Yılbaşı Ruhunu Yaşatan En Büyülü Yurt Dışı Rotaları

Yılbaşı Ruhunu Yaşatan En Büyülü Yurt Dışı Rotaları

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 28 Kasım 2019
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Yılbaşı Ruhunu Yaşatan En Büyülü Yurt Dışı Rotaları
Yılın en çok beklenen zamanı... Yılbaşı! Tüm dünyada merakla ve heyecanla beklenen yeni yıl heyecanına pek çok ülke dahil oluyor. Geleneksel kültürlerini eğlenceli gösteriler ile birleştiren ülkelerde yeni yıl coşkuyla karşılanıyor. Dünyada en çok seyahatin gerçekleştirildiği dönemlerden biri olan yılbaşı, dünyanın metropol şehirlerinde de çeşitli etkinlikler eşliğinde kutlanıyor. Bu nedenle de gezginlerin ve farklı yerler görmek isteyenlerin en çok tercih ettiği dönemler arasında. Siz de bu yılbaşını bambaşka bir ülkede geçirmek, sevdiklerinizle unutamayacağınız anılar biriktirmek ve yeni yılı farklı bir şekilde karşılamak isterseniz, aşağıdaki şehirlerden birini tercih edebilirsiniz. İşte yılbaşını en güzel kutlayan ülkeler!

Moskova

Moskova yılbaşı

{ad:0} Dünyada yeni yılın muhteşem bir coşkuyla kutlandığı şehirlerin başında gelen Moskova, her yıl binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Yılbaşını karlarla kaplı sokaklarda, masalsı bir kutlamayla karşılama olanağı bulacağınız şehrin, en ünlü meydanı ise Kızıl Meydan. Yeni yıl akşamı çan sesleri ve havai fişek gösterileriyle donatılan Kızıl Meydan, göz alıcı bir güzelliğe bürünüyor. Günün birinde mutlaka ziyaret etmek isteyeceğiniz bu görkemli şehirde, yılbaşı tatili 10 gün kadar sürüyor.

Kiev

Kiev yılbaşı

Ukrayna'ya hem vizesiz olarak hem de sadece pasaportunuzla ya da biyometrik fotoğrafa sahip yeni tip kimlik kartınız ile Türkiye'den seyahat etmek şartıyla giriş yapabilirsiniz. Bizim ülkemize göre para biriminin halen düşük olduğu Ukrayna'nın başkenti Kiev yılbaşında rengarenk sokakları ve capcanlı gece hayatı ile yeni yılın en coşkulu ve en eğlenceli karşılandığı yerlerden biri.

Saraybosna

Saraybosna yılbaşı

Yöresel kültürümüzden çok da uzak olmayan bir adres... Saraybosna! Yeni yıl heyecanının bir ay önceden başladığı bu şehir, kutlamalarıyla ülkemizi andıran nadir yerlerden biri. Kurulan Christmas pazarları ile yeni yıl heyecanını iyice şenlendiren Saraybosna, özellikle kalabalık arkadaş grupları ve aile kutlamaları için en ideal yılbaşı rotalarından biri. Işıl ışıl sokaklarında yöresel türkülerin söylendiği, yeni yıl heyecanının herkes tarafından coşkuyla karşılandığı Saraybosna, unutulmaz bir yılbaşı deneyimi için ilk tercihlerinizden biri olabilir.

Podgorica

Kotor karadağ yılbaşı

Karadağ'ın başkenti olan Podgorica, uygun bütçeli bir yılbaşı kutlaması yapmak isteyenlerin bir numaralı tercihi! Şehirde kurulan yılbaşı pazarı ile ziyaretçilerine çeşitli hediyelikler sunan Podgorica, yılbaşında gidebileceğiniz vizesiz ülkeler arasında yer alıyor. İçerisinde Osmanlı kültüründen de parçalar bulabileceğiniz bu şehir, büyülü ve geleneksel kutlamaları ile yeni yılda ziyaretçilerini selamlamaya hazır.

