2022 Sergi Takvimi: Mayıs Ayı İstanbul Sergileri

2022 Sergi Takvimi: Mayıs Ayı İstanbul Sergileri

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 25 Nisan 2022
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
2022 Sergi Takvimi: Mayıs Ayı İstanbul Sergileri
Mayıs ayında İstanbul’da sergi gezmek ve sanata doymak mümkün. Yılın hemen hemen her ayında çeşitli sergilere ev sahipliği yapan İstanbul’daki sergi ve sanat mekanları, yaz mevsimine girmeden önce de sanatseverleri bir araya getiriyor. Deniz sezonunu açmadan önce sanat dolu bir İstanbul günü için Mayıs ayında sizler için seçtiğimiz sergilere göz atabilirsiniz. Sergilelenen objelerin bizi geçmişe götürdüğü, bazen de gelecekten haber getirdiği anlar, her daim kültür ve sanatın belleklerdeki izlerini taşımaya yardımcı oluyor. 2022 Sergi Takvimi: Mayıs Ayı İstanbul Sergileri

{ad:0}

Memento İstanbul: Hristoff Aile Arşivi, Yapı Kredi Kültür Sanat

  • 31 Mart – 7 Ağustos
  • Üç nesil sanatçı bir ailenin biriktirdiği fotoğrafları, resim ve kişisel objeleri ve İstanbul’a dair anıları içeren Memento İstanbul: Hristoff Aile Arşivi, Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Galatasaray’daki binasının ikinci ve üçüncü katlarında sanatseverlerle buluşuyor. Serginin ilk katı Hristoff ailesine odaklanırken, ikinci katında ise Peter Hristoff’un İstanbul’dan ilham alarak ürettiği işler yer alıyor. İstanbul’a farklı bir açıdan bakmak isteyenler bu sergiyi kaçırmasın.

    2022 Sergi Takvimi: Mayıs Ayı İstanbul Sergileri

    TEN, BEDEN, BEN İpek Duben, Salt Beyoğlu

  • 9 Aralık 2021 - 8 Mayıs 2022
  • Kırk yılı aşkın süredir sanat hayatında önemli işlere imza atan sanatçı İpek Duben, Salt Galata - Beyoğlu’ndaki sergisiyle erkek şiddeti ve toplumsal cinsiyet gibi kavramları işliyor. Sanatçının bu sergisi, İpek Duben’in 1980’lerin başındaki resim ve desenlerinden 2020 tarihliAngels and Clowns adlı eserine kadar pek çok yapıtını yeniden değerlendiriyor. Göç ve ötekine bakış gibi temaları sanatçının kendi beden imgelerinden esin alarak sunan bu sergi, tüm bu kavramlara farklı bir bakış açısıyla bakmanızı sağlıyor.

    2022 Sergi Takvimi: Mayıs Ayı İstanbul Sergileri

    Doğa Bahçeler Düşler, Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi

  • 4 Mart - 31 Temmuz
  • Arkas Koleksiyonu’ndan derlenen eserlerle doğa, sanat ve insan arasındaki ilişkiyi irdeleyen Doğa Bahçeler Düşler sergisi, sanatın 16. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar geçirdiği değişime özgün bir bakış açısı getirerek, bu eserleri sanatseverlerle buluşturuyor. Heykel, resim, dekoratif sanatlar ve tekstil sanatı gibi sanatın pek çok türünü Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi'nde bir araya getiren bu sergi, insanın doğanın bir parçası olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor.

    2022 Sergi Takvimi: Mayıs Ayı İstanbul Sergileri

    OyunBu, ARTER Sanat Galerisi

  • 17 Şubat 2022 - 9 Nisan 2023
  • Oyuna farklı bir açıdan bakan, hem çocukların hem de yetişkinlerin oyuna bakışını ele alan OyunBu sergisi, 9 Nisan 2023 yılına kadar ARTER Sanat Galerisi’de ziyaretçilerini bekliyor. Arter Koleksiyonu’ndan seçilen yapıtların çocukluk ve oyun kavramları etrafında şekillenmesini, hayal dünyasında başlayan oyun kelimesinin sanat yapıtıyla tamamlanan yolculuğunu ve tüm bu sürece getirilen farklı yorum ve düşünme süreçlerini bu sergide görmeniz mümkün.

    2022 Sergi Takvimi: Mayıs Ayı İstanbul Sergileri

    Atatürk Sergisi, Rahmi M. Koç Müzesi

    19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nda Atatürk’le buluşmak ve onu anmak Rahmi M. Koç Müzesi’nde çok daha anlamlı oluyor. Müzenin Atatürk Bölümü’nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kişisel eşyalarını, annesi Zübeyde Hanım’ın fotoğraflarını ve Time Dergisi’nin, kapağında Atatürk’ün yer aldığı ve günümüzde çok ender rastlanan 1923 Mart sayısını bu müzede görebilirsiniz. 2022 Sergi Takvimi: Mayıs Ayı İstanbul Sergileri

    Mayıs ayında güzel havalarda ısınmak, İstanbul’un tarihi semtlerinde turlamak ve vapurda Boğaz havası almak çok keyifli oluyor. Bu güzel anlara bir de sanat eşlik etti mi, İstanbul daha da güzel oluyor.

    {search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}
    Benzer Yazılar