Sadece İlkbahar Sevenlerin Anlayabileceği 8 Şey

Sadece İlkbahar Sevenlerin Anlayabileceği 8 Şey

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 03 Nisan 2019
 • Son Güncellenme: 27 Şubat 2024
Sadece İlkbahar Sevenlerin Anlayabileceği 8 Şey

Tanımlayamadığımız bir büyüsü vardır ilkbaharın. Kış bitiminde bir sabah sebepsiz mutlu uyandıysanız mesela bilin ki artık bahar gelmiştir. Siz her ne kadar ben kış insanıyım deseniz de bu aylarda tıpkı ağaçlar gibi sizin de içinizde çiçekler açar. İlkbahar insanları için ise artık uzun bir uykudan uyanışın ve kendini dışarı atmanın zamanı gelmiştir. İşte polen alerjisine inat, yalnızca ilkbahar sevenlerin çok iyi anlayabileceği şeyler.

{ad:0}

Ne Çok Sıcak Ne Çok Soğuktur

ilkbahar

İlkbaharın en güzel yanlarından biri de hiç şüphesiz havanın ılık olması. Çünkü bu mevsimde yazın kavurucu sıcağına, kışın ise dondurucu soğuğuna inat gönül rahatlığıyla dışarı çıkabilirsiniz. Özellikle her şeyin tam kararında olduğu nisan ve mayıs ayları, yanınıza bir ceket alıp sokağa fırlamak için birebirdir. Böylece gittiğiniz bir kafede yazın olduğu gibi güneşten kaçmak yerine, güneşin direkt size vurduğu yerlere oturursunuz. Güneş tüm sevimliliğiyle sizin yeni dostunuzdur. :)

Tatil Beldeleri Hiç Olmadığı Kadar Sakindir

bahar tatili

Düşünsenize; hava güneşli, henüz kimse tatil moduna girmemiş, okullar tatil olmamış ve yollar yalnızca size ait. Böyle bir dönemde tatilinizin huzur dolu olamaması mümkün mü? Hepimiz yazın tatile gitmeyi seviyoruzdur; ama o tatil beldelerinin kalabalığı yüzünden belki bir kısmımız vazgeçiyor, bir kısmımız istediği gibi bir tatili yapamadan geri dönmek zorunda kalıyor. O halde siz ilkbahar sevenler hadi atlayın arabanıza, sürün Ege’ye, Akdeniz’e ya da Karadeniz’e ve her yerin en güzel hallerini keşfe başlayın. İlkbaharda o en popüler tatil beldelerini bile hiç görmediğiniz kadar sakin görebilirsiniz.

Yürüyüş Yapmak İçin Harika Bir Mevsimdir 

bahar yürüyüşü

“Yaz geliyor acil kilo vermem gerek.” diyenlerden tutun, “Bütün kış bir yere gidemedik.” diyenlere kadar herkesi memnun edecek mevsimdir ilkbahar. Sahiller hiç olmadığı kadar güzel, neşeli ve cıvıl cıvıldır. Hal böyle olunca mis gibi bahar havasını içinize çekip yürüyüş yapmanın keyfi de bir başka olur. Sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar dilediğiniz zaman yürüyüşe çıkabileceğiniz bu aylarda, parklar ve bahçeler de dolup taşar. Bize soracak olursanız ılık havası ile yürüyüş yapmak için en uygun mevsim hiç şüphesiz ilkbahardır

Akdeniz Plajları Denize Girmek İçin İdealdir

akdeniz plaj

Tabi ki ilkbaharla birlikte güzelleşen şeylerden bahsederken deniz sevdalılarını unutmak olmaz. Özellikle gerek yerli gerek yabancı turistler tarafında sıklıkla tercih edilen Akdeniz plajları, bildiğiniz üzere yaz aylarında dolup taşıyor. İşte bu nedenle hem kalabalıktan hem de yaz aylarındaki zaman zaman bunaltıcı olabilen sıcaklardan hoşlanmayanlar için, Akdeniz’in en ideal mevsimi ilkbahar oluyor. Üstelik yalnızca bununla da kalmayıp deniz sezonunu erkenden açma şansına erişebiliyorsunuz.

Hafif Esen Rüzgarı Bile İnsanı Mutlu Eder

bahar rüzgarı

Belki biraz abarttığımızı düşüneceksiniz; ama kesinlikle abartmıyoruz. Evet, ilkbaharın gerçekten her hali güzel. Gündüz uzun uzun güneşlenir, gölgeye geçince serinlersiniz. İşte o hafif esen rüzgarı bile size sebepsiz mutluluk verir. Kış mahmurluğunu üzerinizden atarken, enerjinizin de baharla birlikte günden güne yükseldiğini hissedersiniz. Belki güneş çekilince hafif bir ürperti hissedersiniz; ama bunun adı olsa olsa "mutluluk üşümesi" olabilir.

Doğa Yeniden Uyanışa Geçer

ilkbaharda ormanlar

Meyvelerin olgunlaştığı, dört bir yanın yeşerdiği ve ağaçların çiçek açtığı bir mevsim olan ilkbaharda, tıpkı kış uykusundan uyanan canlılar gibi doğa da uyanışa geçer. Tabi etrafınız böylesine güzelliklerle donatılmışken sizin ruhunuz da bu değişime kayıtsız kalamaz. İçiniz kıpır kıpır olur. Daha çok seyahat eder, daha çok sever, daha çok sevilirsiniz. İşte yalnızca bu nedenle bile güzeldir bahar. Tıpkı yepyeni umutlarla gelen her yeni gün gibi…

Kamp Sezonunun Müjdecisidir

ilkbaharda kamp

Kamp yapmak kendinizle baş başa kalıp, monoton düzenden uzaklaşabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biridir. Kamp tutkunları için mevsimler kampa çıkmak için her zaman büyük rol oynamaz belki; ama pek çoğumuz için bahar aylarının gelmesi artık gönül rahatlığıyla kamp yapabileceğimiz anlamına gelir. Hazır bahar gelmişken siz de şehir stresinden uzaklaşıp, güne kuş sesleriyle başlayabileceğiniz bir kaçamak için kamp gereçlerinizi ve destinasyonunuzu hazırlamaya ne dersiniz?

Pikniğe Gitmek Hiç Bu Kadar Keyifli Olmaz

ilkbaharda piknik

Belki de çocukluğunuzda bugüne kıyasla daha çok pikniğe gidiyor, doğa içinde aileniz ve sevdiklerinizle harika zamanlar geçirebiliyordunuz. Şehirleşmeyle birlikte artık her geçen gün doğa içinde aktivite yapmanız biraz daha zorlaşmış olabilir; fakat bu sizi yıldırmasın. Çünkü çocuklarınız, eşiniz, dostunuzla gidebileceğiniz piknikler için en uygun mevsime girmiş bulunuyoruz. Dilerseniz şelalelerin yeniden gürül gürül akmaya başladığı mesire yerlerinde baharı coşkuyla karşılayabilirsiniz.

Yorumlar

asd der 
08.04.2019
Daha iyi beklerdim.