23 Nisan'da Çocuklarınızla Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler

23 Nisan'da Çocuklarınızla Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 21 Nisan 2020
 • Son Güncellenme: 09 Nisan 2024
23 Nisan'da Çocuklarınızla Evde Yapabileceğiniz Aktiviteler

Bu yıl TBMM’nin açılışının ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını kutluyoruz. Fakat her zamankinden farklı olarak bu yıl hepimiz kutlamalara evimizden katılacağız. Covid-19 salgını sebebiyle vaktimizin neredeyse tümünü evimizde geçirdiğimiz şu günlerde çocuğunuza güzel bir 23 Nisan yaşatmak istemez misiniz? İşte 23 Nisan’da evinizde çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmenizi ve bol bol eğlenmenizi sağlayacak, 23 Nisan da yapılabilecek etkinlikler listemizi sizin için derledik.

{ad:0}

Tatlı Yapın

Evde çocuğunuzla en keyifli saatleri geçirebileceğiniz yerlerden biridir mutfak. Çünkü çocuklar bir şeyler pişirmeye bayılırlar. Hem kendilerine olan güvenin artmasına hem de el becerilerinin gelişimine katkı sağlayan bu aktivite ile en az onlar kadar siz de eğlence dolu bir gün geçirebilirsiniz. Böylece birlikte yeni bir şeyler üretmenin keyfini yaşarken bol bol eğlenir ve günün sonunda da yaptığınız muhteşem tatlının tadını çıkarırsınız.

Uçurtma Yapın

Sizi biraz çocukluğunuza götürüyoruz. Böylesine özel bir günde çocuğunuzla birlikte uçurtma yapmaya ne dersiniz? En az onu uçurmak kadar eğlenceli olan bu aktivite için ihtiyacınız olabilecek malzemeler ip, sopa, kağıt gibi oldukça basit temin edebileceğiniz şeyler. Hatta çocuğunuzla birlikte hayal gücünüzü zorlarken uçurtmayı tam da onun istediği gibi süsleyerek ortaya harika bir şey çıkarabilirsiniz. Sonrasında tabi en azından bu günler geçene kadar onu balkonda uçurmayı denemeniz gerekecek. :)

Hikaye Yazın

Çocuğunuzla birlikte yapabileceğiniz en yaratıcı aktivitelerden biri de birlikte hikaye yazmak olabilir. Bu aktivite ile birlikte kaliteli zaman geçirirken onun yaratıcılığının ve hayal gücünün gelişmesine büyük katkı sağlarsınız. Gelelim oyunun nasıl oynanacağına. Öncelikle yaratacağınız hikayenin tamamen özgün olmasına dikkat etmelisiniz ki çocuğunuz onu yalnızca kendi hayal gücü ile tamamlasın. Siz basit bir hikaye giriş cümlesi ile başlayıp devamını çocuğunuzdan getirmesini isteyebilirsiniz. Sonrasında size sıra gelince hikayeye devam edersiniz. Böylece sırayla hikayenin sonu gelene kadar karşılıklı anlatmaya devam edebilirsiniz. Karakterler ve olay örgüleri tamamen size kalmış. İşte bu kadar basit.

Kutu Oyunları Oynayın 

Her yaş aralığından çocuğa hitap eden seçenekleri ile kutu oyunları evde vakit geçiren ailelerin favorisi. Özellikle eğlenirken düşündüren, zeka ya da el becerisini geliştiren oyunları seçerek birlikte geçireceğiniz zamanı çok daha değerli hale getirebilirsiniz. Böylece çocuğunuz yeni bir şeyler öğrenirken siz de zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Kim bilir belki de bu oyunlar sizin bir geleneğiniz olur ve birlikte her 23 Nisan’da yeni bir kutu oyunu denersiniz.

