Türkiye'nin Doğadan İlham Almış 9 Çiçek Festivali

Türkiye'nin Doğadan İlham Almış 9 Çiçek Festivali

Paylaş
Zeynep Yeğiner  
Eklenme: 07 Ocak 2020
 • Son Güncellenme: 16 Nisan 2024
Türkiye'nin Doğadan İlham Almış 9 Çiçek Festivali

Dört köşesi bin bir güzellik sunan Türkiye tam bir festival cenneti. Özellikle son yıllarda katılımcıların doğadan gelenleri tanıdıkları, deneyimledikleri festivaller oldukça ilgi çekiyor. Bitki örtüsü bakımından büyük bir zenginlik sunan ülkemizin birçok noktasında çiçek temalı festivaller ise gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Festivale katılanlar hem toprağa dokunarak festival çiçeklerini tanıyor, hem yöreye özgü yerel tatları ve el sanatlarını deneyimliyor hem de festival coşkusunu çeşitli eğlencelerle yaşıyor. Gelin 2020 yılında katılabileceğiniz mis kokulu çiçek festivallerini hep beraber keşfedelim.

{ad:0}

Karaburun Nergis Festivali

Karaburun Nergis Festivali

İzmir’in el değmemiş doğasına sahip Karaburun, Türkiye’nin en önemli nergis üretici noktalarının başında geliyor. Ege’nin temiz havasına büyüleyici nergis kokularının karıştığı ocak ayında düzenlenen Karaburun Nergis Festivali katılımcılarına unutulmaz bir şölen sunuyor. Etrafa yayılan tatlı kokusuyla pek çok kişiyi kendine hayran bırakan nergis çiçeğinin adı tabi ki antik bir Yunan efsanesinden geliyor. Efsaneye göre görenleri kendine hayran bırakan Narkissos adındaki avcı kimseyi beğenmezmiş. Hiçbir perinin aşkına karşılık vermeyen Narkissos bir gün Zeus tarafından cezalandırılır. Gölün üzerinde kendi yansımasını gören Narkissos kendisine o kadar hayran kalır ki gözlerini yansımasından ayıramaz ve kendisinden karşılık alamaz. Bunun üzüntüsüyle eriyip giden Narkissos’un yerinde mis kokulu bir çiçek açar ve zamanla nergis adını alır.

{search:karaburun-otelleri,Karaburun Otelleri}

Datça Badem Çiçeği Festivali

 Datça Badem Festivali

Baharın habercisi badem ağaçları ocak ve şubat aylarında Datça yarımadasında açmaya başlıyor. Kırlardaki beyaz ve sarı papatyalara eşlik eden beyaz ve pembe badem çiçekleri görenlerin içini kıpırdatıyor. 85 farklı badem türünün bulunduğu Datça’da festivale katılanlar hem yöresel lezzetleri deniyor hem doğal ürünlerden yapılan ürünleri alabiliyor hem de badem çiçeği fotoğraf yarışmasına katılabiliyor. Tam bu güzel mevsimde gitmişken bölgede doğa yürüyüşlerine, şarap tadımlarına ve doğal üretim atölyelerine katılmadan dönmeyin deriz.

{search:datca-otelleri,Datça Otelleri} 

Bodrum Acı Ot Festivalİ

 Bodrum Acı Ot Festivali

Güneşin denizi iyiden iyiye ısıttığı bahar aylarında aklına “Yaz gelse de Bodrum’a gitsek” fikri düşenlere güzel bir haberimiz var. Bodrum’a özgü Ege otlarının ziyaretçilerle buluştuğu Acı Ot Festivali bu sene 14 - 15 Mart tarihleri arasında Ortakent’te düzenlenecek. Yöreye özgü acı ot, baldıran, deli kenker, turp otu, tilkişen ve ada marulu gibi otlar ve bu otlarla hazırlanan yöresel yemekleri tatma imkanının yanı sıra çeşitli konserler, atölyeler, gösteriler ve sokak performansları da programda yer alıyor.

