Kabak Koyu-Biraz deniz biraz uyku

Kabak Koyu-Biraz deniz biraz uyku

Paylaş
Anonim  
Eklenme: 11 Ocak 2011
 • Son Güncellenme: 16 Nisan 2024
Kabak Koyu-Biraz deniz biraz uyku

Şehir, iş, okul, stresleri sizi bunalttıysa, sakin bir tatil arıyorsanız Kabak Koyu sizi çağırıyor. "Biraz deniz biraz uyku, bütün isteğim buydu" diyenler artık Bodrum yerine Kabak Koyu'nu tercih ediyor.

Kabak Koyu'na Ölüdeniz'in 16 km doğusunda bulunan Kabak Vadisi'ne, Faralya Köyü'nün Kabak Mahallesi'nden yaklaşık 20 dakikalık bir yürüyüş ya da kısa bir traktör yolculuğundan sonra ulaşabiliyor. Faralya ve Kelebekler Vadisi'ni geçtikten sonra son durak Koyun eski adı Gemile Koyu'ymuş. Yürüyüşü seçtiyseniz iniş için çok fazla kondisyonlu olmanıza gerek yok ama çıkış için aynı şey söylenemez. Burada dikkat edilecek nokta aynı zamanda Likya Yolu'nun bir parçası olan bu patikada kırmızı-beyaz çizgilerle işaretlenmiş rotayı takip etmek gerektiğidir. Bilenler bilir, yaklaşık 500 km uzunluğundaki Likya Yolu bu kırmızı-beyaz boyalarla işaretlenmiş.

{ad:0}


Kabak Koyu

Kabak Koyu henüz popüler tatil mekanlarından olmadığı için burada dağınık bir şekilde kurulmuş şirin kamp mekanları yer alıyor. Bu kamp alanlarında ağaç evlerde, kampın çadırında ya da kendi çadırınızda kalabilirsiniz. Kamplarda kalış ücretlerine sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil. Kamp alanlarına su ve elektrik ulaştırılmış. Ama lüks tutkunları ve konfor düşkünlerini uyarmakta fayda var: Kabak Koyu doğayı ve doğal olanı sevenlere göre harika bir tatil yeri!

Kabak Koyu

Şelalede yüzmek

Kabak Koyu, lüksle işi olmayanların, doğayla iç içe olmak isteyenlerin tercih edebileceği bir yer. Salaş kıyafetleriniz ile birlikte rahat rahat dağda dolaşmak, ağaç evlerde konaklamak, denizi doyasıya yaşamak... Eğer böyle bir tatil aklınızdan geçiyorsa Kabak Koyu için hemen hazırlıklara başlayın. Alışılagelmiş tatil anlayışının dışında tamamen doğal bir ortamda tatil yapmak için en ideal rota. Kabak Koyu, 1. derecede doğal sit alanı ve 3. derecede tarihi sit alanı. Ayrıca kendisini çevreleyen yüksek kaya duvarların içlerinde gizlediği Aladere Şelalesi ve sandal, ardıç, çam ormanlarından oluşan bir doğa ziyafeti sunuyor. Deniz, Fethiye bölgesinin her koyu gibi oldukça temiz ve güzel. Sahil kum ve taş karışık bir yapıda.

Kabak Koyu

Keşfedilmemeli

Gündüzleri sahilde saatlerce denizin sesini dinleyerek ya da kamp alanında bulacağımız bir gölgelikte tembellik ederek arka plandan gelen hafif müzik sesiyle zamanımızı geçirirken, akşamları kamplarda yapılan aktivitelere ve ateş etrafı sohbetlerine katılmak mümkün. Telefonların bile çekmediği bu yerde gün olduğundan daha uzun gelir insana, hiçbir şey yapmak zorunda olmadan geçirilecek uzun bir gün. Bir rivayete göre buzul çağını yaşamayan çok az yerden biri olan Kabak Koyu keşfedilmemeyi bekliyor. Çünkü buranın sakinleri de müdavimleri de keşfedildiğinde huzurlarının kaçacağından endişeli. Neyse ki ulaşımı zahmetli, konaklaması konforsuz olduğundan bu zahmete katlanamayacak olanlar gelemiyor henüz.