Kışın Ortasında Denize Girme Lüksü Yaşayabileceğiniz 10 Yer

Kışın Ortasında Denize Girme Lüksü Yaşayabileceğiniz 10 Yer

Paylaş
Sevgi Özdil  
Eklenme: 14 Şubat 2018
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Kışın Ortasında Denize Girme Lüksü Yaşayabileceğiniz 10 Yer
Kazak, mont, bot, atkı, bere, yağmur, kar, soğuk… Siz de bizim gibi sıkılmadınız mı bu kalın giyeceklerden ve soğuk havalardan. Güneşe hasret kaldığımız bu soğuk havaların bitmesine ve yaz aylarının gelmesine bir hayli zaman da var. Eğer siz de bizim gibi 'Herkes gider kayağa dağa, biz gideriz denizde yüzmeye, güneşte bronzlaşmaya!' mottosundaysanız bu listede mutlaka size göre de bir yer var demektir.
1 - Cayo Coco / Küba Küba

{ad:0} Modern dünyanın kendine has ülkelerinden biri olan Küba, kış aylarında yaz güneşiyle içinizi ısıtabileceğiniz yerlerden. Havana yerine tropikal bir sahilde denizin ve güneşin tadına varmak istiyorsanız, Küba’nın orta kesimlerinde yer alan Cayo Coco tam da aradığınız yer. Cayo Coco sahilinin incecik kumları, palmiye ağaçları, turkuaz rengindeki denizi ve Küba'nın rahat hayatı eminiz ki size çok iyi gelecek.
2 - El Nido / Filipinler El nido

Şimdi gözlerinizi kapatıp bembeyaz kumlara sere serpe yattığınızı, önünüzde ise mavi ve yeşilden oluşan renk cümbüşünün içinde kaybolduğunuzu hayal edin ve gözlerinizi açın, işte El Nido böylesine harika bir yer. Hayallerini kurduğunuz, adeta cennetten bir köşe dedirten bu yer Filipinler'in Palawan Adası'nda.
3 - Koh Rong / Kamboçya Koh Rong

Kamboçya'ya gitmek için en uygun zaman aralığı Ekim - Mart arası. Hava bu aylarda oldukça güneşli. Nisan ve Ağustos aylarındaysa yağışların başladığı dönem olduğu için hava sıcaklığı nem oranı normalden seviyelerden daha yüksek. Bu sebeple hava durumunu göz önünde bulundurarak gezi tarihlerinizi Ekim - Mart arası ayarlamanızı tavsiye ederiz. Kamboçya denince Angkor Wat tapınağı ilk akla gelen nokta olsa da Kamboçya plajlarının da hakkını vermeliyiz. En az Tayland kadar göz alıcı plajlara ev sahipliği yapıyor. Bizim için bu plajlardan en iyilerinden biri Koh Rong adasında. Yaklaşık 43 kilometrelik beyaz kumlu plajlar bir harika. Gün batımındaki partiler ise huzurun ortasında eğlenceyi ayağına getiren cinsten.
4 - Mozambik Mozambik

Mozambik; doğası, atmosferi, insanların hayatı yaşama tarzlarıyla Güneydoğu Afrika’nın yükselen yıldızı. Kış ayları süresince havanın sıcaklık ortalaması 25-26 C° arasında. Sahip olduğu sıcak havanın yanı sıra palmiye ağaçlarının süslediği yaklaşık 2500 kilometrelik sahil şeridi ve harika kumsalları 'Kış aylarında deniz tatili işte böyle yapılır.' dedirten cinsten. Pangane Plajı ise beyaz kumlarında uzanıp güneş banyosu yapmanız gereken yerlerden sadece biri.
5 - Santo Domingo / Dominik Cumhuriyeti Dominik

Karayipler’de bulunan Dominik; beyaz kumsalları, turkuaz bir denize uzanan bakir koyları ve canlı çeşitliliğiyle misafirlerini karşılıyor. Canlılığın neredeyse 1 metrede başladığı bu harika yerde dalış yaparak su altını keşfetmek de paha biçilemez. Ancak vizesiz ülkeler arasında yer alan Dominik'in bu güzelliklerini yaşamak biraz pahalı. Hem oteller hem de uçak bileti fiyatları diğer yerlere oranla biraz yüksek kalıyor. Ama her şey rağmen bu güzelliklere tanık olmaya değer.
6 - Goa / Hindistan GOA

Goa'yı keşfetmek ve denize girmek için en uygun zaman Kasım - Şubat ayları arası. Bu aylarda hava güneşli ve oldukça sıcak. Denize girmenin, güneş banyosu yapmanın ve dinlenmenin dışında bölgedeki egzotik meyvelerden tadarak buranın tadını sonuna kadar çıkarın. Unutmadan, eğer ki çok sıcak havaları sevmiyorsanız ve biraz da serinlik arıyorsanız bahar ve yaz ayları Goa için en ideal zamandır.
7 - Phuket / Tayland Phuket

Bir taraftan denize girip güneşlenirken, diğer taraftan da masaj yaptırarak rahatlayabileceğiniz yegane ülke, Tayland. Phuket ise bu harika ülkenin en güzel sahillerine sahip yerlerinden sadece biri ve ülkenin tek başına eyalet olan tek adası. Bölgeyi keşfetmek için en ideal zamanlar ise Ekim - Mart arasıdır. Phuket sadece denizi ve sahilleriyle değil doğal güzellikleri, tapınakları, mimarisi, sıcak kanlı insanları, egzotik yiyecekleri ve zengin kültürüyle keşfetmeye değer yerlerden.
8 - Abu Dabi / BAE Abu DAbi

Çölün yanı başında ihtişamlı bir şehir ve lüks bir hayat, işte burası Abu Dabi. Güneşin gökyüzünden hiç eksik olmadığı bu topraklarda deniz suyu sıcaklığı da oldukça ideal seviyelerde. Deniz suyunu soğuk sevenler için biraz hayal kırıklığı olabilir ama. Deniz ve kumsallardan uzaklaşıp biraz spor ve macera peşindeyseniz de golf, su sporları ve çöl safarileri gibi farklı etkinliklere katılabilirsiniz. Ayrıca görkemli ve ihtişamlı bu şehirde gezilip görülmesi gereken belli başlı binalar, camiler ve yapılar da var.
9 - Victoria / Seyşeller Seyşeller

Afrika kıtasına bağlı bir ada ülkesi olan Seyşeller, son zamanlarda özellikle yeni evli çiftlerin balayı için tercih ettiği yerlerden. Ekvator çizgisine yakın bir noktada bulunmasından dolayı neredeyse yılın her ayı ılıman. Seyşeller, turkuaz rengi denizi, sakinliği, palmiye ağaçlarının gölgesinde huzuru arayanlar için tam bir cazibe merkezi. Doğası o kadar harika ki adadaki bitki ve hayvan türleri UNESCO tarafından koruma altına alınmış.
10 - Gambiya Gambiya

Türkiye'de soğuklar her yanı sarmış, güneş sürekli bulutların arkasına saklanmışken, sadece palmiyelerle çevrili altın kumlu bir plajda güneş ışınlarını iliklerinize kadar hissedebileceğiniz Gambiya'ya sarhoş edici bir giriş yapamaya ne dersiniz? Sıcacık bir yaz tatili geçirebileceğiniz Gambiya, hem egzotik hem erişilebilir hem de kış soğuklarından harika bir kaçış noktası. Sizce de kulağa harika gelmiyor mu?