Havaş

Paylaş
Ordinaryus Tatilyus  
Eklenme: 24 Aralık 2010
 • Son Güncellenme: 19 Ağustos 2023
Havaş

Türkiye'nin ilk Yer Hizmetleri Şirketi olan Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (Havaş), 1933 yılında devlet tarafından, havayollarına yer hizmetleri ve ikram hizmeti verilmesi amacıyla kurulmuştur.

{ad:0}

Şirketin ikram hizmetleri 1987 yılında USAŞ adı altında ayrılarak özelleştirilirken, yer hizmetleri bölümü Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. adı altında faaliyetlerine devam etmiştir. Özelleştirme kapsamına alınmış olan Havaş, 1995 yılı Nisan ayı itibari ile hisseleri satın alınmak suretiyle Ciner Grubu bünyesine dahil edilmiştir. Daha sonra 1998 Mart ayında Swissport Havaş'ın % 40 hissesini satın almış ve ortağı olmuş ve 2005 yılı Temmuz ayına kadar %60 Ciner Grubu, % 40 Swissport hisse payları ile bu ortaklık devam etmiştir.

Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından biri olan Havaş'a olan yatırımcı ilgisi devam etmiş ve 2005 yılı Temmuz ayı itibari ile % 60 hissesi, Türk Sivil Havacılığı'nın lider şirketi olan ve aynı zamanda birçok havalimanı terminali inşa eden ve işleten TAV Havalimanları Holding tarafından Ciner Grubu'nun elinde bulunan hisseleri satın alınarak TAV-Swissport ortaklığına dönüşmüştür. Havaş hisse yapısındaki gelişmeler bununla da kalmamış, yeni yapılanmanın hemen ardından Swissport'un sahip olduğu hisseleri Ciner Grubuna devretmesi üzerine Havaş'ta ki ortaklık yapısı yeniden TAV-Ciner Grubu haline gelmiştir.

Havaş İletişim Bilgileri: +90 212 465 56 56

İnternet Adresi: http://www.havas.net/