Nisan Ara Tatili Etkinlik Rehberi

Nisan Ara Tatili Etkinlik Rehberi

Paylaş
Alper Kaya  
Eklenme: 14 Nisan 2023
 • Son Güncellenme: 14 Nisan 2023
Nisan Ara Tatili Etkinlik Rehberi

Ara tatil, Ramazan Bayramı ve 23 Nisan'ın birleşmesiyle hem milli hem kültürel değerlerle dolu bir zaman aralığı hem de dolu dolu bir tatil programı çıktı ortaya. Bu dönemde özellikle şehir dışı kültür gezileri, İstanbul, Eskişehir, Ankara, Kapadokya gibi rotaları çocuklarla birlikte gerçekleştirmek oldukça popüler. Bu tatillerde çocukları yeni yerlere götürmenin onların gelişimindeki önemini biliyoruz. Bununla birlikte özellikle günümüz karmaşasında çocukların kaliteli aktivitelerle vakit geçirmesi hepimizi mutlu ediyor. Bu yüzden dolu dolu geçecek bir ara tatil için dikkatimizi çeken özellikle tiyatro oyunları ve gösterileri sizler için listeledik.

{ad:0}

Okullar 17 Nisan Cuma günü 1 haftalık ara tatile giriyor. Bu ara tatilin içinde 20 Nisan 2023’te arefe günü ile Ramazan Bayramı geliyor. 21, 22 ve 23 Nisan 2023 tarihleri Ramazan Bayramı olarak kayıtlarda yer alıyor. Tabii, bütün bu ara tatil ve bayram coşkusunu bir de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile taçlandıracağız!

Şimdi ara tatil etkinliklerini inceleyelim…

Kuzucuk Sahne Şovu – Trump AVM (15 – 23 Nisan)

Trump AVM’nin B3 Katı, çocuklar için bir ara tatil şölenine dönüşüyor. Zira onların çok sevdiği TRT Çocuk çizgi filmi Kuzucuk’un kahramanları ara tatil boyunca Trump AVM’de günde dört seans boyunca gösteriye çıkacak. Bu gösteriler, çocuklar için ücretsiz ve 12.00, 14.00, 16.00 ve 17.00 saatlerinde olacak. (21-23 Nisan tarihlerinde ise 17.00 seansı 18.00’da düzenlenecek)

Hansel ve Gratel Doğa Dostları – Duru Tiyatro (17 Nisan)

Hansel ve Gratel, “Çevre Bilgisi” derslerinin ödevini yaparken buldukları bir pusula ve mektubun peşinden yapay bir ormanda yaşayan Cadı BetMet’in doğaya verdiği zararı engellemek için yolculuğa çıkarlar… İki kardeşin, ismini Beton ve Metal’den alan Cadı BetMet’i izleyicilerle birlikte engellemeye çalışacakları hem eğlenceli hem de heyecanlı tiyatro oyunu Watergarden Performans Merkezi’nde 17 Nisan Pazartesi günü 13.00 ve 15.00’da olmak üzere iki kez sergilenecek.

Seksen Günde Dünya Turu - Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Sahnesi (17 Nisan)

Phileas Fogg’un, dünya turunu tamamlayan kişinin çok önemli bir bilgiyi öğreneceğinin farkına varmasıyla uşağı Passeportaut ile gemi seferlerinden yamyamlara, sirkten vahşi yaşama kadar pek çok maceraya atılacağı bu büyük serüvende sevgiyi, birlikte olmayı, başarmak için mücadele göstermeyi öğrenmesi anlatılıyor. Üstelik peşlerinde, bir banka soydukları için kaçtıklarını düşünen Dedektif Fix de var! Çocukların soluk soluğa takip edecekleri bu müthiş tiyatro oyunu 17 Nisan 2023 günü 13.00 ve 15.00 saatlerinde, Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Sahnesi’nde!

Taş Devri – Torium (17 Nisan)

Haldun Dormen’in reji katkısıyla sahnelenen Taş Devri tiyatro oyunu, 90’lı yılların kült karakterleri Çakmaktaşlar ve Moloztaşlar’ı günümüze taşıyor! Disiplinli Wilma, akıllı Betty, iyi kalpli Fred ve herkesin sevdiği Barney ile yakın arkadaşların farklı yetenekleri bir araya geldiğinde sıkı dostların nasıl da yeni şeyler öğrenebildiği ortaya çıkıyor.

Taş Devri tiyatro oyunu 17 Nisan Pazartesi günü Torium Sahne’de 13.00 ve 15.00 saatlerinde sahneleniyor!

