Mutlaka Görülmesi Gereken Eskişehir Müzeleri

Mutlaka Görülmesi Gereken Eskişehir Müzeleri

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 05 Ekim 2022
 • Son Güncellenme: 13 Şubat 2024
Mutlaka Görülmesi Gereken Eskişehir Müzeleri

Hiç şüphesiz ki Eskişehir, hem modernliğiyle hem de kültürel yapısıyla ülkemizin en önemli şehirlerinden biri. Avrupa ülkelerini bile geride bırakabilecek özelliklere sahip yapısı ve manzaralarıyla herkesin gönlünü çalmayı başarıyor. Nüfus yoğunluğunun öğrencilerden oluşması şehrin sürekli yeni fikirler ışığında gelişmesini sağlıyor. Bu gelişmeyi şehrin mekanlarında, manzaralarında ve sokaklarında rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Hatta öyledir ki Eskişehir’de yer alan müzeler bile değişik fikirlerden etkilenmiş özgün tasarımlara sahipler. İşte karşınızda Eskişehir gezinizde muhakkak ziyaret etmeniz gereken önemli müzelerin listesi!

{ad:0}

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

 

Mutlaka Görülmesi Gereken Eskişehir Müzeleri

Balmumu müzesi içerisinde ünlü isimlerin heykellerinin bulunduğu bir müze ile ilk önerimize başlıyoruz. Özellikle öğrencilerin katkısıyla gelişen müze yaklaşık 160 adet heykele ev sahipliği yapıyor. Mustafa Kemal Atatürk, Barış Manço, Zeki Müren, Orhan Gencebay, Kemal Sunal, Brad Pitt ve daha pek çok ünlü ismin canlısından ayırt edilemeyecek heykellerini yakından görebilir, fotoğraf çekilebilirsiniz. Aynı zamanda ünlü yerli filmlerinden karakterler de müze içerisinde yer almakta. Keyif alarak gezeceğinizi düşündüğümüz Balmumu Heykeller Müzesi, Eskişehir’in de sembollerinden birine dönüşmüş durumda.

Müze giriş saatleri: Haftanın her günü 10.00-17.00 saatleri arasında müze ziyaret edilebilir.

Müze giriş ücretleri: Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi indirimli bilet ücreti 50TL, tam bilet ücreti 80 TL olarak belirlenmiştir. Müzede müzekart geçerli değildir.

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Cam işçiliği Eskişehir’de özel bir yere sahip olduğundan müzesi de oldukça ilgi çekici bir hal alıyor. Yerli ve yabancı sanatçıların eserlerinin sergilendiği müze iki kattan oluşmakta. İlk katta yer alan ışık ve mekan kullanımlarıyla da ilginçleştirilmiş cam sanatları, adeta bakmaya doyamayacağınız cinsten. Eserleri incelerken her birinin farklı tekniklerle oluşturulduğunu görebilirsiniz. Modern dizaynların yanında geleneksel motiflerin de yer alması müzeyi iyice zenginleştirmiş. İkinci katta ise daha çok çocukların ilgisini çekebilecek oyun alanları bulunuyor. Bazı zamanlarda cam ustaları tarafından sanatın yapımına bizzat tanıklık edebilirsiniz. Camın hayal gücüyle birleştiği Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, hiç şüphesiz Eskişehir’in en büyük değerlerinden.

Müze giriş saatleri: Pazartesi günleri kapalı olan müze haftanın diğer günleri 10.00-17.00 arasında ziyaret edilebilir.

Müze giriş ücretleri: Çağdaş Cam Sanatları müzesi girişler ücretsizdir.

Odunpazarı Modern Müze (OMM)

Mutlaka Görülmesi Gereken Eskişehir Müzeleri

Modern Sanatlar Müzesi, ziyaretçilerine gerçek anlamda modernleşmiş sanat anlayışına yönelik tecrübeler sunuyor. Müzenin en dikkat çeken taraflarından biri sürekli kendini yenilemesi. Belirli aralıklarla yerli ve yabancı sanatçılar tarafından oluşturulmuş eserler müze içinde sergileniyor. Üç katlı müzenin her alanında hayal gücünüzü geliştirecek yaratıcı fikirlerle karşılaşabilirsiniz. Müzenin bir diğer dikkat çeken tarafıysa dış tasarımı. Hatta bu dış tasarımın başlı başına bir sanat eseri sayıldığını da yeri gelmişken belirtelim. İçerisinde özgün ve yaratıcı fikirlerle karşılaşacağınız Modern Sanatlar Müzesi, her türlü sanatseveri tatmin edecek özelliklere sahip, kendini yenileyen bir müze. Aynı zamanda içerisinde kafe alanının da bulunduğunu ve belirli zamanlarda etkinlikler düzenlendiğini de ekleyelim. Odunpazarı Modern Sanatlar Müzesi ile ilgili daha detaylı bilgi için sayfamıza göz atabilirsiniz.

Müze giriş saatleri: Odunpazarı Modern Sanatlar Müzesi Pazartesi günleri kapalı. Salı ve Cumartesi arası 10.00-18.00 saatlerinde, Pazar günleri ise 11.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Müze giriş ücretleri: Odunpazarı Modern Sanatlar Müzesi girişi 2024 yılı için kişi başı 70 TL olarak belirlenmiştir. 12 yaş üstü öğrenciler, öğretmenler, 65 yaş üstü için indirimli bilet ücreti 50 TL’dir. Grup ziyaretlerinde ise kişi başı 60 TL bilet fiyatıdır. Müzekart geçerli değildir.

