Kaş’ın En Güzel Eğlence Mekanları

Kaş’ın En Güzel Eğlence Mekanları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 28 Mart 2022
 • Son Güncellenme: 01 Kasım 2023
Kaş’ın En Güzel Eğlence Mekanları

Günü, güneşi, denizi bir kenara koyalım; gece yaşamı ve doğasıyla harmanlanmış lezzetleri de Kaş tatilini dört dörtlük kılan olmazsa olmazlardan. Kaş’ın mis gibi deniz kokan sokaklarında denizden yeni çıkmış ve çıkar çıkmaz da usta ellerle sunuma hazırlanmış deniz ürünlerini tadabilir, ardından müzik nereye çağırıyorsa rotayı oraya kırabilirsiniz. Antalya Kaş konulu yazımızı da inceleyebilirsiniz.

{ad:0}

Kaş Eğlence Mekanları

Kaş’ın En Güzel Eğlence ve Yemek Mekanları

Dejavu Bar

Kaş’ta güneş çok güzel batar, ama en güzel nereden izlenir derseniz ya antik tiyatroya ya da Dejavu’ya gidin deriz. Bar oldukça küçük olduğu için yer bulmak pek kolay değil, en azından 1 saat önceden gitmeniz gerektiğinin de altını çizelim. 1990’lı yıllarda açılan Dejavu’nun klasikleşmiş gün batımı seyri yanında, çeşit çeşit biralarının ve kokteyllerinin de müdavimi bol. Playlisti ise başka zamanlarda başka yerlerde gerçekten dejavu yaratacak hoşlukta!

Mavi Bar

Mavi, Kaş’a en yakışan renk. 1985’te Kaş’a gelen 4 üniversite öğrencisinin açtığı bara bu ismi koymasındaki neden de bu olsa gerek. Kaş’ın eski köy kahvesi olan mekanı Uzun Çarşı’ya girerken tam köşede görecek, meydana yayılmış renkli sandalyelerinden hemen tanıyacaksınız. Dj’lerin yürekten çaldıkları rock repertuarları güçlü, eski müdavimleri artık çoluk çocuklu ve Likyalılardan sonra Kaş’a damga vuran mekan olan Mavi’ye kimler uğramamış, kimler o tahta sandalyelerde oturmamış ki; Jon Bon Jovi, Sting ve Demi Moore bara gelip bira içen ünlülerden sadece birkaçı.

Hideaway Bar & Cafe

Kaş’ın meydanında, kapısı begonvillerin arasına gizlenmiş egzotik bir mekan Hideaway. Dışarıdaki kalabalıktan sıyrılmış da saklanmış gibi hissettiren mekanın atmosferindeki farklılığı bir kenara ayırırsak, kovada gelen kokteylleri de epey ünlü. Ama tatlılarını deneyimleyenler de hakkını vermiş diyorlar. Bangır bangır müzikler yerine Blues dinlemeyi tercih ediyorsanız ve samimi bir sohbet mekanı arıyorsanız işte size en favorilerden bir öneri. Kokteyllerin fiyatları biraz yüksek olsa da beğeneceğinizi düşünüyoruz. Ayrıca Hideaway’ın dart turnuvaları da meşhur.

Barcelona

1999'tan beri faaliyet gösteren Barcelona, begonvil ağaçlarının süslediği, birbirinden farklı kokteyller sunan bilindik bir mekân. Menüde çok çeşitli içecekler sunuluyor olması da cabası. Dış mekânda ise salaş ve samimi bir atmosfer var. Genel ziyaretçi yorumları da mekânın güleryüzlü hizmet verdiği yönünde.

Hijazz

Kaş çarşıyı dolaşırken karşılaşacağınız mekan filmlerden tanıyıp bildiğimiz eski Amerikan barlarıyla benzer atmosferde. Canlı müzik performansı oldukça iyi ve İngilizce şarkıların telaffuzları ve zihinde bıraktığı tat oldukça hoş. Sahneye yakın bir masa kaparsanız size özel bir konser izliyor gibi hissedebilir, jazz, soft rock tarzı parçalara eşlik edebilirsiniz. Sanki Bob Marley dün uğramış da gitmiş gibi enerjisi farklı olan bu barın alkollü karışımları da, fiyatları da ayarında.

Queen Bar

Queen Bar, DJ performanslarının olduğu, zengin kokteyl menüsüne sahip bir mekân. Deniz manzaralı terası da tatilcilerin ayrıca hoşuna gidiyor. Canlı performans ve dans ortamının da olduğu Queen Bar, samimi ve salaş bir mekânı tercih edenler için ideal. 3 katlı olarak hizmet veren mekâna dair genel ziyaretçi yorumu da oldukça olumlu yönde.