Elsa Kayıp Hazine – Balıkesir / Bursa / Ankara 

Karlar Kraliçesi son dönemin en popüler animasyon filmlerinden birisi… İşte Elsa Kayıp Hazine tiyatro oyunu da Karlar Ülkesi’nde geçiyor. Oyunda, Anna’nın doğum günü kutlamaları öncesinde Anna ve Elsa’nın küsmesi ve buna sinirlenen Anna’nın bütün ülkeyi buza çevirmesi üzerine gelişen olaylar anlatılıyor.

Elsa Kayıp Hazine oyunu  16 Nisan Pazar günü saat 13.00’da Bursa Akademik Odalar Birliği’nde, 17 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’da Balıkesir Avlu Kültür Merkezi’nde, 23 Nisan Pazar günü saat 14.00’da ise Ankara Yeni Sahne’de tiyatroseverler ile buluşuyor!

Mikrobistan – Bursa Podyum Sanat (17 Nisan)

Bursa Podyum Sanat’ta 17 Nisan Pazartesi günü saat 16.00’da çocukların karşısında sahnelenecek olan Mikrobistan oyununda ailesi ile sorunlar yaşayan bir çocuğun vücudunda kurulan Mikrobistan Krallığı’nın öyküsü anlatılıyor. Kral Mikrobüs, mikropları bütün vücuda yaymak için çaba gösterirken çocuğun vücudunu temizlemek için uğraşan Köpücük ile mücadele etmek zorunda kalacaktır…

Zaman Makinesi 2 – Albert Einstein – Tiyatro 34 (17 Nisan)

Okul proje ödevleri için zamanda yolculuk makinesi yapan Kemal ile Ayşe’nin babaanneleri Hacer’i de yanlarına alıp, 1951 yılında bir evi ziyarete gitmeleri anlatılıyor. İşte o ev, Albert Einstein’ın evi ve Einstein da İzafiyet Teorisini tam da onların anlayabileceği bir dilde anlatmaya çalışıyor… 17 Nisan’da Tiyatro 34’de saat 15.00’da sahnelenecek bu oyunu, özellikle okulda başarı ve başarısızlık kavramları üzerine düşünceler geliştiren çocuklar için tavsiye ederiz.

Sermet Erkin Çocuklar İçin İnteraktif İllüzyon Gösterisi – Cem Karaca Kültür Merkezi (18 Nisan)

Hokus pokus! Ne sihirdir ne keramet; el çabukluğunda marifet! Sermet Erkin’in ülkemizde 2500’den fazla kes sahnelediği interaktif illüzyon gösterisi çocukların hayal dünyalarını güçlendirmeye devam ediyor! Cem Karaca Kültür Merkezi’nde 18 Nisan’da saat 13.00 ve 16.00 saatlerinde sahnelenecek olan bu gösteri aynı zamanda 23 Nisan’da da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Barış Manço Kültür Merkezi’nde 13.00 ve 15.00 saatlerinde sahnelenecek…

Küçük Kara Balık – Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi (19 Nisan)

Samed Behrengi’nin 7’den 70’e herkese hitap eden eseri Küçük Kara Balık, Balon Kukla Tiyatrosu’nun organizasyonu ile tiyatro sahnesine taşınıyor! 19 Nisan Çarşamba günü saat 13.00 ve 15.00’da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelenecek olan oyunda küçük bir derede yaşayan ve denizleri merak ederek yolculuğa çıkan Küçük Kara Balık’ın hikâyesi anlatılıyor.

Camprail Bayram Kampı – Patagonya World (21 Nisan)

21 Nisan – 23 Nisan tarihleri arasında Kocaeli’de Patagonya World Camprail’de düzenlenecek olan Camprail Bayram Kampı’nda yok yok! Mirkelam’dan Yeşilçam Project’e, Skapova Mudic’den Ahiyan’a kadar sanatçıların katılımlarıyla düzenlenecek etkinlikler, üç gün boyunca sürecek olan kamp, oyunlar ve atölyeler bu bayram kampında gençleri bekliyor!

Alaaddin’in Sihirli Lambası – Sahne Dragos (23 Nisan)

Çocukları, hayal güçlerini özgürce kullanabilecekleri bir maceraya davet ediyoruz… Küçücük bir lambanın içinde sıkışıp kalmış Cin’in, özgürlüğüne kavuşmak ve kendi dileklerini gerçekleştirmek için Alaaddin ve Prenses Yasemin ile girişeceği zorlu mücadele, 23 Nisan’da Sahne Dragos’ta saat 12.00’da sahneleniyor.

