Neredekal.com
Üyelik
Giriş Yap
Üye Ol
İzmir'in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

İzmir'in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 19 Ocak 2023
 • Son Güncellenme: 02 Şubat 2024
İzmir'in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

Başarının sırrı çok çalışmanın yanı sıra verimli çalışmaktan da geçiyor. Dolayısıyla günümüz akademik yaşamda verimli ders çalışma da önemli bir hale geliyor. Özellikle kış döneminde yazılılar, vizeler, finaller derken eve tıkılıp kalmak da oldukça zorlayabiliyor. Bunaldığınızda ya da motivasyonunuz düştüğünde ''farklı neler yapabilirim'' diye düşünüyorsanız çalışma ortamınızı değiştirmek, daha farklı hale getirmek oldukça yararlı olabilir. İşte biz de sizleri düşünerek, İzmir’in en güzel ve en motivie edici ders çalışma mekanlarını derledik. Hem sessiz mekanlar  hem de motivasyonunuzu artıracak harika önerilerimizi bu yazıda derledik. İşte İzmir’in en iyi ders çalışılacak mekanları...

{ad:0}

1- Study Cafe

İzmir'in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

İzmir’in Bornova semtinde yer alan adından da anlaşılacağı üzere tam bir ders çalışma mekanı olan Study Cafe, özgün dizaynı ve sessiz ortamıyla kahvenizi alıp sessiz sakin ders çalışabileceğiniz alanlardan bir tanesi. Study Cafe, tüüm hafta 09.00-00.00 aralığında hizmet veriyor. Bu da demek oluyor ki geç saatlere kadar burada ders çalışabilirsiniz. Günün büyük bir kısmını özellikle önemli bir sınavınız olduğunda geçirebileceğiniz nadide mekanlardan birisi. Dışarda hava alabilmeniz için ufak da bir yer ayrılmış durumda, sıcak havalarda gürültü sizi rahatsız etmiyorsa burayı da tercih edebilirsiniz. 

Adres: Kazım Dirik, 160.Sk. no:7/A, 35100 Bornova/ İzmir

2- Origin Co-working

Ortak çalışma alanı anlamına gelen ismiyle üretken olmak isteyenlerin mekanı olan ve özellikle önemli bir proje hazırlamanız gereken zamanlarda Origin Co-working alanını tercih edebilirsiniz. Burada projelerinizi hazırlayabilmek için üye olmanız geremektedir. Özellikle öğrencilerin yeni nesil ofis ortamlarını tanıması açısından da oldukça faydalı olacaktır. Nereden bilirsiniz, bakarsınız aklınıza bir iş fikri gelir. 

Adres: Kazım Dirik Mah. 296/2 Sk. No:33 Bornova/ İzmir

3- Awake

İzmir'in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

Konsept olarak ziyaretçilerin kendilerini rahat hissedecekleri bir mekan anlayışı benimseyen bu işletme İzmir ders çalışma mekanları arasında en çok tercih edilen noktalardan bir tanesi. İsveç stilinde tasarlanmış kafelerden esinlenilen mekanda farklı müzik türlerine de rastlamanız mümkün. Özellikle müzikle ders çalışabilenler için önerebileceğimiz mekanlardan. Günümüz teknoloji çağında artık internetin de yeterli derecede önem taşımasından dolayı burada Wi-fi hizmeti de oldukça hızlı diyebiliriz. Lezzetli kahveleri ve çeşit çeşit tatlılarıyla ders çalışırken atıştırmalık tercih edenlerin de uğrak noktası. 

Adres: Kültür Mah., 1381. Sk. 3 B, 35220 Konak/İzmir

4- Less Ordinary Coffee & Cocktails

 Eski bir Rum evinden restore edilmiş bu harika mekanda aradığınız her şey var. Gerek zengin dekorasyonu gerek birçok beklentiyi karşılamasıyla İzmir’in önde gelen mekanlarından birisi. Spesifik olarak ders çalışmak için ayrılmış bir mekan diyemeyiz fakat iki katlı bir ev olmasından mütevellit burada sessiz sakin köşeler bulmanız mümkün. Özellikle tek başına ders çalışmayı sevenler için bilgisayarınızı ve kitaplarınızı bir köşeye koyup burada ders çalışabilir ya da ödev yapabilirsiniz. Akşamları hareketli bir kokteyl bara dönüşmesi sebebiyle akşam saatlerini tercih etmeniz iyi bir tercih olmayabilir fakat gündüz saatlerinde ders çalışmak ve bir şeyler yiyip içmek için güzel ve ideal bir mekan.

