Kurban Bayramı tatilinizi İzmir’de geçirmeyi düşünüyorsanız, seçenekleriniz arasına Özdere’yi de ekleyebilirsiniz. Menderes ilçesine bağlı belde, yeşilin her tonunu görebileceğiniz doğası ile ön plana çıkıyor. Tabii merkeze uzaklığının etkisiyle deniz keyfi yapacaklara, aradıkları sakin atmosferi sunmayı ihmal etmiyor. Hititler zamanından beri tarih sahnesinde olan Özdere’ye giderseniz, merkezine yakın konumdaki koyları keşfe çıkmayı sakın unutmayın.
Kurban Bayramı tatili için izole tatil rotası arayışındaysanız, Akbük’e şans tanıyabilirsiniz. Yerleşim, Aydın’ın turistik açıdan en popüler rotalarından Didim’e bağlı ve ilçe merkezi ile arasında yalnızca 20 kilometre bulunuyor. Fakat turistik anlamda çok daha bakir profile sahip olduğunun altını çizmem gerekiyor. Üstelik Akbük otelleri, uygun fiyatları ile konuklarının yüzlerini güldürüyor.
Fethiye’de izole bir ortamda tatil yapmak isteyenler, genelde Kabak Koyu’na yöneliyor. Ancak siz farklılık peşindeyseniz, bu koya yarım saatlik yürüme mesafesindeki Faralya’yı tercih edebilirsiniz. Asıl adı Uzunyurt olan tatil rotası gerek arkeolojik gerekse de doğal güzellikler bakımından epey zengin. Ayrıca bünyesinde kamp alanlarına ek olarak otel seçeneklerini barındırıyor. Faralya'da keyifli bir tatil için yapabileceğiniz aktivelere buradan ulaşabilirsiniz.
Konu izole tatil rotaları olunca, Muğla’daki seçeneklerin adeta sonu gelmiyor. Bunlardan biri olan Selimiye, Marmaris’e bağlı. Tam bir balıkçı köyü kimliğindeki yerleşim, kentin kalabalığından sıkılanlar için ideal şartlara sahip. Eğer aklınızda tatil boyunca günlerinizi sakin bir plajda deniz keyif yaparak geçirme fikri varsa hiç vakit kaybetmeden Selimiye otellerinde rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz. Benden söylemesi; asla pişman olmazsınız.
Kışın yağan yoğun yağıştan dolayı yemyeşil bitki örtüsüne sahip bir ilçe hayal edin. Tüm popülaritesine rağmen konuklarına rahat hareket imkânı sağlayacak kadar sakin ve huzur dolu. Köyceğiz, işte tam da böyle bir yer. Yerleşimde geçireceğiniz tatil süresi boyunca bir yandan üst düzey konaklama deneyimi yaşarken diğer taraftan tarihe ve doğaya odaklı harika geziler gerçekleştirebilirsiniz. Hem de pandemi tehlikesini bir an bile aklınıza getirmeden. "8 adımda Köyceğiz nasıl gezilir?" diye sorarsanız da bu yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Olabildiğine sakin ve insanı büyüleyecek kadar güzel… Bana Göcek’in nasıl bir yer olduğunu sorduklarında, aklıma gelen ilk cevap bu cümle oluyor. Aslında otel fiyatları baz alındığında listedeki diğer seçeneklere göre biraz daha üst segmentte yer aldığını söylemeliyim. Ama bakir doğasının sağladığı kalabalıktan ve gürültüden uzaklaşma imkânı, Kurban Bayramı tatili için Göcek’i benzersiz kılıyor.
Kemer, Antalya’daki en önemli ve en güzel tatil rotalarından bir tanesi. Üstelik tam kalbinde harika konaklama tesislerini barındırıyor. Ama konu kalabalığa karışmadan tatil yapmak olduğunda, deneyimli gezginler ilçe merkezi yerine Çıralı’ya yöneliyor. Çünkü 3 kilometrelik kumsalı ile ünlü bu bölge, onlara portakal ağaçlarının gölgesinde rahatsız edilmeden dinlenme ve Akdeniz’in keyfini doyasıya sürme imkânı tanıyor. Eğer giderseniz, şuradan Olimpos hakkındaki bilgilerinizi de tazelemekte fayda var.
İzole tatil deneyimini uç noktada yaşamak isterseniz, hiç tereddüt etmeden rotanızı Kaş ve Demre arasında yer alan Kaleköy’e çevirebilirsiniz. Zira şirin yerleşime ulaşım yalnızca Üçağız’dan kalkan tekneler ile sağlanıyor. Dolayısıyla en uzun tatil dönemlerinde bile ziyaretçi sayısı belirli seviyede kalıyor. Böylece kaleden manzara izlemenin, Kaleköy otellerinde sakin atmosfere çıkarmanın ve begonvillerle süslü dar sokaklarda gezinmenin keyfi bambaşka boyutlara çıkıyor.
Mersin’in batısında yer alan Gülnar, konum itibarıyla listedeki diğer rotalardan farklı profile sahip. Kıyı kesimi ile merkezi arasında yaklaşık 50 kilometrelik mesafe bulunuyor. Ama bu durum sizi sakın yanılgıya düşürmesin. Eğer ilçeye bağlı Yanışlı Köyü’ne giderseniz, Akdeniz doğasının güzelliğini en yalın haliyle tanıma fırsatını yakalayabilirsiniz.