Şirinler – Ankara Yeni Sahne (23 Nisan)

Uzun, çok uzun zaman önce ormanın derinliklerinde küçük yaratıkların yaşadığı bir köy vardı… Onlar, kendilerine ‘Şirin’ derlerdi. Sonra korkunç büyücü Gargamel vardı ve o kötüydü… Bu girizgâhı hatırlayan ebeveynlerin gözleri yaşardı bile! İşte o küçük mavi yaratıklar, 23 Nisan’da saat 12.00’da Ankara Yeni Sahne’de tiyatro sahnesinden çocuklara sesleniyor… Eh, elbette şirinleri görebilmek için uslu bir çocuk olmak da gerekiyor…

23 Nisan Çocuk Şenliği – Antalya Açıkhava (23 Nisan)

Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu büyük yaşa yakışır bir şenlik çocukları bekliyor! Dört Guinness rekoru, Monte Carlo Festival şampiyonları, Almanya ve Rusya yetenek yarışması galipleri ile birlikte pek çok aktivite Antalya Açıkhava’daki muhteşem çocuk festivalinde bir araya geliyor! Fantasia Bubble Şov, Twister Balon Şov, Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan Pamuk Şeker Gösterisi, şişme oyunlar, ödüllü panayır oyunları ve World of Kids: Sihirli Zamanlar gibi pek çok aktivite çocuklara gerçek bir bayram coşkusu yaşatacak.

Ara Tatil Etkinlikler Listesi

Bizim seçip detaylı olarak paylaştığımız bu etkinlikler de dahil olmak üzere 17 – 23 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan pek çok etkinlik var. Hepsi çocuklar için keyifli zaman vaat eden etkinlikleri tek bir liste olarak da paylaşmak istedik!

- Kuzucuk Sahne Şovu - Trump AVM (15-23 Nisan)

- Hansel ve Gratel Doğa Dostları - Duru Tiyatro (17 Nisan)

- Seksen Günde Dünya Turu - Yunus Emre Kültür Merkezi Turhan Tuzcu Sahnesi (17 Nisan)

- Taş Devri - Torium Sahne (17 Nisan)

- Elsa Kayıp Hazine - Avlu Kongre ve Kültür Merkezi (17 Nisan)

- Mikrobistan - Podyum Sanat Mahal (17 Nisan)

- Zaman Makinesi 2 Albert Einstein - Tiyatro 34 (17 Nisan)

- Büyük Afrika Sirki - Çorum Devlet Tiyatrosu (17 Nisan)

- Yaramazlar Sirki Çocuk Tiyatrosu - Avlu Kongre ve Kültür Merkezi (17 Nisan)

- Sermet Erkin Çocuklar için İnteraktif İllüzyon Gösterisi - Cem Karaca Kültür Merkezi (18 Nisan)

- Aida ve Miya İş Başında - Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi (18 Nisan)

- Korkusuz Salyangoz - Podyum Sanat Mahal (18 Nisan)

- Çizmeli Kedi - Torium Sahne (18 Nisan)

- Peter Pan - Cevahir Salon A (18 Nisan)

- Leonardo da Vinci ile Müzede Bir Gün - Tiyatro 34 (18 Nisan)

- Küçük Kara Balık - Barış Manço Kültür Merkezi (19 Nisan)

- İnatçı Keçiler - Cevahir Salon A (19 Nisan)

- Külkedisi 2023 - Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi (19 Nisan)

- Porçi’nin Maceraları - Duru Tiyatro (19 Nisan)

- Zaman Makinesi - Tiyatro 34 (19 Nisan)

- Sen Neredesin? - Duru Tiyatro (19 Nisan)

- Camprail Bayram Kampı - Patagonya World (21 Nisan)

- Küçük Denizkızı - Mall of İstanbul MOi Sahne (21 Nisan)

- Kırmızı Başlıklı Kaz - Sahne Dragos (22 Nisan)

- Rus Akrobasi Çocuk Gösterisi - Türker İnanoğlu Maslak Show Center (23 Nisan)

- 8. YBY Çocuk Şenliği - Kemerburgaz Kent Ormanı (23 Nisan)

- Alaaddin’in Sihirli Lambası - Sahne Dragos (23 Nisan)

- Şirinler - Ankara Yeni Sahne (23 Nisan)

- Oyuncu Köpek Mie - Mall of İstanbul MOi Sahne (23 Nisan)

- Pinokyo Dans Eden Ayakkabılar - Mall of İstanbul MOi Sahne (23 Nisan)

- 23 Nisan Çocuk Şenliği - Antalya Açıkhava (23 Nisan)

2023 Ara Tatili Ne Zaman?

Öncelikle bu sorunun cevabına açıklık getirelim. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı takvime göre ilk ara tatil 14 ve 18 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşmişti. İkinci ara tatil ise 17 – 20 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Benzer Yazılar