{search:bodrum-otelleri,Bodrum Otelleri} 

İstanbul Lale Festivali

 İstanbul Lale Festivali

Laleleriyle ünlü Hollanda’ya ilk lale soğanını gönderen İstanbul’da lale festivali düzenlenmesi kaçınılmaz. Her yıl bir ay boyunca tüm şehir milyonlarca lale ile bezeniyor ve muhteşem bir görsel şölen sunuyor. Bu sene Emirgan Korusu ve Gülhane Parkı başta olmak üzere İstanbul’un pek çok parkında rengarenk lale görmek mümkün. 30 Mart – 28 Nisan boyunca festival kapsamında İstanbul, pek çok konser, aktivite ve yarışmaya da ev sahipliği yapıyor.

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Alaçatı Ot Festivali

 Alaçatı Ot Festivali

Alaçatı Ot Festivali her sene on binlerce ziyaretçiyi Alaçatı’nın Arnavut kaldırımlı sokaklarında ağırlıyor. Festival boyunca yöreye ait lezzetli otları tanıma, bu otlarla yapılan yöresel lezzetleri tatma fırsatının yanı sıra gün boyu süren etkinliklere katılma imkanı bulunuyor. Alaçatı’nın tatlı rüzgarını yüzünüzde hissederken renkli atmosfer içinde keyifli bir hafta sonu geçirmeniz kaçınılmaz.

{search:alacati-otelleri,Alaçatı Otelleri}

Antalya Çiçek Festivali

 Antalya Çiçek Festivali

Deniz, kum, güneş üçlüsü denince akla ilk gelen yerlerden biri olsa da Antalya, aslında portakalın anavatanı. Sokakların portakal koktuğu, her yerin turuncuya büründüğü bu festival kapsamında katılımcılar portakaldan yapılan eserlerin fotoğrafını çekmek için şehre akın ediyor. Antalya’yı bir de bahar havasında görmek isteyenler için kaçırılmaz bir fırsat.

{search:antalya-otelleri,Antalya Otelleri}

Adana Portakal Çiçeği Festivali

 Adana Portakal Çiçeği Festivali

Akdeniz şehri olmanın getirdiği avantajla Adana, nisan ayında limon, turunç ve portakal kokularıyla çevriliyor. 2013 yılından beri ise tüm Adana bu coşkuyu Adana Portakal Çiçeği Festivali kutluyor. Rengarenk sokak karnavalı, yöresel lezzetler stantları, kostüm yarışmaları ve daha fazla eğlence için bu sene Nisan’da rotanızı Adana’ya çevirmenizi öneririz.

{search:adana-otelleri,Adana Otelleri} 

Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali

 

Bayındır Uluslararası Çiçek Festivali

'Çiçeğin hikayesi burada başladı' sloganıyla Bayındır, bu sene 23. kez Uluslararası Çiçek Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Çiçeklerle bezeli görsel şölenin yanı sıra festival boyunca çeşitli konserler, gösteriler ve yarışmalarla katılımcılara unutulmaz bir an yaşatılıyor.

{search:bayindir-otelleri,Bayındır Otelleri} 

Kuyucak Lavanta Festivali

 Kuyucak Lavanta Festivali

Özellikle son yıllarda hayli revaçta olan Isparta’nın Kuyucak Köyü, Türkiye’nin lavanta üreticisi olmanın dışında artık bir de turizm merkezi haline geldi. Lavanta hasadı döneminde düzenlenen bu festival kapsamında lavantadan yapılan ürünleri yakından tanıma ve lavanta hasadına katılma imkanı bulunuyor. Hazır bu güzel mevsimde oralara kadar gitmişken mutlaka Türkiye’nin Maldivler’i olarak bilinen Salda Gölü’ne de uğramayı unutmayın.

{search:kuyucak-otelleri,Kuyucak Otelleri}

Yorumlar

Tülin gündoğu 
13.01.2020
Çok güzel,tekrar hatırlatabilirseniz neden olmasın, arkadaşlarımızla katılabiliriz. 😊
Ferda Aşık 
09.01.2020
Çok güzel bir paylaşım olmuş. Ellerinize sağlık.
Serkan Seki 
08.01.2020
Vay be Neredekal'ı uzun süredir takip ederim. Ara ara Keşif Rehberi'nde yazdıklarınızı okuyorum. Doğadan İlham Almış Çiçek Festivalleri inanılmaz faydalı olmuş. Keyifle okudum ve paylaştım.