Kış Sporlarının Yeni Adresi Bulgaristan

Kış Sporlarının Yeni Adresi Bulgaristan

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 13 Aralık 2012
 • Son Güncellenme: 17 Mart 2023
Kış Sporlarının Yeni Adresi Bulgaristan

Eğer ilk kez kayak yapacaksanız ya da bu kış kayak tatiliniz için biraz farklı bir rota arıyorsanız Bulgaristan’ın kayak merkezlerini denemelisiniz.

Avrupa’daki alternatiflere göre daha ekonomik olmaları sebebiyle her geçen sezon daha çok kayakçının ilgisini çeken Bulgaristan’da toplam üç ana kayak merkezi bulunuyor: Bansko, Borovets ve Pamporovo.

En büyük: Borovets

{ad:0}

Rila Dağları’nda yer alan Borovets, Sofya’ya 70 kilometre, Plovdiv’e ise 120 km uzaklıkta bulunuyor. Ülkenin en büyük ve en gelişmiş kayak merkezi olan Borovets; kayak, snowboard, kayak krosu olanakları ile büyücü çam ağacı ormanları arasında kış tatili için mükemmel koşullar sunuyor. Muhteşem manzaraları, geceleri de aydınlatılan modern pistleri ve birinci sınıf kayak okulları ile harika bir tatil yapabileceğiniz bu merkezdeyken, ülkenin büyüleyici kültürel mirasını keşfetmek için Rila Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz.

En güneşli: Pamporovo

Pamporova ise Bulgaristan’ın en güneşli kayak merkezi olarak ün yapmış. Rodop Dağları’nın eteklerine kurulmuş olan merkez, modern tesisleri ve konforlu konaklama seçenekleriyle özellikle aile kayak tatilleri için ideal. Meryem Ana Kiliseleri’nin yanı sıra bir de Kayak ve Kayak Sporu Müzesi bulunmakta. Kayak krosu, biatlon ve snowboard için de pistler bulunan merkezin kayak pistlerinin toplam uzunluğu 20 kilometre.

Haberin tamamı için: Voyager / Aralık 2012

Benzer Yazılar