Sahil Kenarında Kamp Yapabileceğiniz Yerler

Sahil Kenarında Kamp Yapabileceğiniz Yerler

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 21 Temmuz 2020
 • Son Güncellenme: 02 Şubat 2024
Sahil Kenarında Kamp Yapabileceğiniz Yerler

Doğayla iç içe bir tatil yapmanın en keyifli hatta en ekonomik alternatiflerinden biridir kamp yapmak. Hele bir de ülkemizin birbirinden güzel koylarında bu deneyimi yaşamak bambaşka bir keyif verir. İster hafta sonu ister uzun soluklu bir tatil için tercih edebileceğiniz plajlarda yer alan kamp alanlarının bir kısmında işletme bulunurken, bir kısmı ise tamamen bakirdir. Dolayısıyla herhangi işletme bulunmayan plajlar için tüm hazırlıklarınızı tamamlayıp yola koyulmanızda fayda var. Gelin sizler için hazırladığımız, unutulmaz bir kamp deneyimi sunan ülkemizin en güzel 10 koy ve plajına bir bakalım.

{ad:0}

Demircili Koyu / Urla 

urla demircili koyu

İzmir-Urla’nın en güzel koylarından biri olan Demircili, yıllar içerisinde kampçıların favori duraklarından biri haline geldi. Berrak deniziyle dikkat çeken koy, kafa dinlemek için birebir. Üstelik burada kamp yapmak için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Çadırınızı götürüp muhteşem koyun tadını çıkarabiliyorsunuz. Burada hizmet veren bir kamping bulunmuyor; ancak bir kafe yer alıyor. Bu sayede soyunma kabini, WC ve duş gibi ihtiyaçlarınız için bu kafeden faydalanabiliyorsunuz. Ayrıca yanınızda kendi yiyeceğinizi götürebileceğiniz gibi koyda yer alan kafenin günlük alakart menülerini de tercih edebiliyorsunuz.

Kadırga Koyu / Assos 

assos kadırga koyu

Göz alıcı doğası ve tertemiz deniziyle bilinen Assos Kadırga Koyu, çok sayıda kamp alanına ev sahipliği yapıyor. Günün her saati denizin ve plajın tadını çıkarabileceğiniz koyda her bütçe ve zevkten kampçıya hitap eden bir kamp alanı mutlaka bulunuyor. Koyda yer alan kamp alanlarının çok büyük bir kısmında WC, duş, soyunma kabini, ortak mutfak ve elektrik bulunuyor. Tüm bunlara ek olarak kampçılar dilediği zaman bölgede hizmet veren kafe ve restoranlardan birini tercih edebiliyor.

Beylik Koyu / Bozcaada 

bozcaada beylik koyu

Bozcaada’nın Beylik Koyu, herkesten uzak, sakin ve bol huzur dolu bir kamp deneyimi hayalini kuranlara hitap ediyor. Çünkü koyda herhangi bir işletme bulunmuyor. Dolayısıyla işletme olan yerlere oranla daha çok günübirlikçiler tarafından tercih ediliyor. İşletme olmadığı için elektrik ve su gibi olanakların bulunmadığı Beylik Koyu’nda kamp yapacakların market alışverişlerini önceden yapmış olmaları gerekiyor. Koyda yalnızca kadın ve erkekler için tuvalet bulunuyor. Dilerseniz çadırınızla dilerseniz karavanınızla gelip kamp yapabiliyorsunuz.

Kabak Koyu / Fethiye

fethiye kabak koyu

Fethiye’nin ünü dünyaya yayılan değerlerinden Kabak Koyu da listemizde yer almayı fazlasıyla hak eden yerlerden biri. Eşsiz doğası ve muhteşem deniziyle bir görenin bir daha gitmek için can attığı koy, kampçıların da uğrak noktalarından. Kabak Koyu’na kendi çadırınızla gidip kamp alanlarında belirli bir ücret karşılığında çadırınızı kurabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra bazı kampinglerde çadır kiralama hizmeti de verilebiliyor. Bunun için mutlaka önceden bilgi almanızı tavsiye ederiz. Koy çevresinde hizmet veren kampinglerin neredeyse tamamına yakını duş, WC, otopark, büfe ve elektrik gibi olanaklara sahip.

Kömür Limanı / Saroz 

saroz kömür limanı

Saroz Körfezi’nde kamp yapabileceğiniz yerlerden biri de Kömür Limanı. Burası doğası ve denizinin güzelliği sebebiyle yaz aylarında sık sık tercih ediliyor. Ancak özellikle resmi tatil olmayan hafta içi günlerde çok daha sakin oluyor. Eğer kalabalıktan hoşlanmıyorsanız burayı hafta sonu ziyaret etmenizi pek tavsiye etmiyoruz. Kendi çadırınızla gelip kamp yapabileceğiniz Kömür Limanı’nda kamp alanına giriş için kişi başı ücret alınıyor. İşletme bünyesinde WC, duş ve kafe hizmeti bulunuyor. Dilerseniz kendi yiyeceğinizle gelebiliyor ya da bunu tercih etmezseniz kafenin hizmetlerinden faydalanabiliyorsunuz.