Adres: Alsancak mahallesi, 1469 Sk. No:1 Konak/İzmir

5- Penguen Kitabevi & Penguen Coffee Roastery

İzmir'in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

Motivasyonunuzu sonsuza kadar koruyabileceğiniz harika mekanlardan birisi. Birçok şehirde şubesi olan Penguen Kitabevi yine birçok şehirde olduğu gibi kendine ait kafesiyle ders çalışanlar için harika mekanlardan birisi. Kitapların arasında dolaşıp aynı zamanda ders çalışmak isteyenler burayı tercih edebilir. İzmir şubesi olarak yan yana kurulmuş olan Penguen Kitabevi’nde kitapların arasında gezebilir daha sonrasında hemen yan tarafa geçip kahvenizi alarak ders çalışma modunuzu açabilirsiniz. 

Adres: Alsancak Mahallesi, Kıbrıs Şehitleri Cd. No: 144, 35220, Konak/ İzmir

6- Uggla Coffee

Bostanlı’da ders çalışılacak kafeler arayanlar için Uggla Coffee bölgenin en sessiz ve sakin kafelerinden birisi fakat hafta sonu yoğun olması sebebiyle burayı hafta içi tercih etmenizi öneririz. Özellikle 3. Nesil kahveleri ve lezzetli alman pastasından da tatmanızı öneririz. 

Adres: Bostanlı, Uggla Coffee, Cemal Gürsel Cd. 470/1 C, 35590 Karşıyaka/ İzmir

7- İzmir Milli Kütüphane

İzmir'in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

İzmir kütüphaneler açısından oldukça ulaşılabilir bir şehir ve ücretsiz ders çalışma yerleri arayanlar için İzmir Milli Kütüphane biçilmiş kaftan. Oldukça görkemli bir binaya sahip olan kütüphanede geçmiş mimarinin izlerine rastlayabilir, kendinizi bir zaman makinesinde gibi hissedebilirsiniz. Nitelikli kaynaklardan araştırma yapmak isteyen öğrenciler için de hizmet veren kütüphanede araştırmanıza uygun birçok kaynak bulabilirsiniz. Unutmadan söyleyelim. kütüphane üyelik sistemiyle çalışıyor. Buraya gittiğinizde gerekli üyelik işlemlerini yapmanız gerekecektir. Sonrasında dilediğiniz zaman istediğiniz kadar ders çalışabilirsiniz. 

Adres: Milli Kütüphane Cd. No: 39, Konak/ İzmir

8- Ahmet Piriştina Vapur Kütüphanesi

Deniz kenarı ders çalışma mekanları arayanlar için daha ileri bir hizmet: denizin üstünde ders çalışma… 2018 yılında Ahmet Piriştina isimli bir vapurun içine kurulan bu kütüphane ülkemizin ilk vapur kütüphanesi olma niteliği taşıyor. Kütüphane içinde beş yüz elliden fazla kitap bulunmakla birlikte buradan ödünç kitap da alabilirsiniz. Kitabınızı geri getirdikten sonra yeni kitaplar edinebilir, bilginize bilgi katabilirsiniz. 

Adres: İbni Melek Cd. No:20, Tire/ İzmir

9- Philia Lifestyle & Coffee Co.

İzmir'in En Güzel Ders Çalışma Mekanları

İzmir’de bahçeli ders çalışma mekanları arayanlar için Philia Lifestyle & Coffee Co. en iyi mekanlardan birisi. Şirin bahçesi ve modern iç dizaynı ile insanın içini açan işletme öğrenciler için de en uğrak mekanlardan birisi. İster dış mekanda ister iç mekanda ders çalışabileceğiniz bu işletme de ayrıca açıkhava sinemaları, akustik konserler, workshop’lar ve etkinlikler de düzenleniyor. Yani her anlamda kendinizi geliştirebileceğiniz İzmir’in canlı mekanlarından birisi diyebiliriz. 

Adres: Donanmacı Mahallesi, Cemal Gürsel Cd., 35580 Karşıyaka/ İzmir

{search:izmir-otelleri,İzmir Otelleri}

İzmir'in kafelerinde ve restoranlarında bulabileceğiniz İzmir'de ne yenir öğrenmek için içeriğimizi oluyabilirsiniz. Derslere ara verip İzmir'in güzelliklerini keşfetmek isterseniz İzmir'de mutlaka görülmesi gereken önemli yerler yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz. 

Benzer Yazılar
Yedigöller'de İlkbahar Kampı
Yedigöller'de İlkbahar Kampı
Seyhan Ahen 
04.03.2022
Bir İlkbahar Geleneği: Hıdırellez Bayramı
Bir İlkbahar Geleneği: Hıdırellez Bayramı
Tuğçe Gülçiçek 
19.04.2022
İstanbul'un 12 Ünlü Semt Pazarı
İstanbul'un 12 Ünlü Semt Pazarı
Habibe Tokgöz 
24.10.2013