Yıllardır Ertelenen Karadeniz Planınızı Öne Aldıracak 9 Sebep

Yıllardır Ertelenen Karadeniz Planınızı Öne Aldıracak 9 Sebep

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 19 Mart 2018
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Yıllardır Ertelenen Karadeniz Planınızı Öne Aldıracak 9 Sebep
Kimimizin tarihine kimimizin muhteşem doğasına tutulduğu Karadeniz, ülkemizin en özel yerlerinden biri. Her köşesinden bambaşka bir güzellik fışkıran bölgenin birbirinden değerli durakları ise bu nedenle her yıl sayısız ziyaretçi ağırlıyor. Karadeniz’i ziyaret etmek için herkesin kendine göre bir sebebi var elbette ama özellikle de bizi ülkemizin bu cennet köşesinde çeken çok şey olduğunu söylemeden geçmeyelim. İşte sizi de ikna edecek ve yıllardır ertelenen Karadeniz planınızı öne aldıracak 9 sebep. 1 – Hayran Olunası Doğası karadeniz turu

{ad:0} Ülkemizin en yeşil yerlerinden biridir Karadeniz. Henüz ismini duyar duymaz aklımıza gelen ilk şey ise muhteşem doğası. Hatta Karadeniz’e gidip de doğasına hayran olmayan neredeyse yok. Burada yeşilin her tonuyla karşılaşır, günün sonunda “Neden her şeyi satıp buraya gelmiyorum ki?” diye düşünürken bulursunuz kendinizi. En sonunda da oksijen dolu havasını içinize çekip artık yeşilin en sevdiğiniz renk olduğuna karar verirsiniz. Çünkü Karadeniz öyledir. Bir kere havasını soluyunca artık siz de bambaşka biri olursunuz.
2 – Sıcakkanlı İnsanları karadeniz insanı

Karadeniz’i ziyaret etmenin en güzel yanlarından biri de neresine giderseniz gidin kendinizi asla bir turist gibi hissetmiyor olmanız. Bölgenin havasından mıdır suyundan mıdır bilinmez ama gencinden yaşlısına herkes hem misafirperver hem de oldukça yardımsever. Özellikle neredeyse komşuluk ilişkilerinin dahi bitmek üzere olduğu şehir yaşamından sonra böyle bir ilgiyle karşılaşmak bile unutmak üzere olduğumuz değerleri hatırlatıyor ve bizi sandığımızdan çok daha fazla etkiliyor.
3 – Sümela Manastırı sümela manastırı

Karadeniz’i ziyaret etmek için başlı başına yeterli olabilecek değerlerden biri hiç şüphesiz Sümela Manastırı. Öyle ki manastır yalnızca ülkemizden değil dünyanın dört bir yanından turistin ilgisini çekmeyi fazlasıyla başarıyor. Efsaneye göre iki Atinalı keşişin bugün yapının bulunduğu yerde Meryem’in İsa’yı kollarında tuttuğu rüyayı görmesi üzerine Sümela’nın bulunduğu yere gelerek bu manastırı inşa etmişler. Manastır yaz, kış, bahar fark etmeden her dönem öylesine güzel ki bunu yalnızca gördüğünüzde anlayabilirsiniz. 2015 yılından bu yana restorasyon çalışmaları devam eden yapının yeniden ziyarete açılacağı tarihi ise hepimiz dört gözle bekliyoruz.
4 – Harika Instagram Fotoğrafları çamlıhemşin

Sosyal medyadan uzak bir yaşam sürenlerimizin sayısı neredeyse yok denecek kadar az olduğu günümüz dünyasında en güzel Instagram fotoğrafını çekmek için neredeyse birbirimizle yarışıyoruz. Karadeniz seyahatine çıktığınızda ise görüp görebileceğiniz en başarılı fotoğrafları çekebileceğinize emin olabilirsiniz. Çünkü bölgenin sihirli doğası en çok beğeni aldığınız fotoğrafı paylaşmak için herhangi bir filtre kullanmanıza bile ihtiyaç duymuyor.
5 – Tarihi Değerleri zilkale

