Bebekle Uçak Yolculuğu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebekle Uçak Yolculuğu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 09 Haziran 2022
 • Son Güncellenme: 09 Kasım 2023
Bebekle Uçak Yolculuğu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebekleriyle yolculuk yapmak isteyen ebeveynler, daha kısa sürede şehir değiştirmek için hava yollarını tercih ediyor. Ancak hava yolları ile uçarken dahi ebeveynler pek çok detaya dikkat etmek zorunda. Özellikle uçuş öncesi ve esnasında ailelere çok sayıda görev düşüyor. Bebeğiyle ilk defa uçağa binecek ebeveynler ise aklındaki sorulara yanıt arıyor. Özellikle bebekler uçakla seyahat edebilir mi sorusu en çok yöneltilenler arasında. Uçuş öncesi ve esnasında bilmeniz gereken her şeyi bu yazıda derledik. İşte bebeğinizle uçak yolculuğu yaparken işinizi kolaylaştıracak tüyolar.

{ad:0}

Bebekler Uçak Yolculuğu Yapabilir Mi?

Bebekle Uçak Yolculuğu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok anne ve baba bebeği ile ilk uçuşunu ne zaman yapabileceğini merak ediyor. Bebeğinizin sizinle beraber uçağa binebilmesi için herhangi bir özel şart bulunmuyor. Herhangi bir sağlık problemi olmadığı sürece bebekler doğduktan 48 saat sonra uçak yolculuğu yapabiliyor. Doğduktan 48 saat sonra ilk 7 gün içerisinde uçmaları gerekiyorsa doktor izni ile uçak yolculuğu yapmaları mümkün.

Uçak Bileti Bebeklere Ücretsiz mi?

Bebekleriyle yolculuk yapan ailelerin merak ettiği bir konu da bilet satışı. Tüm bebekler için belirtilen fiyatlarda bilet satın alınır.

Uçak yolculuğunda bebeğiniz, 0-24 ay aralığında bulunuyorsa bebek yolcu olarak kabul ediliyor. Onlar için alacağınız bilet fiyatları sezona ve destinasyona göre değişiklik gösterebilir. Uçak yolculuklarında her bir bebek için seyahat sırasında bir yetişkin şartı arandığını unutmayın.

Bebekle Uçağa Binmeden Önce Yapılması Gerekenler

Bebekle Uçak Yolculuğu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeğinizle ilk uçuşunuzu yapacağınız için çok heyecanlısınız. İşlerin yolunda gitmesi için heyecanınıza biraz da bilgi ekleyerek keyifli bir uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Bebeğinizle uçak yolculuğu yapmanız gereken durumlarda bazı detaylara dikkat etmeniz, sürecin daha iyi geçmesi açısından oldukça önemli. Özellikle bebeğinizin beslenmesi ve uyku saatini dengeleyerek uçak yolculuğunu kolaylaştırabilirsiniz. Uyku saatini ve beslenmeyi uçağa denk getirirseniz daha sakin bir yolculuk deneyimi yaşamanız mümkün. Peki, bunlar dışında bebeğinizle uçak yolculuğu yaparken dikkat etmeniz gerekenler neler? İşte uçuştan önce yapabilecekleriniz…

İhtiyaç Duyacağınız Eşyaları Önceden Ayarlayın

Bebeklerle yolculuk yapmak bazen zorlu ve yorucu olabiliyor. Özellikle ilk kez uçacak olan ebeveynler bebek çantası nasıl hazırlanır sorusunun yanıtını arıyor. Keyifli bir yolculuk için bebeğinizin uçak içinde ihtiyaç duyabileceği her şeyi yanınıza almanız oldukça önemli. Bu noktada onu oyalayacak bir oyuncak almayı kesinlikle unutmamanız gerekiyor. Aynı zamanda beslenme ve uyku düzeni de bebeklerin yolculuk deneyimini doğrudan etkiliyor. Bebeğinize mama hazırlamak için gereken tüm eşyaları yanınıza aldığınızdan emin olun. Son olarak, uçakta acil durumlar için yedek kıyafet ve bez gibi ürünleri yanınızda bulundurmayı unutmayın.

Uçuş Saatinizi İyi Ayarlayın

Bebeğinizle pürüzsüz bir yolculuk yapmak için uykusunu aldığından ve iyice dinlendiğinden emin olmanızda fayda var. Bu nedenle yolculuk yapacağınız saati bebeğin uyku düzenine göre seçmeniz gerekiyor. Çok erken ya da çok geç bir saatte uçak yolculuğu yapmaktan kaçınmanız daha iyi bir yolculuk deneyimi sunacaktır.

