkında Her Şey

İstanbul Kelebek Çiftliği Hakkında Her Şey

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 03 Aralık 2021
 • Son Güncellenme: 17 Kasım 2023
İstanbul Kelebek Çiftliği Hakkında Her Şey

İstanbul'da doğa harikası olan Kelebek Çiftliği, şehrin yoğun temposundan uzaklaşmak için güzel bir fırsat sunuyor. Bu büyüleyici yer, ziyaretçilere doğanın en renkli ve zarif yaratıklarından biri olan kelebekleri yakından gözleme imkanı tanıyor. Kelebek Çiftliği aynı zamanda eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerine de büyük önem veriyor. Çocuklar ve yetişkinler için düzenlenen atölye çalışmaları ve eğitim programları, katılımcılara kelebeklerin ekosistemdeki önemini ve korunmaları gereken nedenleri anlatıyor. Dolayısıyla çocuklu anne babalar için de İstanbul Kelebek Çiftliği'nin önemi büyük.

{ad:0}

{search:beykoz-otelleri,Beykoz Otelleri}

İstanbul Kelebek Çiftliği Detayları

Hayatlarının büyük bir kısmını tırtıl olarak geçiren, bu sebeple de uçmak yerine bitki ve çiçeklere sürünerek yol alan kelebekler, rengarenk kanatlara sahip olup özgürce uçana kadar çok da ilgi çekmeyen hayvanlar olarak karşımıza çıkıyor. Ama yumurtadan kelebeğe dönüşmedeki mucizevi yolculuklarını görmek kadar, bu renkli canlılarla bir arada olma fikri bile İstanbul Kelebek Çiftliği’ne gitmek için bizi heyecanlandırmaya yetiyor.

Beykoz’da yer alan bu çiftlikte, seraların içinde bulunan kelebekler, soylarının devamı için doğal ortamlarında yaşıyor ve yaşatılıyor. Bu farklı türdeki kelebekler, dünyadaki diğer kelebek çiftliklerinde olduğu gibi bu çiftliklerde bulundurulmak üzere, özel olarak yetiştiriliyor. Omzunuza konanarak sizinle dost olan kelebekler eşliğinde büyüleyici bir deneyim sunan İstanbul Kelebek Çiftliği, özellikle çocuklu aileler olmak üzere her yaştan insanın gözde mekanı.

Ormanlarla çevrili bir alanda, renk renk çiçek ve bitkilerden oluşan botanik parkın içinde yer alan bu çiftlik, Türkiye’nin ilk kelebek çiftliği olarak biliniyor. Rehberler ve hazırlanan videolar eşliğinde kelebeğin doğumundan kanatlanıp uçmasına kadar, bu renkli canlıların hikayesine eşlik ediyorsunuz. Kelebek türleri hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz bu yolculukta, hiç görmediğiniz yeni türler tanıyarak unutulmaz anlara şahitlik ediyorsunuz.

İstanbul Kelebek Çiftliği Ziyaret Saatleri ve Giriş Fiyatları

Kelebek çiftliğini Pazartesi günleri hariç diğer günler 10.00 - 18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Eğer burada piknik veya kahvaltı yapmak isterseniz telefonla arayarak rezervasyon yaptırmanız yeterli. Bilet fiyatlandırmaları ise şu şekilde:

  • Yetişkin (15 yaş üzeri) 200 TL
  • Çocuk (3-14 yaş arası) 180 TL
  • Aile (2 yetişkin ve 2 çocuk) 650 TL

Tüm bunların yanı sıra engelli bulunan ziyaretçiler için % 50 indirim uygulanıyor. Okul ve gruplar için de önceden rezervasyon yaparak bu doğa harikası çiftliği görmek mümkün. Çiftliğin içinde, açık alanda etkinlik, kır düğünü gibi organizasyonlar da yapılabiliyor. Böyle bir ortamda yapılan bu tarz etkinlik ve organizasyonlar kesinlikle çok güzel olur.

Hem kelebeklerin ilginç yaşam öyküsüne tanık olmak, hem de Beykoz’da doğanın kucağında yer alan çiftlikte sakin ve huzur dolu bir gün geçirmek için, İstanbul Kelebek Çiftliği doğru adres. İster çocuklarınızla ister tek başınıza gidin, bu çiftlikten yüzünüzde gülümseme ile ayrılacaksınız, bundan emin olabilirsiniz.

Ayrıca profesyonel olarak fotoğraf makinesiyle çekim yapmak isteyenlerden 150 TL'lik ek ücret talep ediliyor.

İstanbul Kelebek Çiftliği'ne Nasıl Gidilir?

Kelebek Çiftliği, İstanbul'da Anadolu Yakası'nın Beykoz ilçesinde bulunuyor. Özel aracıyla seyahat edeceklerin E-80 yolu üzerinden Kavacık ayrımından Riva-Beykoz tabelalarını takip etmeleri gerekiyor. Ardından Paşabahçe-Polonezköy yoluna girip Zerzevatçılar Köyü tabelasından döndüğünüzde ileride hemen yolun sağ kısmında Kelebek Çiftliği tabelası görülebiliyor. Toplu taşımayla seyahat edecekler ise harita üzerinden yol tarifi alabilirler.

Çiftliğin Şirin Mekanı: Obur Tırtıl Cafe

Beykoz'un Tropikal Müzesi: İstanbul Kelebek Çiftliği

İstanbul Kelebek Çiftliği’nde bulunan Obur Tırtıl Cafe, adı gibi sevimli ve çok şirin bir mekan. Omzunuza ve üzerinize konan kelebeklerle oynadıktan sonra bir şeyler yiyip içmek isterseniz, Obur Tırtıl Cafe’de vakit geçirebilirsiniz. Bu mekanda kahvaltı servisi de var. Rezervasyon yaptırarak mekana kahvaltı için gelebilir, yemyeşil bir doğada güne leziz bir şölenle başlayabilirsiniz. Obur Tırtıl Cafe’de doğum günü organizasyonlarının da yapıldığı aklınızda olsun. Ayrıca buradan kelebek temalı hatıralar ve hediyelik eşyalar da alabilirsiniz.

Çocuklu aileler hazır tatildeyken İstanbul'daki bu tip etkinliklere yölenebilirler. Daha fazlası için Sömestirin Tadını Çıkarın: Yarıyıl Tatilinde Çocuklarla İstanbul'da Yapılabilecek 10 Aktivite başlıklı blog yazısına göz gezdirebilirsiniz.