Asırlardır büyük ve önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan Karadeniz’in köklü tarihinin bir yansıması olan manastırları, kiliseleri, tarihi konakları, kaleleri ve daha nicesi ona bambaşka bir zenginlik katıyor. Öyle ki bölgenin her bir köşesinden fışkıran tarihi yapıda mutlaka bir medeniyetin izine rastlayabiliyoruz. Hem doğa tutkunları hem de tarih meraklıları için adeta bir cennet olan bu coğrafyada görülmesi gereken onlarca yer varken elinizi çabuk tutup en kısa zamanda bir Karadeniz turuna çıkmalısınız.
6 - Mıhlaması mıhlama

Gelelim Karadeniz’in dillerden düşmeyen lezzetine. Kahvaltıların adeta baş tacı olan ve şehirde en güzelini yemek için kapı kapı dolaştığımız mıhlamanın yerinde ne kadar güzel olabileceğini tahmin edebiliyor musunuz? Yöreye özgü kolot peyniri ve en doğal ürünlerle hazırlanan bu lezzeti Karadeniz’de yediğinizde ilk fark edeceğiniz şey aslında yıllardır severek yediğiniz mıhlamayı şimdi daha çok sevmeniz olacak.
7 – Yaylaları pokut yaylası

Şehir yaşamından bunalıp kaçmaya karar verdiğinizde bol bol oksijene doyup, Karadeniz havasını iliklerinize kadar hissetmek için ilk yapmanız gereken şey kendinizi yaylalara atmak. Doğayla özlem gidermek için en doğru adreslerden biri olan yaylalarda bazen bir bulut denizini seyre dalar, bazen uzun doğa yürüyüşlerine çıkar ama çayınızı yudumlarken içtiğiniz en keyifli çayın bu olduğunun bilincinde olursunuz.
8 – Fırtına Deresi fırtına deresi

Rize’de mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir Fırtına Deresi. Kaçkar Dağları’nın yamaçlarındaki derelerin birleşiminden oluşan ve şehrin güzeller güzeli ilçesi Çamlıhemşin’e kadar ulaşan bu dere bölgeye yepyeni bir yaşam getirmiş. Dere boyunca yer alan köprüler ziyaretçilere muhteşem bir seyir terası sunarken, çevresinde Fırtına manzarasına karşı köy kahvaltısı edebileceğiniz yerler de mevcut.
9 – Köy ve Kasabaları yörük köyü karadeniz

Karadeniz’in köy ve kasabaları, ulaşmak için sarf edeceğiniz tüm emeklere değecek türden. Doğusunda batısına kadar bölgede yer alan köy ve kasabaların bir kısmı Karadeniz mutfağına özgü lezzetleri kazandırmış, bir kısmı tarihi ve doğal güzellikleri ile kısa sürede turistik duraklardan biri haline gelmiş. Hatta görür görmez sizi alıp başka diyarlara götürecek bu köylerin büyük bir kısmı ise gizli kalmış ve tüm sahip olduklarıyla keşfedilmeyi bekliyor. Siz de bölgenin havasını solumak istiyorsanız seyahat planınıza bu köy ve kasabaları mutlaka dahil etmeyi ihmal etmeyin. Aksi takdirde pişman olabilirsiniz.

Yorumlar

muharrem 
28.03.2019
Merhabalar, ben Karadenizli damadıyım. Eşimin ailesi Rize-Çamlıhemşinli. 29 yıllık evliyim. Şimdi size bir şey söyleyeceğim, hadi canım sen de diyecek, inanmıyacaksınız. 29 yıllık evli olmama rağmen ben Karadeniz’e 1 kere bile gidemedim. Bahanem ise hep iş. Mesleğimden dolayı yaz dönemi kıpırdama şansım hiç yok. Yani yazı yoğun yaşıyoruz. Eşim, çocuklarım gidiyor. Hatta küçük kızım üniversiteyi Rize’de okuyor. Ben onların çektiği fotoğraflarla avunuyorum. Sonuç olarak ömür geçiyor. Hep iş iş nereye kadar? Bu yaz hep beraber ilk yapıp gidiyoruz. Artık kendime zaman ayırmanın vakti geldi. Ne dersiniz?