Sonbaharda Mavi Yolculuk: Göcek

Sonbaharda Mavi Yolculuk: Göcek

Paylaş
Merve Aygün Engin  
Eklenme: 04 Ekim 2021
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Sonbaharda Mavi Yolculuk: Göcek
Her ne kadar sonbahar gelince aklımıza sararıp dökülen yapraklar, soğuyan havalar ve yağmaya başlayan yağmurlar gelse de, Akdeniz ve Ege bölgelerinde durum hiç de aynı olmuyor. İstanbul, Bursa, Ankara gibi şehirlerde ceket ve trençkotlar dolaplardan çıkarken ülkenin güney kıyılarında yaz mevsimi tüm hızıyla devam ediyor.

Bunaltmayan sıcak havalar ve hafif hafif esen rüzgar ile sonbaharda nefis bir deniz keyfi sunan bu bölgelderdeki en güzel rotalardan biri de kuşkusuz Göcek. Mavi turların gözbebeği, turkuaz ve mavi suların anavatanı olan Göcek, özellikle eylül ve ekim aylarında sakin ve huzur dolu bir tatil vaat ediyor.

Göcek Koy ve Adaları

Sonbaharda Mavi Yolculuk: Göcek

{ad:0} Göcek’e yolu düşen herkes bakir koyları ve adalarıyla ünlü olan Göcek’te mutlaka yat veya tekne turu yapıyor. Tekneden atlayıp mavinin her tonunu barındıran bu eşsiz koylarda yüzmek Göcek’te adet. Peki bu geziyi nasıl planlayabiliriz?

12 Adalar Turu

Sonbaharda Mavi Yolculuk: Göcek

Öncelikle eğer günübirlik olarak koyları keşfetmek isterseniz Göcek marinadan kalkan tur firmalarını tercih edebilirsiniz. Belli bir kapasitede hareket eden bu tekne turları sabah 10.30 gibi yola çıkıp, akşam 18.00 gibi marinaya geri gelmiş oluyor. Turda öğle yemeği, çay ve içecek servisi, karpuz gibi ikramlar da oluyor. 12 Adalar Turu olarak geçen bu günübirlik turlar Yassıca Adaları/Yassıcalar, Şeytan Adası, Akvaryum Koyu (Domuz Adası), Merdivenli Mağara Koyu, Kleopatra Hamam Koyu ve Bedri Rahmi Koyu’na uğruyor. Tüm bu yerlerde yüzme molası verilen turda su altı çeşitliliğine ve denizin beraraklığına hayran kalacak, Göcek’e aşık olacaksınız. Deniz trafiği ve denizin dalgalı olup olmadığına göre rotalarda sapmalar ve değişiklikler olsa da, gidilen her bir koy ve adaya aşık olmanız işten bile değil!

Kiralık Yat/Tekne ile Mavi Yolculuk

Sonbaharda Mavi Yolculuk: Göcek

Eğer günübirlik değil de yatta/teknede konaklayarak birkaç gün kendi kafanıza göre koy ve adalarda yol almayı dilerseniz, o zaman yat kiralamanız gerekiyor. Bu anlamda Göcek’te seçenek oldukça fazla. Marinada yer alan yat/tekne firmalarından yat kiralayarak, ister aileniz, ister sevdiklerinizle yatta/teknede konaklayıp, harika bir mavi yolculuk deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu şekilde yat kiraladığınızda yemeğinizi yatın mutfağında kendiniz yapabileceğiniz gibi, dilerseniz içinde aşçısı bulunan seçeneklere de göz atabilirsiniz.

Özellikle yüksek sezonda pek çok turist bu şekilde tekne ve yat kiralayarak denizde uyuyarak tatil yapmayı tercih ediyor. Ancak bizce Göcek özellikle eylül ve ekim aylarında çok daha sakin oluyor. Hatta bu sakinlik deniz trafiğine de etki ettiğinden, Göcek'i sonbaharda keşfetmek, bu dönemde mavi yolculuk yapmak ayrı bir keyifli oluyor.

Göcek Merkez

Göcek’te denize ve koylara doyduktan sonra yapılacak en güzel aktivite, bu eşsiz beldenin trafiğe kapalı sokaklarında dolaşmak. Birbirinden renkli dükkanların, restoranların ve eğlence mekanlarının bulunduğu, rengarenk çiçeklerin süslediği Göcek sokakları, yüzünüzde her daim tebessüm oluşturuyor. Deniz içindeki masalarıyla ünlü olan mekanlar, özellikle deniz ürünleriyle ön plana çıkan restoranlar ve marinada yapılan uzun yürüyüşler Göcek’i daha da çok sevmenizi sağlayacak. Pazar günü bir de semt pazarı kurulan Göcek’te, pazara gittiğinizde özellikle buzdan yapılan kar helvasını ve Göcekli teyzelerin pişirdiği gözlemeleri tatmadan dönmeyin.

İnlice Plajı

Sonbaharda Mavi Yolculuk: Göcek

Göcek merkeze yaklaşık 6 km mesafede yer alan İnlice Plajı, masmavi denizi, yemyeşil doğası ve huzurlu atmosferiyle yediden yetmişe herkese hitap etmeyi başarıyor. Belediye tarafından işletilen plajda restoran, şemsiye ve şezlong hizmeti veriliyor. Soyunma kabini, tuvalet ve duşların ücretsiz olarak kullanılabildiği plajda ayrıca ücretsiz olarak kullanılan halk plajı kısmı da var. Kendi şemsiye ve sandalyenizle de keyif yapabileceğiniz İnlice’de doya doya yüzebilir, keyif dolu anlar yaşayabilirsiniz.

Her göreni kendine hayran bırakan Göcek, yılın her mevsimi kesinlikle çok ama çok güzel. Fakat bu taraf özellikle sonbaharın gelmesi, okulların açılması ve havaların biraz serinlemesiyle çok daha sakin oluyor. İzole tatil arayanlar için eylül ve ekim aylarında vazgeçilmez rotalardan olan Göcek’te deniz sezonunu kapatabilir, tüm stresinizi atabilirsiniz.

Göcek otel seçeneklerini ise buradan inceleyebilirsiniz.