Legolarla Yeni Bir Dünya Oluşturun

Çocukların yaratıcılığına büyük katlı sağlayan oyun hamuru ve Legoları unutmamak gerekiyor. 23 Nisan da yapılabilecek etkinlikler arasında eğer evde bir Lego setiniz ya da oyun hamurunuz varsa öncelikle birlikte bir konsept belirleyerek yeni bir şehir ya da bir yaşam alanı yaratabilirsiniz. Bunu yaparken boya kalemleri, minik süs eşyaları gibi ek malzemeler kullanmaktan da kaçınmayın. Evinizde oyun hamuru ya da Lego setiniz yoksa da üzülmeyin. Çünkü internette evinizde kolaylıkla kendi oyun hamurunuzu nasıl yapabileceğinizi anlatan yüzlerce video bunun için var. :)

Hareketli Aktiviteler Yapın 

Bir süredir evde olan miniklerin enerjilerini atmaya ihtiyaçları olduğunu tahmin edebiliyoruz. Bunun için yapabileceğiniz en iyi şey birlikte bazı spor aktiviteleri yapmak olacaktır. Spor aktiviteleri derken tabi ki onlar için eğlenceli olabilecek şeylerden bahsediyoruz. Örneğin tamamen yaratıcılığınızı kullanarak evdeki oyuncak ya da çeşitli malzemeler ile birkaç parkurdan oluşan, parkuru tamamlayanı sonunda bir ödülün beklediği bol zıplamalı oyun alanları yaratabilirsiniz. :)

Çadır Kurmayı Deneyin 

Sizi bilemeyiz ama bir nesil evdeki sandalyeleri, koltukları birleştirip, üzerine çarşaf sererek kendi çadırını yaratmaya oldukça aşina. Günümüzde ise çocuk oyun alanları için satılan çok daha profesyonel çadırlar bulunuyor. Peki bunları almak yerine kendi çadırınızı kurmak istemez misiniz? Tıpkı eski günlerdeki gibi sandalyeleri, çarşafları alın ve birlikte istediğiniz kamp ortamını yaratın. Böylece çocuğunuzla birlikte yeni bir şey inşa etmiş olursunuz. Sonrasında çadırın içinde film izlemek, hikaye okumak ya da oyun oynamak tamamen size kalmış. 

Hayvan Sevgisini Pekiştirin

Özellikle bir süredir evlerimizde olduğumuz için sokaktaki dostlarımızın bize her zamankinden daha çok ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Bunun için bu süreçte onları unutmadığımızı göstermemiz ve çocuklarımıza da bu bilinci aşılamamız oldukça önemli. Bunun için birlikte kapının önüne su ve mama koyabilir ya da sokağınıza koymak için basit yöntemlerle evde kedi-köpek evleri yapabilirsiniz.

Çiçek Bakımı Yapın

Çocuklarımıza hayvan sevgisi kadar doğa sevgisini de aşılamanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Belki bunun için şimdilik ormanları ya da yeşil alanları keşfe çıkamıyoruz; ama pekala bunu evimizde de başarabiliriz. Bunun için evinizdeki çiçeklerle işe koyulabilirsiniz. Onlara çiçeklerin nasıl sulandığını, topraklarının nasıl değiştirildiğini ya da daha büyük bir saksıya nasıl geçirilebildiğini öğretebilirsiniz. Hatta tüm bunları birlikte yaparak çiçekleri daha yakından tanımalarına olanak sunabilirsiniz. 

Rengarenk Kolajlar Oluşturun

Dergi, gazete ve kumaş gibi parçaların bir karton üzerinde birleştirilmesiyle ortaya çıkan resim olan kolaj, çocuklarla oldukça keyif alarak yapılabilecek aktivitelerden biri. Elinizde ne kadar kumaş parçası, dergi, renkli kağıt ya da gazete varsa bunları kesip kartona yapıştırarak ortaya eğlenceli bir sanat eseri çıkarabilirsiniz. Böylece hem sizinle vakit geçirdiği için hem de yeni bir şey ürettiği için çocuğunuz oldukça mutlu olacaktır. 

Bunların yanı sıra çocuklu aileler için ara dönem tatilleri de önemli. Ek olarak kütüphaneler, ormanlar ve müzeleri keşfedebileceğiniz bir Çocuklu Aileler İçin Ara Tatilde Yapılacak En İyi Aktiviteler blog yazısı da ilginizi çekebilir.