Balkanlar’ın Gözdesi Dubrovnik’te Bahar

Balkanlar’ın Gözdesi Dubrovnik’te Bahar

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 05 Nisan 2013
 • Son Güncellenme: 16 Nisan 2024
Balkanlar’ın Gözdesi Dubrovnik’te Bahar

Hırvatistan’da Adriyatik Denizi kıyılarında bir liman kenti olan Dubrovnik, Dalmaçya kıyılarındaki en özel yerlerden biridir. Çiçeklerin açtığı, kuş seslerinin belirginleştiği, deniz kokusunun keskinleştiği, güneşin yüzünü gösterdiği bahar aylarında, tabiatın uyanışıyla beraber Dubrovnik’in de güzelliği belirginleşir sanki. Deniz, güneş, göz alabildiğine uzanan ormanlar ve ihtişamlı tarihi el birliğiyle parlatmıştır sanki bu kentin güzelliğini.

Dubrovnik’e gelenlerin ilk uğrak yeridir Unesco Dünya Miras Listesinde de yer alan Old Town. Kendinizi açık hava müzesinde geziyormuşsunuz gibi hissedersiniz buraya adım attığınız andan itibaren. Birbirinden güzel daracık sokaklar, şirin kafeler, restoranlar, görkemli kuleler, tarihi gölgeleyen surlar, Francis Manastırı, Rector Sarayı, Onofrio Çeşmesi ve Orlando Heykeli gibi önemli yapıları görmeniz mümkündür burada yürürken.

{ad:0}

Yürümekten yorgun düştüyseniz, mola vermek için Old Town meydanındaki Kamenice restoran en doğru adreslerden biridir. Konumu, şirinliği, birbirinden güzel yemekleri ile gelen herkesin uğrak yerlerinden biri olup, çıkıyor adeta. Meşhur Hırvat birası Karlovacko ise buraya müptela olmanız için yeterli sebeplerden biri. Yemek kültürü karşı kıyısında yer alan İtalya ile benziyor. Neredeyse her yerde leziz dilim pizza satılıyor (Hem de çok uygun fiyata ve inanılmaz derecede leziz) Salata ve balık çeşitleri ise azımsanmayacak kadar çeşide sahip. Meşhur Karadağ şaraplarını ve Hırvat birasını ise sudan ucuz fiyata her yerde bulabilirsiniz.

Dubrovnik

Old Town’ın rüyadaymışsınız gibi hissettiren sokaklarına bırakın kendinizi ve tarih ile iç içe olmanın keyfini çıkarın. Aynı zamanda bir yaşam alanı da olan Old Town’da tarihi binaların pencerelerinden çamaşır asanları, sokak aralarında top koşturan çocukları görmeniz mümkün. Gece o ışıklandırılmış tarihi binalar ve meydanda bir ucundan, diğer ucuna yürümek ise insana tarihi bir film karesindeymiş gibi hissettiriyor.

Dubrovnik otellerinin bir kısmı kentin biraz daha yüksek kesiminde, oteller bölgesinde yer alır. Kent merkezinden, gece geç saatlere kadar otobüs mevcuttur. Taksi ile ulaşım sağlarsanız ise 7 Euro kadar ödemeniz gerekiyor. Tatil öncesi paranızı Euro’ya çevirirken bir miktarda Hırvatistan para birimi olan Kuna’ya çevirebilirsiniz. Çünkü bazı yerler ıslarla Kuna istiyorlar ve kredi kartınız da yoksa zor durumda kalabiliyorsunuz.

Dubrovnik’te denize girmek istiyorsanız kışkırtan doğal güzelliklerin ve tarihin gölgesindeki bu kente 3 gün ayırmalısınız. Masmavi ve berrak denizi tüm yorgunluğunuzu, stresinizi alacak. Eğer denize girmek istemiyorsanız 2 gün Dubrovnik gezisi için yeterli olacaktır.

Özellikle bahar aylarında Balkanlar’da bir yıldız gibi parlayan Dubrovnik’e giderseniz, gördüğünüz, dokunduğunuz tüm güzelliklerin fotoğrafını çekmek isteyeceksiniz. Kente yukarıdan baktığınız zaman göz alıcı bir manzaraya şahit olacak, dantel gibi görünen kıyı şeridine bakmaktan kendinizi alamayacaksınız. Dubrovnik’i keşfetmek isterseniz, sizin için masal kapısının ardındaki büyü olmaktan çıkıp, müptelası olacağınız bir yer olacak.