Hangisi Sensin; 15 Farklı Tatilci Tipi

Hangisi Sensin; 15 Farklı Tatilci Tipi

Paylaş
Bengi Alkaya  
Eklenme: 06 Şubat 2019
 • Son Güncellenme: 31 Ekim 2023
Hangisi Sensin; 15 Farklı Tatilci Tipi
Seyahat etmek herkes için çok başka şeyler ifade eder. Kimi onlarca kilometreyi kendi içsel yolculuğu için kat ederken kimileri o ülkenin kültürü ve mutfağını tanıma peşindedir. İşte bu sebeple dünyada birbirinden farklı tatilci tipi olduğunu biliyoruz. Emin olun siz de yaşamınızın en azından bir noktasında bu tatilcilerden biriyle karşılaşmışsınızdır. Bu en yakınınız hatta siz bile olabilirsiniz. Bakalım listemizde yer alan bu tatilcilerden hangisi sizi en iyi yansıtıyor.
1 – Hafta Sonu Tatilcileri gezgin türleri

{ad:0} Bu tür tatilciler esasında yıl içerisinde neredeyse her hafta sonunu yeni yerler keşfederek geçirirler. Karşılarına çıkan tüm fırsatları değerlendirmeleriyle bilinen hafta sonu tatilcilerinin en popüler destinasyonlarında yaşadıkları şehre yakın duraklar yer alır.
2 – Fotoğrafçılar farklı gezgin tipleri

Bahsettiğimiz fotoğrafçılar yalnızca profesyonel fotoğrafçılıkla uğraşan gezginlerden ibaret değil. Onlar daha çok gittikleri yerlerin en güzel fotoğraflarını çekmek için seyahat ederler ve sosyal medyada etkileyici hikaye paylaşımları yaparlar. Bu nedenle doğası ve mimarisi üst seviyede olan şehirler onların seyahat listelerinin en başında yer alır.
3 – Popüler Yer Gezginleri popüler şehirler

İsminden de anlaşılacağı üzere bu tip gezginler genelde en popüler destinasyonları tercih ederler. Yani yapmak istedikleri seyahat türüne göre o konuda ünlenen şehir ya da ülke neredeyse ilk istikametleri orası olur.
4 – Sırt Çantalı Maceraperestler sırt çantalı gezginler

Sırt çantalı gezginler oldukça bağımsız hareket eder ve seyahatlerinde mutlaka yürüyüş, tırmanış gibi doğayla iç içe bir aktiviteye yer verirler. Genellikle düşük bütçeyle, uzak yerleri keşfe çıkan bu gezginler her gittikleri yerin onlar için çok özel bir deneyim olduğunu düşünürler.
5 - Particiler partici gezginler

Yalnızca festival ve partiler için seyahat eden tatilci türlerindendir. Ünlü gece kulüpleri ve barlar bu gezginlerin favori şehrini belirlemesinde önemli etkenlerden biridir.
6 – Planlı Tatilciler tatil planlama

Tatillerini mükemmel bir şekilde planlayıp, bu programa göre hareket edenlerdir. Planlı tatilciler ayırt etmeden herhangi bir yeri ziyaret edebilirler; ancak ilk dikkat ettikleri şey sağlam bir gezi planı yapmış olmalarıdır.
7 – Kafa Dinlemek İsteyenler relax tatil

Seyahat anlayışı bu tipte olanlar şehrin gürültüsü ve karmaşasından uzaklaşacakları tatilleri tercih ederler. Arkadaşlarıyla ya da tek başlarına çıkabilecekleri tatillerde ilk amaç sınırsız dinlenmedir. Bu yüzden bu tip gezginlerin favori durakları kafa dinleyebilecekleri herhangi bir yer olabilir.
8 – Stil Sahibi Gezginler bloggerlar

Bu tiptekileri modaya gönül vermiş şehirleri yeni trendler bulmak amacıyla ziyaret eden modaseverler ya da taşıdıkları kıyafetleriyle gittikleri yere modayı götürenler olarak tanımlayabiliriz. Stil sahibi gezginler, genellikle moda sektöründe yer alan tasarımcı ya da modeller arasından çıksa da sektörde olmayan kişilerden de oluşabilir.
9 – Bütçe Bilincine Sahip Olanlar ucuz tatil

Kısıtlı bir bütçeyle diledikleri herhangi bir yere seyahat eden gezginlerdir. Masraflarını mümkün olduğunca az tutarlar; ancak sınırsız eğlenceden de geri kalmak istemezler. Seyahat ederken para biriktirmeyi bile başarabilirler.
10 – Kafası Karışıklar gezginler

Kafaları karışık olarak ifade edilmelerinin sebebi diğer insanlara sürekli olarak bulundukları destinasyonda nereleri keşfedebileceklerini ve neler yapmaları gerektiğini sormalarıdır. Kendi keşfettikleri bir favori tatil yerleri kolay kolay oluşmaz. 11 – Tipik Turistler turist gezileri

Herkes tarafından bilinen popüler destinasyonları tipik bir turist gibi gezmeyi tercih edenlerdir. Bu türden gezginleri şehrin klasikleşen tüm aktivitelerini yaparken, turist fotoğrafları çekilirken ya da bir rehber eşliğinde dolaşırken görebilirsiniz.
12 – Ruhsal Yolculuğa Çıkanlar ruhsal yolculuk

Kendilerini bulmak ve yaşamlarının derin amacını keşfetmek için seyahat eden gezginlerdir. Bu tip gezginler uzun yürüyüşlere çıkarlar ve genellikler yalnız seyahat etmeyi tercih ederler.
13 – Tatil Köyünden Çıkmayanlar tatil köyünde tatil

Tatil köyleri bu tip tatilcilerin seyahat anlayışını tam olarak yansıtır. Onlar otel odalarında dinlenmekten, açık havuzda yüzmekten, plajda güneşlenmekten ve açık büfenin keyfini çıkarmaktan büyük keyif alan tatilcilerdir.
14 – Karavancılar karavanla tatil

Favori durakları genellikle doğa içerisinde olan yer yer alan karavancılar aileler, arkadaş grupları, genç ya da yaşlı çiftler olabilir. Onların amacı karavanlarıyla herkesten uzak, birlikte kaliteli zaman geçirmektir.
15 – Sürekli Şikayet Edenler zor yol arkadaşları

Başlığı görür görmez hatırladınız değil mi? Çünkü eminiz sizin de hayatınızın bir döneminde böyle bir tanıdığınız olmuştur. Belki de en zor tiplerden biri olan bu tatilciler siz ne teklif ederseniz edin şikayet ederler ve her şeyin kendi istedikleri gibi olmasını isterler.

Yorumlar

Zübeyir ÇAKIR 
21.01.2022
Sırt çantamı sırtlayıp rota doğa,(Ormanlar,kanyonlar,dağlar,Yaylalar,Bakir kalan Köyler güneşin doğuşunu karşılamak ve gün batımına el sallamak)
Aesthetic Man 
13.02.2020
Ne kadar gerçekçi saptamalar emin değilim; ama bana uyanlar; 2, 6, 7, 9 ve 14. Duruma göre bu 5 taneden her biri veya birden fazlası bana uyar.
ESMA DOÐAN 
08.10.2019
Merhabalar 9 No'lu yolcular listesindeyim. Aynen de öyle vallahi az para harcayıp çok eğlenerek tatilin sonuna kadar tadını çıkaranlardanım. Süperim yaa.