Ovabükü / Datça 

datça ovabükü

Datça’nın dünyada eşi benzerine az rastlanan büklerinden yalnızca biri Ovabükü. Daha çok deniz kenarına kurulmuş küçük işletmeleriyle bilinen bu plajda, popüler tatil beldelerinden farklı olarak sezon oldukça sakin geçiyor. Kafa dinlemek isteyenler tarafından tercih edilen Ovabükü’nde pansiyonda konaklamak istemeyenler burada yer alan kamp alanını tercih edebiliyor ya da sahil kenarındaki işletmelerin olanaklarından faydalanıp, kendi çadırıyla kamp yapma şansı bulabiliyor. Kamp alanını tercih edenler elektrik, market, kafe, sıcak su, duş. ve internet gibi hizmetlere sahip olabiliyor.

Akkum Plajı / Seferihisar

 

seferihisar akkum plajı

İzmir’in sevilen tatil beldelerinden Seferihisar kampçıların favori destinasyonlarından biri. Bunda beldenin güzelliği kadar bünyesinde hizmet veren kamp alanları da büyük rol oynuyor. Akkum Plajı ise kamp yapabileceğiniz plajlardan biri ve bol bol denize doymak isteyenlerin de ilk tercihi oluyor. Burası daha çok kendi imkanlarınızla kamp yapabileceğiniz bir plaj. Bünyesinde kafeler ve yakınlarda market bulunuyor; ancak çadır kiralayabileceğiniz bir işletme yok. Dolayısıyla herhangi bir ücret ödemeden kendi çadırınızla konaklayabiliyorsunuz. Yakınlardaki kafenin elektrik, duş, WC olanaklarından uygun fiyata faydalanabiliyorsunuz. Masmavi bir denize sahip olan Akkum Plajı’nın bir diğer özelliği ise gün batımı manzarasının harika olması.

Katrancı Koyu / Fethiye

katrancı koyu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan Katrancı Koyu, bir işletme bulunan kamp alanlarından biri. İster çadır kampı ister karavan kampı için tercih edilebilen kamp alanına girişler ise ücretli. Bölgenin denizi dillere destan bir güzelliğe sahip. Bu sebeple kampçılar günlerinin büyük bir kısmını plajda geçiriyor. İşletme kampçılara WC, duş, elektrik, çadır kiralama, restoran, soyunma kabini, market ve piknik masaları gibi imkanlar sunuyor. Böylece ziyaretçilerin kamp öncesi hiçbir şeyi dert etmeleri gerekmiyor. Koyun Fethiye merkeze uzaklığı ise 16 km. Siz de sevdiklerinizle keyifli bir kamp deneyimi yaşamak istiyorsanız Katrancı Koyu’na bir şans verebilirsiniz.

Akvaryum Koyu / Cunda 

cunda akvaryum koyu kamp

Ayvalık-Cunda koylarından biri olan Akvaryum’un ismini nereden aldığını tahmin etmek çok da güç değil sanıyoruz. Tam da tahmin ettiğiniz gibi sizi burada cam gibi, berrak bir deniz bekliyor. Tabi bir kez gelen geceyi burada geçirmeden dönmek istemiyor. Alan kamp yapmak için uygun ancak herhangi bir kamp işletmesi yok. Esasında burada duş ve WC imkanı bulunan bir işletme de yer almıyor. Ancak yine de güzelliği ile kampçıların en sevdiği yerlerden biri olmayı başarıyor. Dolayısıyla macerasever kampçılardan biriyseniz tüm hazırlıklarınızı tamamlayıp, burada güzel bir akşam geçirebilirsiniz. Yalnız şunu söylemeden geçmeyelim, koyda ateş yakmaya da izin verilmiyor.

Ekincik Koyu / Köyceğiz 

köyceğiz ekincik koyu

Sessiz ve huzur dolu bir kamp yeri arayanları şöyle alalım. Çünkü Köyceğiz’e yaklaşık 30-35 km uzaklıkta yer alan Ekincik Koyu, adeta saklı kalmış bir cennet. Bünyesinde birkaç tane kamp alanı bulunan koyda ister çadır ister karavan kampı yapabiliyorsunuz. Koya kendi çadırınızla gelebileceğiniz gibi işletmelerde çadır kiralama imkanı da bulabiliyorsunuz. Kampinglerin büyük bir kısmı ise WC, duş, soyunma kabini, elektrik, ortak banyo gibi olanaklara ev sahipliği yapıyor. Buna ek olarak bazı kamp alanlarının konuklarına plajda ücretsiz şezlong ve şemsiye temin ettiği biliniyor.

Son olarak yola çıkmadan önce kamp yapacağınızda gerekli olan ekipmanları derlediğimiz Kamp Malzemeleri Listesi adlı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar

Yücel Dinçer 
23.07.2020
Datça Aktur asla unutulmamalı, deniz girilen iki koy, tertemiz duş wc elektrik bence ilk 3 te yer almalı
Erhan Önder 
23.07.2020
Marmaris'te bulunan Çiftlik koyu kesinlikle çok güzel bir yer. Kapasite olarak çok sayıda kamp-çadır tatiline gönül verenleri kaldıramayabilir fakat her çadırcının görmesi gereken bir yer.