Hong Kong

Hong Kong yılbaşı

Kalabalık kutlamaları, neşeli şarkıları ve parıl parıl sokaklarıyla Çin, yılbaşını en güzel kutlayan ülkeler arasında. Aralık ayının başından itibaren süslenen Hong Kong sokakları, aynı zamanda geleneksel figürler ile donatılarak ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Ejderha sembolünün bolca kullanıldığı bu gelenek, günümüzde de görkemli gösteriler ile devam ediyor. Unutamayacağınız bir yılbaşı kutlamasında yer almak istiyorsanız, Hong Kong mutlaka tercih etmeniz gereken yerlerden yalnızca bir tanesi.

Batum

Batum yılbaşı gürcistan

Batum, Gürcistan'ın Karadeniz'e kıyısı olan bir liman kenti. Gürcistan da tıpkı Ukrayna gibi sadece yeni kimlik kartınızla ya da pasaportunuzla vizesiz bir şekilde ziyaret edebileceğiniz yerlerden. Yılbaşı için özel olarak süslenen ve ışıklarla görsel bir şölen sunan Batum'daki yeni yıl eğlencelerine dünyanın her yerinden insanlar da gelerek şehre renk katıyor.

Kotor

Yılbaşı Ruhunu Yaşatan En Büyülü Yurt Dışı Rotaları

Adriyatik'in en güzel noktasında yer alan Montenegro ya da Karadağ tıpkı adı gibi yüksek dağlarla çevrili şirin mi şirin bir yer. Ayrıca pasaportunuzla vizesiz seyahat edebileceğiniz bir ülke. Yemyeşil çam ormanlarının masmavi okyanus ile kucaklaştığı bir noktada yer alan Kotor, adeta İtalya'nın küçük bir kasabası gibi. Tarihi dokusu hiç bozulmadan günümüze kadar gelebilmiş olan Kotor'da yılbaşı eğlenceleri sabahın ilk ışıklarına kadar hiç durmadan devam etmektedir. Sadece eğlence mekanları değil surlar içinde kalan ışıl ışıl eski şehrin sokakları da uyku nedir bilmeyen bir eğlenceyle dolup taşıyor.

Bakü

Bakü yılbaşı

Hazar Denizi'nin batı kıyısında yer alan Bakü, Azerbaycan'ın başkenti ve Kafkaslar'ın en büyük, en önemli kültür ve ticaret merkezlerinden de biri. Pasaportunuzla ülkeye vizesiz olarak giriş yapabiliyorsunuz. Bakü yılın dört mevsimi keşfedilesi bir yer. Yılbaşı yaklaştıkça da cadde ve sokakları, yeni yıl öncesinde rengarenk olan Bakü'de yeni yılı karşılamak için herkes bu sokakları ve eğlence mekanlarını doldururken eminiz ki siz de burada olmak isteyeceksiniz.

Girne

Yavru vatan Kıbrıs ve Girne yeni yıl kutlamalarının vazgeçilmez adresi. Gerek sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlenceleri gerek konserleri gerekse de lüks ve konforlu otelleri ile Kıbrıs 2020 yılbaşı eğlenceleri ile yine ilk sırada yerini alacağa benziyor. Kıbrıs'a kimlik kartı ile pasaportsuz bir şekilde giriş ve çıkış yapabilirsiniz.

Belgrad

Balgrad yılbaşı

Pasaportu olanların vizesiz bir şekilde giriş yapabildiği Sırbistan'a Türkler yıl boyunca oldukça yoğun bir ilgi gösteriyor. Bahar aylarında ve yaz sezonunda oldukça hareketli olan şehir bir de noel zamanı bu kadar hareketli oluyor. Bembeyaz karla kaplı şehrin noel zamanı ışıl ışıl olan sokaklarında yılbaşı süsleri arasında vakit geçirmek ve yeni yılı karşılamak oldukça keyifli. Şehirde hizmet veren birçok eğlence mekanı ve otel yılbaşı için oluşturdukları konseptle misafirlerini harika bir eğlencenin içine çekmeye bu yıl da devam ediyor.

