Ankara’nın Birbirinden Güzel Parkları

Ankara’nın Birbirinden Güzel Parkları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 27 Mayıs 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Ankara’nın Birbirinden Güzel Parkları
Türkiyenin başkenti olan Ankara, bünyesinde bulundurduğu yeşil alanları ve halka açık parklarıyla Ankaralılara doğa dostu bir şehir hayatı sunuyor. Şehrin içinde bulunan bu alanlar sayesinde iş çıkışı ya da hafta sonu rahatça yürüyüş yapabilen ya da kuş sesleri eşliğinde doğada rahatlayan ziyaretçiler, kendilerini dinlenmiş hissediyor.

Ankara’nın yoğun nüfusu ve kalabalık şehrin beraberinde getirdiği stres ve kaos, buradaki yeşil parklar sayesinde biraz da olsa yerini huzura ve dinginliğe bırakıyor. Hadi gelin, Ankara’nın doğa dostu parklarını, Ankara ormanlık alanları birlikte keşfedelim, ne dersiniz?

{ad:0}

Mogan Gölü ve Parkı

Ankara’nın Birbirinden Güzel Parkları

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Mogan Gölü, yüzlerce çeşit kuşa ev sahipliği yapıyor. Gölün çevresine kurulan Mogan Parkı ise tertemiz havası ve bakir doğasıyla yediden yetmişe tüm Ankaralıların en çok tercih ettiği parklar arasında bulunuyor. Asma köprülerle ulaşımı sağlanan Sevgi Adası, tenis kortu, futbol ve basketbol sahası, piknik alanları ve çocuk oyun parklarının da yer aldığı Mogan Parkı’nda doğa eşliğinde harika bir gün geçirebilirsiniz. {product:40849}

Gençlik Parkı

Ankara’nın tarihi parklarından biri olan ve Ulus semtinde yer alan Gençlik Parkı, 19 Mayıs 1943 yılından beri Ankaralılara hizmet veriyor. Ankara Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’na da ev sahipliği yapan parkta, kafe ve restoranlar, oyun alanları, havuz ve lunapark da yer alıyor. Her yaştan kişiye hitap eden Gençlik Parkı, doğası ve eğlence seçenekleriyle de tercih ediliyor.

Altınpark

Ankara’nın Birbirinden Güzel Parkları

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Altınpark, Ankara’nın en büyük rekreasyon alanı olma özelliği ile ön plana çıkıyor. Eskiden bir golf kulübü olarak kullanılan park alanında bilim, fuar ve kongre merkezi, anaokulu, olimpik yüzme havuzu, oyun ve eğlence alanları, elektrikli gezinti arabaları yer alıyor. Oldukça geniş bir alana yayılan, yemyeşil ağaçlarla çevrili bu doğa harikası parkta göl kenarında yürüyüş yapabilir ya da ağaçların altında sakince kitabınızı okuyabilirsiniz. {product:14958}

Dikmen Vadisi

Ankara’nın Çankaya ilçesinde yer alan Dikmen Vadisi, vadiler ve derelerden oluşan, yemyeşil, doğa dostu bir yer. Meyve, huş ve sakura ağaçları, birbirinden farklı onlarca kuş, bitki ve çiçek türlerine ev sahipliği yapan bu devasa park üç etaptan oluşuyor ve adeta şehrin içindeki bir cenneti andırıyor. Üç kilometrelik yürüyüş parkurunun bulunduğu park, Ankara’nın en yeşil bölgelerinden biri.

Göksu Parkı

Ankara’nın Birbirinden Güzel Parkları

Eryaman’daki eski Susuz Göleti üzerine kurulu olan Göksu Parkı, balık tutmayı sevenler için ideal yerlerden. Gölet çevresine kurulan iskelelerde balık tutma imkanı sağlayan bu parkta piknik alanı, restoran, lunapark ve kafe gibi pek çok seçenek bulunuyor. Parkta yer alan yürüyüş parkurlarında ise doğanın verdiği huzur eşliğinde yürüyüş yapabilir, dilerseniz piknik alanlarında ağaçlardan yayılan mis gibi kokular eşliğinde karnınızı doyurabilirsiniz.

Harikalar Diyarı

Ankara’nın Birbirinden Güzel Parkları

Hem ülkemizin hem de Avrupa’nın en büyük parkının Ankara’da olduğunu biliyor muydunuz? Evet, yanlış duymadınız. Harikalar Diyarı, Sincan ilçesinde bulunuyor. Devler, Yedi Cüceler, Pamuk Prenses gibi pek çok masal kahramanlarının bal mumu heykellerine ev sahipliği yapan bu devasa parkta ayrıca gölet ve yeşil alanlar, tiyatro salonu, Go-Kart pisti, golf ve basketbol sahası bulunuyor. Hem doğaya doyabileceğiniz hem de sevdiklerinizle eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Harikalar Diyarı, sizi tekrar çocukluğunuza götürecek. {product:43826}

50.Yıl Parkı

Cebeci semtinde yer alan ve Ankara’yı tepeden izleyebileceğiniz seyir noktasıyla Ankaralıların favori mekanları arasında yer alan 50.Yıl Parkı, sahip olduğu 120 metre uzunluğunda Türk bayrağını dalgalandıran Türkiye’nin en uzun bayrak direği ile de oldukça ünlenmiş durumda. Lunapark, buz pateni pisti, yemyeşil piknik alanları ve göletiyle doğa dostu olan bu parkta hem huzur dolu bir gün geçirebilir, hem de eğlenmek için kendinize vakit ayırabilirsiniz.

Kuğulu Park

Ankara’nın Birbirinden Güzel Parkları

Adından da anlaşılacağı üzere kuğularıyla ünlü olan bu park, Kavaklıdere semtinde yer alıyor. İçinde çocuk bahçesi ve kafeterya da bulunan Kuğulu Park’ta, kuğular ve ördekler ile huzurlu bir gün geçirebilir, orman havası eşliğinde yürüyüş yapabilir ve sakince kitabınızı okuyabilirsiniz. Kuğuları izlemek, onların sakince gölde yol alışını izlemek bile sizi dinginlik verecek, bundan emin olabilirsiniz. {product:14440}

Kurtuluş Parkı

Ankara’nın Birbirinden Güzel Parkları

Ankara’nın Kurtuluş semtinde yer alan ve şehrin en eski parklarından olan bu park, ülkemizin ilk buz pateni pistine ev sahipliği yapıyor. İçinde havuz, göl ve yemyeşil ağaçlar bulunan parkta bir de nikah salonu yer alıyor. Bu sebeple doğa içinde kafanızı dinlerken aşık çiftlere denk gelebilir, aşkın büyüsünü doğanın merkezinde daha iyi hissedebilirsiniz. Doğada olmak tüm duyguları harekete geçirdiğinden, siz de kendinizi sebepsiz yere mutlu hissedebilirsiniz.

Ankara’nın yemyeşil parkları ve doğayla bütünleşmiş alanları oldukça fazla olduğundan, Ankaralılar için Ankara gibi büyük bir şehirde yaşamak çok zor olmuyor. İlk fırsatta kendilerini doğanın kucağına atabilen ve bunun için çok yol katetmeye gerek duymayan Ankara halkı için, şehirdeki yeşil parklar vazgeçilmez alanlar arasında yer alıyor. Siz de Ankara Gezilecek Yerler arasında bulunan Ankara parklarını ziyaret etmek istediğinizde Ankara Otelleri listemize göz gezdirerek Ankara seyahat planınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.

{search:ankara-otelleri,Ankara Otelleri}