Işıltılarıyla Göz Kamaştıran Dünyanın En Ünlü 10 Caddesi

Işıltılarıyla Göz Kamaştıran Dünyanın En Ünlü 10 Caddesi

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 04 Mart 2020
 • Son Güncellenme: 05 Şubat 2024
Işıltılarıyla Göz Kamaştıran Dünyanın En Ünlü 10 Caddesi

Kimi caddeler vardır ki çiçeklerle bezeli evleri, yıllara meydan okuyan yapıları, ışıl ışıl kafeleri ve daha nicesi ile insanda büyük bir mutluluk uyandırır. Büyük bir çoğunluğunun adeta turist akınına uğradığı bu caddelerin her birine ziyaretçiler çok başka sebeplerden hayran olurlar. Kimisi tarihi, kimisi ışıltısı, kimisi ise mimarisiyle büyüler gelenleri. İşte dünyanın dört bir yanından görenleri hayran bırakan en ünlü 10 cadde.

{ad:0}

Lombard Caddesi / San Francisco 

lombard caddesi san fransisco

ABD’nin ünlü caddelerinden biridir Lombard. Onu böylesine ünlü yapan özelliği ise hiç şüphesiz karmaşıklığın içindeki güzelliği. Neden mi bahsediyoruz? Tabi ki Lombard Caddesi’nin zikzak şeklindeki dönüşlerinden. Caddenin dikliğinden kaynaklı olan tehlikeli inişleri azaltmak için yapılan bu 8 keskin dönüşün üzeri çiçeklerle bezenmiş ve ortaya muhteşem bir görüntü çıkmış.

Şanzelize Caddesi / Paris

 

şanzelize caddesi paris

Paris’in kutlamalar, yıl dönümleri ve en büyük etkinliklerin yapıldığı ünlü caddesi Şanzelize, şehrin merkezinde büyüleyici bir görünüme sahip. Yolun iki yanında boylu boyunca uzanan kestane ağaçları caddeye ayrı bir hava katarken, ziyaretçiler burada onlarca kafenin, restoranın, dünyaca ünlü moda mağazasının ve turistik mekanın tadını çıkarıyor.

Via Monte Napoleone / Milano

 

via monte napoleone milano

İtalya’nın Milano kentinde yer alan bu caddeyi siz Avrupa’nın en pahalı caddesi olarak tanıyorsunuz. Çünkü burada yer alan mağazalar tam anlamıyla ateş pahası. Bugün moda deyince ilk akla gelen yerlerden biri olan caddede, ziyaretçileri 400 m boyunca adeta bir moda defilesi bekliyor. Üstelik tarihi 1817 yılına kadar uzanan caddenin en ünlü kafesi Cova ise günün yorgunluğunu atmak için keyifli bir adres.

The Royal Mile / Edinburgh

the royal mile edinburgh

Edinburgh’a gidip de şehrin o büyüleyici havasını gerçek anlamda hissetmek isteyenlerin favorisidir The Royal Mile. Hem caddenin her iki yanında uzanan ünlü mimari yapıları hem de çeşitli alışveriş ve eğlence mekanlarıyla ön plana çıkan caddede gezerken başınızı yere indirmeniz mümkün değil. Çünkü her mekan öyle etkileyici ki yol boyunca hiçbir detayı kaçırmak istemeyeceksiniz.

Oxford Caddesi / Londra

 

oxford caddesi londra

Nice dizi ve filme sahne olan ünlü Oxford Caddesi, Londra’da yer alıyor. Burası şehirde özellikle alışveriş yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri oluyor. Yüzlerce mağazanın bulunduğu cadde, en çok da mağazaların indirim dönemlerinde inanılmaz bir kalabalığı ağırlıyor. Oxford Caddesi tüm canlılığıyla yolu Londra’ya düşüp de uğramadan asla geçilmemesi gereken durakların başında geliyor.

La Rambla / Barselona

 

la rambla barselona

Barselona’nın tam kalbinde yer alan La Rambla’yı klasik caddelerden ayıran en büyük özellik, yol boyunca sağlı sollu sıralanan ağaçlardan oluşan yaya yolu. Mevsim geçişlerinde renk değiştiren bu ağaçlar ortaya eşsiz bir cadde görünümü çıkarıyor. Caddede ziyaretçileri yüzlerce mağaza, turistik durak, kafe, bar ve restoranın yanı sıra eğlenceli sokak performansları, rengarenk çiçekçiler ve daha nicesi bekliyor.

İstiklal Caddesi / İstanbul 

istiklal caddesi istanbul

İstanbul-Beyoğlu’nun ünü tüm dünyaya yayılan destinasyonlarından İstiklal Caddesi, her yıl milyonlarca turistin şehirde ilk ziyaret ettiği yerlerden biri. Taksim Meydanı ile Tünel arasında uzanan ve uzunluğu 1,4 km olan cadde, yılın hangi günü ya da tarihi olursa olsun her daim kalabalık. Ününü 19. yy’dan beri korumayı başaran caddeyi, turistler alışveriş yapmak, kafelerinde keyifli saatler geçirmek ve çeşitli sanatsal etkinlikler için sıklıkla ziyaret ediyor.

Fifth Avenue / New York 

fifth avenue

Dünyanın en ünlü caddelerinden bahsederken New York’un meşhur caddesi Fifth Avenue’dan bahsetmeden olur mu? Burası New York’un kendisi gibi çeşidi bol caddelerinden biri. Yani kafelerin de mağazaların da eğlence mekanlarının da en fazla çeşidine burada rastlanıyor. Tabi cadde boyunca uzanan yüksek binaların ihtişamını da es geçmemek gerekiyor.

Hollywood Bulvarı / Los Angeles

 

hollywood bulvarı los angeles

Bugün hayatta olan, olmayan yüzlerce ünlünün izine rastlanan caddelerden biri Hollywood Bulvarı. Cadde boyunca ünlü sanatçıların isimlerinin yazılı olduğu bulvar, 1958 yılında açılmış. Dünyanın dört bir yanından gelen sayısız turist ise her yıl Los Angeles ziyareti sırasında Hollywood Bulvarı’na seyahat planında mutlaka yer veriyor.

Arbat Caddesi / Moskova 

arbat caddesi moskova

Başkent Moskova’nın merkezinde yer alan Arbat Caddesi, şehrin en eski caddelerinden biri. Tarihi 15 yy.’a kadar uzanan Arbat, milyonlarca turistin de uğrak noktası. Yaklaşık 1 kilometrelik bir yaya yolu bulunan caddede, restoranlar, kafeler, mağazalar ve daha nicesi ziyaretçileri bekliyor.

Yorumlar

Nilay Kırbaş 
07.03.2020
Bir solukta keyifle okuduğum bir yazı olmuş. Elinize sağlık.
Merve İnce 
06.03.2020
İçerik, görseller, her noktası ayrı ayrı; keyifle okunacak bir yazı olmuş. :)