{search:odunpazari-otelleri,Odunpazarı Otelleri}

Sualtı Dünyası

Sualtı Dünyası

Belki pek müze denilemez fakat Sualtı Dünyası’nın Eskişehir’le ilgili yapılan her listede yer alması adeta kaçınılmaz. Ailecek güzel vakit geçirebileceğiniz bu alan 84 farklı türden 2150 adet su canlısına ev sahipliği yapıyor. Bunlar arasında Amazon Nehri, Güney Amerika ve Atlas Okyanusu gibi bölgelerden getirilen özel türler de yer almakta. Dev akvaryum içerisinde keyfini sürerek, yavaş bir tempoda yürüyüş yapmak size bir şehirde bulunduğunuzu bile unutturabilir. Ayrıca giriş ücretlerinin diğer büyükşehirlerden daha ekonomik olduğunu da belirtelim. Hatta hayvanat bahçesinin içinde bulunduğundan dolayı ek bir ücret bile ödemeden sualtı dünyasını yakından inceleme fırsatı elde edebilirsiniz.

Müze giriş saatleri: Eskişehir Sualtı Dünyası Pazartesi günleri kapalı. Haftanın diğer günleri ise 09.00-17.00 arasında ziyaret edilebilir.

Müze giriş ücretleri: 2024 Eskişehir Sualtı Dünyası giriş ücretleri Yetişkinler için 35 TL, indirimli bilet ise 20 TL. 

Masal Şatosu

Mutlaka Görülmesi Gereken Eskişehir Müzeleri

Masal Şatosu sadece Eskişehir için değil Türkiye genelinde düşünülünce de son derece ilgi çekici ve özgün bir yer. Bu sebepten olmalı ki Eskişehir’in Porsuk Çayı’ndan sonra en bilinen sembolü haline gelmiş. Sadece burayı görmek için bile İstanbul veya Ankara gibi yakın şehirlerden gelinebilir. Özellikle çocukların büyüdüklerinde bile unutamayacağı anlar yaşayabileceği bir yer. İki katlı müzede herkesin tanıdığı masal kahramanları ve çeşitli tablolar yer alıyor. Diğer kattaysa eğitici video ve film gösterimleri gerçekleştiriliyor. Şatonun en üst katındaysa ziyaretçileri Sazova Parkı’nın eşsiz manzarası karşılıyor. Şatonun dışında yer alan korsan gemisini gezmekse sadece çocukların değil çocuk ruhluların da hoşuna gidebilecek cinsten. Aynı zamanda Şatonun ve emeği geçenlerin hikayelerinin de bir masal gibi anlatılması adeta bir rüya aleminde gibi hissetmenize olanak sağlıyor. Sazova Parkıyla çevrili avlusunda bahar kokuları içinde yürüyüşler yapabilir, bu destansı müzenin zevkini çıkarabilirsiniz.

Müze giriş saatleri: Müze Haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Müze giriş ücretleri: Sazova Parkı’na giriş ücretsiz. İçeride bulunan alanların ise farklı giriş ücretleri mevcut. 

ETİ Arkeoloji Müzesi

ETİ Arkeoloji Müzesi

Eskişehir ve çevresinde bulunan tarihi kazıların sergilendiği Arkeoloji Müzesi, tarihte küçük bir yolculuğa çıkmanızı sağlıyor. İçerisinde insan öncesi döneme kadar uzanan çeşitli fosiller ve taşlar sergileniyor. Çeşitli uygarlıklara ait heykeller ve yazıtlar da müzede sergilenenler arasında. Girişler 18 yaş altı için ücretsiz. Fiyatı oldukça uygun fakat daha ekonomik olmasını isterseniz müzekart kullanmanızı tavsiye ederiz. Yaklaşık 2000 adet arkeolojik bulgunun sergilendiği ETİ Müzesi, tarihe ilgisi olan herkes tarafından ziyaret edilmeye değer bir yer.

Müze giriş saatleri: Müze Haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Müze giriş ücretleri: ETİ Arkeoloji Müzesi giriş ücreti 2024 yılı için 75 TL olarak belirlenmiş olup, girişte Müzekart geçerlidir.

Havacılık Müzesi

Mutlaka Görülmesi Gereken Eskişehir Müzeleri

Eskişehir havacılık bakımından oldukça önemli bir bölge. Ziyaret ettiğinizde fazlasıyla uçak olduğunu hemen fark edebilirsiniz. Bunun nedeni Havacılık Komutanlığı’nın burada yer alması. Havacılık Müzesi ise eski uçakların restore edilmesiyle oluşturulmuş bir açık hava müzesi. Gezmesi oldukça rahat ve kısa sürüyor fakat bu efsanevi uçakları yakından görmek, uzun bir süre unutamayacağınız anlar yaşamanızı sağlayabilir. Özellikle uçakların gökyüzündeymiş gibi pozlanması ve gerçek boyutlarının korunması, son derece gerçek hissettiriyor. Kokpit kısmında güzel fotoğraflar da çekilebilirsiniz.

Müze giriş saatleri: Eskişehir Havacılık Müzesi Pazartesi günleri kapalıdır. Hafta içi 09.00-17.00, hafta sonu ise 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Müze giriş ücretleri: Eskişehir Havacılık Müzesi giriş ücretleri 2024 yılı için Yetişkin 90 TL, İndirimli bilet ise 30 TL olarak belirlenmiştir.

Kolay ve hızlı ulaşım sayesinde Eskişehir’e bir hafta sonunuzu ayırabilir, hem tarihi hem de kültürel açıdan şehri keşfedebilirsiniz.Eskişehir’de gezilecek yerleri anlattığımız Eskişehir Gezi Rehberi’mizden ilham alabilirsiniz.

{search:eskisehir-otelleri,Eskişehir Otelleri}