Tatilde Başınıza Gelebilecek Tatsız Olaylar

Tatilde Başınıza Gelebilecek Tatsız Olaylar

Paylaş
Editor  
Eklenme: 10 Ağustos 2018
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Tatilde Başınıza Gelebilecek Tatsız Olaylar
1) Vize Başvurunuzun Reddedilmesi: Henüz kapıdan dahi çıkmamışken başınıza gelebilecek en kötü ihtimal vizenizin reddedilmesi olabilir. Bu özellikle Schengen gibi alınması görece zor vizeler için söz konusu olabilecek bir durum. Pek çok farklı kritere göre verilen vizeler için ön bir araştırma yapmanız oldukça işinize yarayacaktır. Özellikle yurt dışı seyahat planlarınız varsa ilk işiniz vize almak ardından kesin rezervasyonları gerçekleştirmek olmalı. vize başvurusu

{ad:0}

2) Bavulunuzun Kaybolması: Bavullar seyahatlerin ayrılmaz bir parçası. Özellikle uzak mesafelerde hayatı kolaylaştıran bu eşyalar bazen başımıza dert de açabilir. Örneğin uçak seyahatlerinde bavulunuzu yanınızdan ayırmamak gibi bir şansınız maalesef yok. Bavulu görevlilere teslim ettikten sonra ancak varacağınız yerde tekrar elinize alabiliyorsunuz. Bazen havaalanlarının meşhur kayan bantlarının önünde saatlerce bekleseniz de bavulunuzun gelmemesi gibi bir ihtimal söz konusu olabiliyor. Bu durumda akla ilk gelen çalınma ihtimali olsa da bavulunuz başka bir uçağa yüklenmiş ya da uçağa bindiğiniz destinasyonda bırakılmış olabilir. Peki böyle bir senaryoyla karşılaştığınızda ne yapmalısınız? Öncelikle sakinliğinizi koruyup hava limanı görevlilerinden yardım isteyebilir ve bavulunuzu bulmak için etrafı kolaçan edebilirsiniz. En önemlisi de cüzdan, telefon ya da para gibi sizi böyle bir durumda ihtiyacınız olacak başlıca eşyalarınızı sırt çantanızla birlikte yanınıza alabilirsiniz.

bavulun kaybolması

3) Eğlenmeye Gitiğiniz Plajda Gözünüz Çantada: Seyahat denince genellikle aklımıza yaz tatilleri gelir ve bu tatillerimizi genellikle sahil bölgelerinde ve plajlarda denizin keyfine vararak geçirmeye çalışırız. Ancak yanımıza almak zorunda olduğumuz çantamız zaman zaman keyif kaçıran bir unsur haline gelebilir. Bir yandan denizin ve doğanın keyfini çıkarırken bir yandan sahilde bıraktığınız çantalarınızı gözetlemek durumunda kalabiliriz. Bu durum zaman zaman kaybolma ve çalınma gibi tatsız olaylarla sonuçlanabilir.

plajda çanta

4) Çocuklara Göz Kulak Olmak: Çocuklar hayatımızda vazgeçilmez bir yere sahip. Ancak çocuklarımız kadar sorumlulukları da vazgeçilmezdir ve zaman zaman çok ağır olmaktadır. Özellikle güvenli ev ortamının dışında ya da kalabalık alanlarda anne ve babalar çoğu zaman çocuklarına göz kulak olma paniği içerisine girerler ve bulundukları yerden ya da geçirdikleri zamandan keyif alamazlar. En önemli sorunlardan biri ise çocukların çevrelerine duydukları merak ve ilgi sonucu kolayca dikkat dağınıklığı yaşayıp uzaklaşabilmeleri olabilir.