Whistler

Noel hangi ülkelerde kutlanır, sorusuna verilebilecek en güzel yanıt şüphesiz ki Kanada'dır. Kanada'da bulunan Whistler kenti, noel süslemelerini yılbaşı heyecanıyla birleştirerek ortaya adeta bir görsel şölen çıkaran şehirler arasında yer alır. Yılın son gezisini Whistler'e yapmak ve yeni yıl ruhunu doyasıya yaşamak isterseniz siz de yolunuzu Whistler'e çevirebilirsiniz. Kışın soğuğunu iliklerinize kadar hissedeceğiniz bu şehir, size tam anlamıyla masallardaki yılbaşı ruhunu yansıtacak.

Prag

Yılbaşı Ruhunu Yaşatan En Büyülü Yurt Dışı Rotaları

Aşıklar için mükemmel rotalardan biri olan Prag, elbette ki yeni yılda da bambaşka bir havaya bürünüyor. Birbirinden farklı aktiviteler yapma olanağı bulacağınız şehirde dilerseniz sevgiliniz ya da eşinizle romantik bir akşam yemeği yiyebilir, Vlatava Nehri'ndeki bot turlarına katılarak sakin bir gece geçirebilirsiniz. Diğer yandan ise şehrin meydanlarındaki hareketli buluşmalarda gönlünüzce eğlenme şansı bularak, Prag seyahatinizde hafızalarınızdan hiç çıkmayacak anlar yaşayabilirsiniz.

Amsterdam

Amsterdam yılbaşı

Eğlence şehirlerinden biri olan Amsterdam, yeni yılda da ziyaretçilerine unutulmaz bir seyahat yaşatıyor. Bol ışıklı gece kulüpleri ve havai fişek gösterileri düzenlenen meydanlarıyla pek çok alternatifi bir arada sunan şehirde yorulmak nedir bilmeden saatlerce eğlenme olanağı bulacaksınız. Dam Meydanı'ndaki devasa çam ağacının altında sevdiklerinizle yaşayacağınız keyifli anlara kendinizi şimdiden hazırlasanız iyi olur. Yılbaşına gidebileceğiniz Avrupa ülkeleri arasında yer alan Amsterdam, macera ve eğlence tutkunlarının en çok tercih ettiği şehirlerden biri.

Viyana

Yılbaşı Ruhunu Yaşatan En Büyülü Yurt Dışı Rotaları

Bol bol dans edeceğiniz, asla saatinize bakmadan sokaklarında keyifle tur atacağınız, hatta görkemli katedrallerini ziyaret etmeden geri dönmek istemeyeceğiniz Viyana, son durağımız. Sokakları boyunca uzanan ışıklandırmalar ve yeni yıl havasına bürünmüş cana yakın insanlarıyla sizi adeta kucaklayan bu şehrin sanata olan tutkusuna hayran kalacaksınız. Yiyecek standları ve konserler için kurulmuş sahneleriyle dikkat çeken şehir meydanları, yeni yılı Viyana'da kutlamayı bambaşka kılıyor.

İstanbul

Yılbaşı Ruhunu Yaşatan En Büyülü Yurt Dışı Rotaları

Yılbaşı için gidilecek yerler araştırması yaparken İstanbul'u atlamak olmaz! Yeni yıl dönemlerinde dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan İstanbul, havai fişek gösterileri ve Boğaz'da yapılan çeşitli ışık şovlarıyla ziyaretçilere unutulmaz bir yılbaşı yaşatıyor!

Yorumlar

Nimet Karatoprak 
19.12.2019
Harikulade.
Balkan 
18.12.2019
Priştine veya Prizren Kosova’dan, Saraybosna Bosna-Hersek’ten, Podgorica Karadağ’dan tavsiye edebileceğim, çok güzel şehirler. Buralar daha güzel.
tuncer ozkul 
16.12.2019
Yılbaşı herkesindir.
Noel günü yani 25 aralık Hristiyanlarındır.
Özlem Nar 
16.12.2019
Yine harika fikirler, harika öneriler... Teşekkürler. :)
Adem 
16.12.2019
Yılbaşı hiristiyanlarındır.
Daha fazla yorum gör