Kaş En İyi Meyhaneler

Kaş’ın En Güzel Eğlence ve Yemek Mekanları

Zaika Ocakbaşı

Ocakbaşı denildiğinde akla gelen demli akşamların en iyi temsilcilerinden biri de Zaika. Menüsündeki her yemeğin lezzeti ayrı güzel ama deneyenlerin denemeyenlere ilk tavsiye ettiği Şaşlık kebabı oluyor. Herkesin damak tadına uyan bu lezzetin sırrı ne diye sorulduğunda ise mutfaklarına giren her ürünün titizlikle seçilmiş olduğunu ve sevgiyle hazırlandığını söylüyor çalışanları. Fiyat politikası da gayet mantıklı olan Zaika’da yer bulabilmeniz için gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Yalnız hem mekan hem de rezervasyon sistemi Salı günleri kapalı.

Nereid Meyhanesi

Şöyle felekten bir gece çalayım diyorsanız tıpkı Ege’deymiş hissi uyandıran eski bir Rum evindeki bu Kaş meyhanesine uğrayınız. Mavi-beyaz bir atmosfere sinen yaz kokusu eşliğinde terastaki manzaranız liman ve Meis olacak. Nereid menüsünün ilhamı Cunda mutfağı ve mezelerden en önerileni de Lavinya ve levrek simit. Mekana gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Simitçim

Simitçim milli hamur işimiz olan simidin Kaş şubesi desek de yeridir. Deneyenler bilirler, Kaş’ta en lezzetli simit arayışının açık ara galibi burası. Ama sadece simit değil, ıspanaklı kol böreği başta tüm börek türlerinde, tahinlisi bir başka olan açmalarında ve boyozda da başarılılar. Sabahları arı gibi çalışan personel her daim güler yüzlü. Kahvaltısını kendi hazırlayanlar ve plaja giderken nevale hazırlayanlara mutlaka uğramalarını öneriyoruz. Yaşasın hamur işi!

Vati Ocakbaşı

Vati Ocakbaşı, adını üzerine kurulu olduğu limandan alıyor. Deniz manzarası ile harika bir deneyim sunan Vati Ocakbaşı, şık bir ocakbaşı olarak hizmet veriyor. Menüsünde ise özellikle Antep mutfağının bolluğunu görebilirsiniz. Klasik mezelerden Adana kebabına kadar bir ocakbaşından beklediğiniz pek çok lezzeti burada bulabilirsiniz. Yaz aylarında sorunsuz bir giriş yapabilmek için rezervasyon yaptırmanızda yarar var.

Helios Meyhane

Deniz ürünlerinin ağırlıkta olduğu Helios Meyhane, iki kardeşin eşleri ile beraber İstanbul'u bırakıp Kaş'a gelmesi ve meyhane açması ile devreye giriyor. Eşlerden birinin gastronomi mezunu olması da dikkat çeken ayrıntılardan. Sarı büyü isimli mezeleri, kabak çiçeği dolma, arpacık soğan mezesi, vişneli yaprak sarma, taze kekik salatası, Ege karması, ahtapot salatası, avokadolu patlıcan mekânda öne çıkan lezzetler arasındadır. Et yemeklerine de ayrı bir önem veriliyor. Adana, şaşlık, güveçte bonfile gibi lezzetleri de menüde bulabilirsiniz.

Kaya Koruğu

Kaya Koruğu, Kaş merkezde bir terasta kurulu. Kaş Liman ve Meis Adası’na nazır, etkileyici manzarası da göz kamaştırıyor. Ahşap masaları, havadar terası ile son derece estetik bir şekilde dekore edilen Kaya Koruğu'nun menüsü de oldukça zengin. Zeytinyağlı mezeler, ahtapot carpaccio, kaya koruğu cacık, bademli Girit kabak, avokadolu Girit ezme, portakallı enginar, sıcak deniz otları, mantar dolma, deniz mahsülleri bunlardan yalnızca bazıları.

Gezi notları da okumak isterseniz 5 Günlük Kaş Tatilim içeriğini keşfedin!

Kaş’ta Nerede Kalınır?

Kaş’ın En Güzel Eğlence ve Yemek Mekanları

İlkbahar ve Yaz rotalarının vazgeçilmezi Kaş, konaklama seçenekleri açısından da oldukça geniş bir yelpazede imkanlar sunuyor. İster apart ister villa tatili olsun aradığınız türden bir tesisi mutlaka bulabileceğiniz bu güzel tatil beldesindeki otelleri dilerseniz bir de Neredekal.com kullanıcılarının deneyimleri gözünden, Kaş Erken Rezervasyon Otelleri listemizi inceleyerek, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilir, yaz tatilinizi ister bireysel isterseniz aileniz ve sevdiklerinizle doyasıya yaşamak için şimdiden tatil planlarınızı rahatlıkla yapabilirsiniz.

{search:kas-otelleri,Kaş Otelleri}