İstanbul'da Dondurma Nerede Yenir? İstanbul'un En İyi Dondurmacıları

İstanbul'da Dondurma Nerede Yenir? İstanbul'un En İyi Dondurmacıları

Paylaş
Seyhan Ahen  
Eklenme: 17 Eylül 2021
 • Son Güncellenme: 07 Şubat 2024
İstanbul'da Dondurma Nerede Yenir? İstanbul'un En İyi Dondurmacıları

Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan dondurma için kilometrelerce uzağa gitmeyi sevenler, bu yazı sizin için gelsin! İstanbul’un farklı semtlerindeki popüler dondurmacıları hemen keşfedin!

{ad:0}

{search:istanbul-otelleri,İstanbul Otelleri}

Kurtuluş - Damla Dondurma

 İstanbul'da 5 Semt, 5 Dondurmacı

İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Kurtuluş’ta klasik dondurmacılar arasında gösterilen adreslerden birisi Damla. Dondurma yanında boza ve tatlı da üreten bu ufacık dükkânda, klasik dondurma çeşitleri dışında fazla bir çeşit yok. Yaz ve kış mevsimlerinde her daim dondurma bulacağınız bu dükkânda sade ve çikolatalı dondurma oldukça enfes.

{search:beyoglu-otelleri,Beyoğlu Otelleri}

Kapalıçarşı - Bena Dondurmaları

 İstanbul'da 5 Semt, 5 Dondurmacı

Kapalıçarşı’da, Nuruosmaniye Camisi’nin avlusunda bulunan bu dondurma ve tatlı dükkânı yıllardır kalitesinden taviz vermeden dondurma severlere hizmet ediyor. Klasik dondurmacılardan birisi olan Bena, kadayıf + dondurma porsiyonu ile öne çıkıyor. Sade ve klasik dondurma sevenler için kaçırılmayacak bir nokta.

{search:sirkeci-otelleri,Sirkeci Otelleri}

Maltepe - Serez Dondurmacısı

İstanbul'da 5 Semt, 5 Dondurmacı

Kartal ve Maltepe şubeleri ile başlayan, kısa sürede farklı noktalarda da şubelerini açan Serez, yeni ve modern dokunuşlarla dondurma sevenlerin gözdesi. Taze, doğal, kaliteli malzemelerden yapılan ve farklı çeşitleri ile hizmet veren Serez’in %100 meyve içeriğine sahip sorbe dondurmaları da oldukça lezzetli. Duble kaymak ve çikolatalısını mutlaka tatmalısınız.

{search:kadıkoy-otelleri,Kadıköy Otelleri}

Bostancı - Yaşar Usta

İstanbul'da 5 Semt, 5 Dondurmacı

Yaşar Usta eski dondurmacılardan biri. 59 yıllık serüvende, uzun yıllar boyunca sadece Bostancı’da faaliyet gösterirken, daha sonra o da şubeleşmeye giden dondurmacılardan birisi oldu. Mevsimine göre taze ve kaliteli malzemelerden yapılan birbirinden farklı çeşitlerde dondurmalarının yanı sıra enfes sorbeleri ile de tercih edilen bir dondurmacı. Tahinli dondurmasını mutlaka tatmalısınız.

{search:galata-otelleri,Galata Otelleri}

Erenköy - Paseo Gelato

İstanbul'da 5 Semt, 5 Dondurmacı

Listemizi yeni bir dondurmacı ile noktalayalım. Makedon bir aileden gelen iki kardeş tarafından 2020 yılında Erenköy’de ufak bir dükkân olarak açılan Paseo, sürekli değişen ve her damak tadına hitap eden dondurmaları ile dondurma severlerin yeni gözdesi olmaya aday. Dükkânın arka tarafındaki ufak imalathanelerinden taptaze çıkan dondurmalar, vitrine hemen koyuluyor. Klasik dondurmacılardan biraz daha farklı ve kendine özgü olan çeşitleri ile umarım kalıcı bir yer haline gelirler. Favorim yanık süt pirinç ve deniz tuzlu yer fıstığı. Ek olarak sıcak Brioche ekmeği arasında dondurma yemenizi de tavsiye ederim, enfes bir lezzeti var.

{search:ortakoy-otelleri,Ortaköy Otelleri}

Lillo Gelato

İtalyan dondurma lezzetlerini seviyorsanız sizi şöyle alalım... Kadıköy Bağdat Caddesi'ndeki Lillo Gelato tam da böyle bir yer. Gerçek meyvelerden yapılması ile de damaklarda harika bir lezzet uyandıran mekân, veganları da düşünüyor. Ayrıca Lillo Gelato Bağdat Caddesi dışında 4 şubesi daha var: Bu lezzete Aqua Florya AVM, Metropol İstanbul AVM ve Lillo Atelier • Pırlanta Göztepe'den de ulaşabilirsiniz.

MUÀ

Floransalı dondurma ustalarının geleneğini İstanbul'a taşıyan MUÀ, zamanında Yeniköy'deki bir mekânı ile hizmet veriyordu. Şubat 2024 için ise mekânın tam 15 şubesi var. Caddebostan'dan Akaretler'e, Bebek'ten Yeniköy'e, Acarkent'ten Arnavutköy'e şehrin dört bir yanında faaliyet gösteren MUÀ, ayrıca Bursa'da da bir şubeye sahip. Krema yerine süt kaymağı kullanması ile farklılaşan dondurmacı, yöresel meyveler ile de lezzet standartlarını yukarıyor taşıyor.

Kadıköy — Meşhur Dondurmacı Ali Usta

Kadıköy'de Moda'nın simgelerinden biri olan Meşhur Dondurmacı Ali Usta, aynı zamanda bir nostaljik mekân. Sırada beklerken, sıra size geldiğinde ve dondurmanızı afiyetle yerken kendinizi çocukluğunuzda hissetmeniz pek olası.Kadıköy Kahvaltı Mekanları başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz!

Bebek — Baylan

İstanbul en eski pastanesi unvanına sahip olan Baylan, 1923'ten beri şairleri, yazarları, ressamları, sanatçıları da ağırlaması ile bilinir. Organik ve katkı maddesi içermeyen günlük sütler ile hazırlanan dondurmalar Baylan'ın zamana meydan okuyan kalitesini koruyor. Geniş lezzet seçeneği de Baylan'ı tüm dondurma tutkunları için ideal kılıyor.

Arnavutköy — Girandola

Dondurmadan çok daha az hava, yağ ve şeker kullanılan Artizan Gelato'nun ideali, her gün taze taze yapılanıdır. Sütü fazla, kreması az şeklinde kendine has bir tarife sahip olan Artizan Gelato lezzetini, Aslı Eraltan da Verona ve Milano’daki İtalyan ustaların yanında öğrenip Girandola markasına imza atarak bu şahane lezzeti İstanbullularla buluşturuyor. Tire'den gelen karadutu, Bursa'dan gelen şeftalisi, krema yerine kullanılan sütün kaymağı dondurma tadımında bambaşka bir seviye. Az şeker içermesi de kilo kaygısı olanlar için biçilmiş kaftan.