Venedik'e Gitmeden Bunları Bilmelisiniz!

Venedik'e Gitmeden Bunları Bilmelisiniz!

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 28 Eylül 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Venedik'e Gitmeden Bunları Bilmelisiniz!

Herkesin gitmek istediği bir yerdir Venedik. Huzurlu ve romantik ortamıyla insanları cezbeder…

Günümüz Venedik yerleşiminin çekirdeğini Rialto bölgesi oluşturur. Planlanan kanalların inşaattı sırasında çıkan toprak, adacıkların güçlendirilmesinde kullanılmıştır. Venedik Büyük Kanal başta olmak üzere sayısız kanal, 400 köprü ve 118 adacık üzerine kurulmuştur. Bu küçük adacıkların birleştirilmesiyle elde edilen alanlara binalar inşaa edilmiştir.

Ünlü Büyük Kanal (Canalazzo) çevresinde sivil ve resmi binalar yer alır. Büyük Kanal ters bir S harfi şeklindedir. Büyük Kanal şehri ikiye böler bunlarda doğu tarafta kalan St.Marco tarafı daha geniştir. Dükler Sarayı da burada yer alır. Büyük Kanal üzerinde 3 önemli köprü Railway, Rialto ve Accademia Köprüleri yer alır ayrıca 45 küçük kanalcık da Büyük Kanal’a bağlanır.

{ad:0}

Venedik’te 2 tane önemli Saint (kutsal olduğu kabule edilen kişi) öne çıkar: St.Todora ve St.Marco. St. Thedora yeni kurulmuş Doğu Roma İmparatorluğu’na bağlı bir kraliçedir. Evangelist St. Marco ise Hristiyan dininde kabul edilen dört İncil yazarından biridir.

Venedik’in diğer adı da Serrennissima-huzurlu-dır. Bunun sebebi tüm sosyal ve politik yaşamın kanunlarla belirlenmiş olmasıdır. Adalet en önemsenen kuraldır. Örneğin hakimler hiçbir klüpe, partiye ve benzeri kuruluşa üye olamaz hatta yakınlık bile kuramazlar. Venedik bir şehir devleti iken sembolü kılıç ve kanunların yer aldığı bir kitaptır. Kanunların bu kadar önemsenmesinin sebebi kentin Ortaçağ sonlarında başlayan ve tamamen ticaret üzerine kurulu olan yaşamıdır.