Bilet Alırken Bebeğinizin/Çocuğunuzun Yaşına Dikkat Edin

Bebek yolcular için alınan biletler, 0-24 yaş aralığında olduğu sürece standart biletlerden biraz daha uygun oluyor. 24 aydan büyük bebekler ise çocuk yolcu kabul edildiği için normal bilet ücreti üzerinden satış gerçekleştiriliyor.

Koltuk Seçimini Önemseyin

Koltuk seçimi bebeğinizle yapacağınız yolculuk için oldukça önemli. Tercihinizi koridor koltuklarından ziyade pencere kenarlarından yana kullanmanız en iyisi. Pencereler bebekler için daha dikkat çekici olduğu için koltuk seçiminizi bu yönde yapabilirsiniz.

Taşıma Kangurusu Alın

Bebeğinizin yaş durumuna göre bebek arabası gibi ürünlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu süreçte uçağa bebek arabası alınır mı diyorsanız, bagaja vermeniz gerektiğini unutmayın. Bebeğinizle uçak yolculuğu yaparken yanınıza kanguru alabilirsiniz. Böylece çocuğunuzu kucağınızda daha kolay ve özgür bir şekilde taşıyabilirsiniz. Yolculukta puset kullanmayı tercih ediyorsanız check-in sırasında teslim etmeniz gerekmeyen bir ürün tercih etmeyi unutmayın.

Bebekle Uçak Yolculuğu Sırasında Yapılması Gerekenler

Bebekle Uçak Yolculuğu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uçak yolculuğunu bebeğiniz için güvenli ve keyifli hale getirmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. İşte bebeğinizle uçak yolculuğu yaparken işinizi kolaylaştıracak öneriler…

En Sevdiği Oyuncağı Yanınıza Alın

Bebeğin uçakta ağlamaması için ne yapılmalı sorusu ebeveynler tarafından sıklıkla soruluyor. Bebeğinizi oyalamanın en etkili yolu onu, sevdiği oyuncaklarla buluşturmak. Favori oyuncaklarını yanınıza alarak yolculuğu keyifli hale getirebilirsiniz.

Basınç Farkından Etkilenmesini Engelleyin

Bebekler ve küçük çocuklar, uçağın kalkış ve inişe esnasında basınçtan çok etkilenir. Bu süreçte ağlamasının ve huzursuz olmasının önüne geçmek için emzirebilir veya emzik verebilirsiniz.

Mamasını Unutmayın

Bebeğinizin beslenme saatini uçuşa denk getirerek daha sağlıklı bir yolculuk yapabilirsiniz. Bu sayede bebeğiniz yemeğini yedikten sonra kolayca uykuya dalabilir ve keyifli bir uçuş deneyimi sunabilir. Mamasını yanınızda olmasına özen gösterin.

Bebekle Uçak Yolculuğu Yapacaklara Öneriler

Bebekle Uçak Yolculuğu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeklerle uçak yolculuğu yaparken dikkat edeceğiniz her detay süreci kolaylaştırmak için oldukça önemli. Sakin ve huzurlu bir uçak yolculuğu için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Bebeğinizin hayatını riske atmamak için emniyet kemerini bağladığınızdan emin olun.
  • Bebekler her türlü önleme rağmen uçakta ağlayabilir ve huzursuz olabilir. Bu süreçte yolcular yerine bebeğinize sakinleştirmeye odaklanmanız oldukça önemli.
  • Tek başınıza seyahat ediyorsanız eşyaları kontrol etmek zor olacağı için hafif ve minimal bir acil ihtiyaç çantası hazırlamayı unutmayın.
  • İniş ve kalkışlarda bebeğinizin basınçtan etkilenmemesi için emziğini yanınızda bulundurun.
  • Uçak yolculuklarında tuvaette bebek bezi değiştirmeniz mümkün. Ancak her tuvalet uygun olmayacağı için öncesinde hosteslere tuvaletin durumunu sormanızda fayda var.
  • Bebeğinizle yapacağınız ilk uçuş çok özel… Yolculukta bolca fotoğraf çekmeyi unutmayın.

Çocuklu ailelerin ara tatilde yapabileceği aktiviteleri de keşfedin!

Benzer Yazılar