çocuklara göz kulak olmak

5) Cüzdan Kaybetmek: Çoğumuz için seyahat yemek, içmek ve yeni yerler görmek anlamına gelmekte. Bu durum aynı zamanda dolaylı yoldan para harcamakla eş değer. Yani cüzdanımızı 7/24 yanımızdan ayırmamamız gerekir. Özellikle yurtdışındaysak pasaport da cüzdanımızla birlikte yanımızda gelir. Fakat seyahatlerin mükemmel olması gibi bir garanti söz konusu değil ve cüzdanınızı gittiğiniz bir yerde unutabilir daha da kötü ihtimalle çaldırabilirsiniz.

cüzdan kaybetmek

6) Tatilde Hasta Olmak: Seyahatleri özellikle de uzun zamandır istediğimiz bir yere gidiyorsak dört gözle bekleriz. Fakat vücudumuzun içine girdiği değişik tempoya adapte olamayabilir ve hasta olabiliriz. Seyahatlerde özellikle başağrısı, mide bozuklukları ve güneş yanıkları ya da güneş çarpması yaygın görülen rahatsızlıklardan olabilir. Bu sebeple yediğiniz şeylere dikkat etmeli ve güneşin zararlı etkilerinden olabildiğince korunmaya çalışmalısınız.

hasta olmak

Peki bu streslerin çözümü var mı? Seyahatler hepimiz için güzel deneyimler yaşamak istediğimiz zamanlardır. Bu sebeple bahsettiğimiz tüm bu problemler için önlem alarak seyahatimizden aldığımız keyfi maksimuma çıkarabiliriz. Üstelik ihtiyacınız olan tek şey Unico’nun Unico Akıllı Seyahat Sigortası paketi. Peki bu pakette ne var? Mimic: Mimic’i bavulunuza takarak, havaalanında valiziniz size yaklaşırken haberdar olabilir, kaybolma durumunda nerede olduğunu bilebilirsiniz. Siz keyifle denize girerken ya da doğanın tadını çıkarırken plajdaki eşyalarınız Mimic’in alarm sistemiyle güvende olur. Mimic’i çocuklarınız için de devreye sokabilirsiniz kalabalık yerlerde çocuğunuz gözden uzaklaştığında tedirgin olmanıza gerek yok, çocuğunuzun nerede olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz.

Ücretsiz Vize Danışmanlığı: Vize almak zaman zaman zorlu bir süreç olabilir ve desteğe ihtiyacınız olabilir. Fakat yalnız değilsiniz. Ücretsiz vize danışmanlığımız sayesinde vize almak için ekstradan para harcamak zorunda kalmazsınız.

Seyahat Sigortası: Dediğimiz gibi seyahatte başınıza tatsız olaylar gelebilir önemli olan bu gibi senaryolarda durumla kolaylıkla başa çıkabilmek. Unico Akıllı Seyahat Sigortası'yla sağlık sorunu ya da kaza yaşamanız durumunda desteğimiz her zaman yanınızda.

7/24 Seyahat Destek Hattı: Seyahatinizi anlamlı hale getirecek şeylerden biri de muhakkak ki, gittiğiniz yer hakkında edindiğiniz bilgiler, gezdiğiniz yerler olacaktır. Hele ki hava durumu, para birimi gibi daha önemli bilgiler ise tatilde olmazsa olmazınız. Unico Akıllı Seyahat Sigortası paketinde yer alan 7/24 seyahat destek hattı ile bu tarz bilgileri hızlıca edinebilirsiniz.

Yurt Dışı Hukuki Danışmanlık: Yurtiçinde hukuki danışmanlık işlerimizi yapmak için zamanımız olsa da, yurt dışında hatta seyahat esnasında iken buna çok zamanı olmayabilir. Yurt Dışı Hukuki Danışmanlık sayesinde aklınıza gelen soruları sorabilir, başınıza gelecek aksi konular hakkında danışmanlarımızdan hızlıca bilgi alabilirsiniz.

Konaklama - Ulaşım - Havaalanı Transferi: Seyahati ekonomik hale getirmek ve geri kalan ücret ile daha fazla yerler keşfetmek de mümkün. Unico Sigorta'nın %30 indirim alabileceğiniz otellerinden ve ulaşım fırsatlarından, %40'a varan havaalanı transferinden faydalanarak ekonomi yapabilir, size kalan ücretlerle seyahatinizde farklı deneyimler de yaşayabilirsiniz.