Romantik Şehir: Heidelberg

Romantik Şehir: Heidelberg

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 14 Aralık 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Romantik Şehir: Heidelberg

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin kuzeyinde yer alan Heidelberg, tarih ve doğayla iç içe…

Almanya denince birçoğumuzun aklına bir sanayi ülkesi gelir. Özellikle altmışlı yıllarda artan işçi ihtiyacını karşılamak için Türkiye’den çok sayıda insanımızın gittiği bu ülke, bazılarımız için gurbet anlamına geliyor. Bu nedenle olmalı ki seyahat acentelerinin rotalarına baktığımızda Berlin dışında bir Almanya şehri görmek çok da kolay değil. Sadece seyahat etmek ve görmek için Almanya’ya gitmek ise kimin aklına gelir ki? Oysa harikulade doğası, birbirinden güzel şirin köyleri, dağlar ve gölleri ile Almanya görülesi bir ülke. Almanya’da ilk görülecek yerlerin başında ise Heidelberg geliyor.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin kuzeyinde, tarih ve doğanın iç içe olduğu bir yer olan Heidelberg, Almanya’nın en sevilen ve en çok ziyaretçi çeken şehirlerinden birisi. Frankfurt’tan araba kiralayarak geçtiğinizde Heidelberg, Frankfurt’a 80 km, Mannheim şehrine ise 20 dakika uzaklıkta bulunuyor. 150 bin nüfuslu bu şehir, Almanya’nın ılıman iklimine sahip güney bölgesinde, Ren ve Neckar Nehirlerinin arasında kalan vadide kurulmuş.

Adına "Ich hab mein Herz in Heidelberg / Kalbim Heidelberg’de kaldı" diye bir şarkı bile yazılmış olan şehir, savaşlardan zarar görmemeyi başarmış nadir Avrupa şehirlerinden bir tanesi. Heidelberg, aynı zamanda bir üniversite şehri. Şehirde 30 binin üzerinde üniversite öğrencisi bulunuyor. Şehrin her köşesinde kitap okuyan ya da sohbet eden, bisikletle gezerken göreceğiniz gençler, şehrin dinamik enerjisini de yansıtıyor.

{ad:0}